Wollen dekens

Wollen dekens

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWollen dekens

Stel, je wilt je slaapkamer of woonkamer wat meer warmte laten uitstralen. Maar je hebt niet de tijd voor een gehele make-over. Dus met slechts een klein accent wil je al een groots effect creëren in je interieur. Maar hoe doe je dat?

Wollen dekens op je bed of bank, geven meteen een warme sfeer in de ruimte. Ze bestaan in allerlei soorten, formaten en kleuren, waardoor ook jouw interieur verrijkt kan worden met een wollen vriend.

Soorten wollen dekens

Wollen dekens kunnen van allerlei soorten wol zijn gemaakt. De meeste dekens en andere wollen objecten, zijn afkomstig van schapen. Wel bestaat er ook een verschil in wanneer de schaap is geschoren en hoe de wol dan aanvoelt.

  • Een wollen deken gemaakt van echt scheerwol kan je herkennen aan een internationaal wolmerk. De wol is van een levend schaap dat gezond is en daarom ook onbeschadigd wol kan geven.
  • Daarnaast kan je ook een wollen deken van een merinosschaap hebben. Dit soort wol heeft een bijzonder fijne structuur en voelt daarom heel zacht aan.

Nadat het soort wol voor de dekens is gekozen, kan je wel nog een keuze maken in stijl en formaat. Kies de kleur die bij de rest van je interieur past, of ga voor een blikvanger. Zelfs in de zomer. Want wollen dekens hebben als groot voordeel dat ze heel goed kunnen isoleren, dus ook tijdens de warme nachten kan je er zacht bij zitten.

Wollen dekens ook in jouw interieur

Wie wil er nu geen zachte en pure materialen die je een warm welkom geven zodra je de slaapkamer, of woonkamer binnen stapt? Wollen dekens geven namelijk een instant opwarmer tijdens de koude wintermaanden, maar kunnen ook een mooie zachte verrijking zijn tijdens de warme avondjes buiten.

  • Heb je een modern interieur? Dan kunnen wollen dekens net de kamer een zacht en warm randje geven. Combineer een mooi grijs op een donkere bank, zodat de hardheid van de donkere tint een beetje breekt in de ruimte.
  • Of waan je je in fijn romantische sferen? Dan kunnen wollen dekens in lichte taupe tinten, je bed of bank mooi verrijken. Kies een zacht geweven wol soort en plaats deze netjes over de bankleuning of einde van je bed.
  • Ook kan je jouw industriële woonstijl aanvullen met zachte wollen dekens met een grof gebreide structuur. Zo creëer je een mooie mix van stoere materialen met super zachte plaids.

DIY: Maak je wollen dekens zelf 

Ben je op zoek naar een leuke DIY voor in huis? Een waarvan je lang plezier zal hebben? Neem dan eens de tijd om je wollen dekens zelf te maken! Want zelf items breien is ook weer een trendy bezigheid.

  • Haal veel bollen wol in huis, zodat je niet opeens met een half wollen deken komt te zitten.
  • Gebruik 15 mm breinaalden en twee draden, voor een mooi geweven patroon.
  • Gebruik een breipatroon wanneer je deze onder de knie hebt, of zet gewoon zoveel mogelijk steken als je kan.

Met zelfgemaakte wollen dekens in huis, maak je van je bed of bank een unieke eyecatcher. Zeker wanneer je mooie combinaties maakt met verschillende kleuren en patronen.

Wollen dekens zijn de warme en fijne accenten die je slaapkamer en woonkamer kunnen verrijken. Maar nog op zoek naar meer zachte elementen voor in je interieur? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop.

Aankomende sales