Wollen deken

Wollen deken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWollen deken

Je wilt van je huis een gezellig thuis maken. Naast mooie meubels zijn woonaccessoires echte sfeermakers in huis. Ze geven kleur en zorgen voor een mooi samenspel van verschillende materialen in huis.

Wat zeker niet mag ontbreken in je huis is een wollen deken. Een wollen deken is stijlvol, maar tegelijk heel functioneel. Van een wollen deken heb je het hele jaar door plezier. Want ook in het voorjaar en de zomermaanden kruip je lekker weg onder een wollen deken, als je tot ’s avonds laat buiten zit!

Vele type wol

Wie op zoek gaat naar een wollen deken ontdekt al snel dat er heel veel typen wol zijn waar dekens van worden gemaakt. Je bent vast bekend met lamswol en wol van schapen. Maar er zijn ook andere, meer luxe wolsoorten afkomstig van bijvoorbeeld een kameel, een alpaca, kasjmier- of angorageit. Sommige wollen dekens worden zelfs gemaakt met wol van lama’s, zoals zachte wol van de vicuña-lama.

Een wollen deken in huis

Een wollen deken is een praktisch, maar tegelijk een stijlvol woonaccessoire. Een wollen deken kan dan ook om meerdere redenen interessant zijn. Welke functies kan een wollen deken hebben?

  • Decoratief, als sfeermaker, kleuraccent of toevoeging van natuurlijk materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een grof gebreide sprei over je bed, of plaids in je woon- en eetkamer.
  • Praktisch, biedt warmte en voelt zacht aan. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van of bovenop je dekbedden lekker ouderwetse dikken wollen dekens.

En natuurlijk komt een wollen deken het beste uit wanneer deze beide functies gecombineerd zijn!

Stylingtip: Gebruik een wollen deken als bedsprei!

Zachte materialen doen het goed in de slaapkamer. Hoe heerlijk oogt een bed vol kussens en met je blote voeten uit bed stap je het liefst op een zacht vloerkleed of tapijt. Ook een sprei op je bed van zacht wol is ultiem genieten. Het geeft je slaapkamer een chique uitstraling.

Of ga voor de nonchalante slaapkamer look. Kies in dat geval voor een grof gebreide sprei in combinatie met een linnen dekbedovertrek. Je bed netjes opmaken is dan ook niet meer nodig.

Gebruik de wollen deken om een opvallend kleurcontrast te maken in je slaapkamer. Wanneer je kiest voor een ton-sur-ton effect komt de nadruk juist meer op de verschillende materialen te liggen. Dit kan reden zijn om te kiezen voor een duurdere exclusievere wolsoort. Kies bijvoorbeeld voor fijne lamswol of een wollen deken gemaakt van kasjmier. Of combineer een natuurlijke look van wol met die van katoen, bijvoorbeeld met een katoenen overtrek voor je dekbedden.

Stylingtip: Gebruik een wollen deken als plaid!

Met plaids bereik je hetzelfde effect als met een sierkussen. Je bank of stoel krijgt meer diepte en wordt daarmee een aantrekkelijker meubelstuk. Een warm wollen plaid is in huis op verschillende plaatsen bij uitstek geschikt. Gebruik een plaid bijvoorbeeld op de volgende plaatsen:

Waar leg je plaids in huis?

  • Over de bank: leg een grof gebreide sprei over de bank voor meer diepte, voor warmte of als steuntje in je rug of onder je arm.
  • In de fauteuil: jouw strakke fauteuil krijgt een warmere indruk met een natuurlijke wollen deken.
  • Op het houten bankje aan de eettafel: voortaan zitten jij en je kinderen lekker zacht aan tafel.
  • In een draadmand met een paar kussens: als decoratie, en je hebt je dikke wollen deken altijd bij de hand op een koude winteravond.

Stylingtip: een wollen deken voor buiten!

Wanneer het een beetje lente lijkt te worden, lonkt het buitenleven. Toch kunnen lentedagen en zomeravonden behoorlijk frisjes zijn. Een wollen deken zorgt ervoor dat je toch zoveel mogelijk van het buitenleven kunt genieten. Kruip zodra het koud wordt lekker onder de wollen deken, steek een vuurkorf aan, wijntje erbij en zo kan de avond nog lang voortduren.

Ontdek Westwing

Bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan woonaccessoires en meubels. Ook je wollen deken, sprei of plaids koop je eenvoudig online via Westwing. Je vindt er elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%!