Wollen tapijt

Wollen tapijt

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWollen tapijt

Stel, je wil graag een nieuwe blikvanger in huis. Eentje waarvan je nog lang kan genieten en die ook nog eens extra sfeer uitstraalt in je huis. Maar, wat past er bij de rest van je interieur? En wat voor een item is nu een echte verrijking van je woonstijl?

Met een wollen tapijt geef je niet alleen je vloer een make-over, maar creëer je in de gehele ruimte een nieuwe sfeer. Maak een keuze uit verschillende dessins en kleuren, voor net die juiste fit met de rest van je interieur.

Een antiek of modern wollen tapijt?

Door de verschillende dessins en tinten, kan een wollen tapijt ook in jouw interieur passen. Want hoe fijn is het om ook na een lange dag werken, je schoenen uit te gooien en comfortabel door het huis kan lopen.

Je kan een wollen tapijt laten opgaan in je interieur. Hou dan het patroon van het vloerkleed rustig en de tint ervan zacht. Hiermee geef je jouw huis de basis voor een natuurlijke uitstraling. Combineer een naturel wollen tapijt met mooie houten meubels en lichte tinten aan de muur, voor een fijne landelijke sfeer in huis.

Maar wil je liever voor een wollen tapijt gaan met meer karakter? Dan is een mooi antiek geweven vloerkleed, een absolute verrijking aan je interieur. Met zijn unieke prints en warme kleuren, heb je zo een nieuwe sfeermaker in huis. En wanneer je dit vloerkleed combineert met allerlei vintage vondsten en andere woonaccessoires in warme en opvallende tinten. creëer je een mooie Bohemian sfeer in huis.

Hoe hou het wollen tapijt schoon?

Een wollen tapijt is sfeervol en een item in huis waarvan je jarenlang kan genieten. Maar wil je het tapijt in je interieur, ook zijn mooie look laten behouden? Dan zijn er een aantal manieren waarmee je ervoor kan zorgen dat je nog lang plezier zal hebben van je wollen tapijt.

  • Met dagelijks onderhoud en het direct verwijderen van vuil en vlekken, zal je vloerkleed langer mooi blijven.
  • Ook is het verstandig om twee keer per week het tapijt te stofzuigen.
  • En door het tapijt af en toe met een vochtige doek van badstof schoon te maken, geef je het gemakkelijk een opknapbeurt. Gebruik liever geen zeep, want dit zou eventueel achter kunnen blijven in het wol.
  • Als laatste is het van belang om zo om de 2 of 3 jaar, het wollen tapijt een totale tapijtreiniging te geven. Schakel hier dan een professionele reiniger voor in.

Met slechts dus enkele kleine ingrepen, heb je een mooi schoon wollen tapijt als resultaat.

Een wollen tapijt past in ieder interieur. Het zorgt ook niet alleen voor comfort, maar geeft ook sfeer en uitstraling aan de ruimte. Een aaibaar item dat niet mag ontbreken in huis.