Wollen vloerkleed

Wollen vloerkleed

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWollen vloerkleed

Als je op zoek bent naar een mooie aanvulling in huis, iets nieuws dat de sfeer verandert, dan is een wollen vloerkleed een slim idee! Het geeft in een handomdraai warmte en gezelligheid! 

Naast het kopen van een standaard wollen vloerkleed kun je er natuurlijk ook voor kiezen je eigen wollen vloerkleed te ontwerpen. Je kiest dan zelf de kleur en samenstelling van het kleed. Zo heb je helemaal een uniek vloerkleed in jouw huis.

Laag en hoogpolig wollen vloerkleed

Kies je een wollen vloerkleed, dan kun je kiezen uit een laag- of hoogpolig tapijt. Laagpolig is strak en minimalistisch, maar voegt toch warmte toe aan de ruimte. Bij een laagpolig vloerkleed zitten de vezels dicht bij elkaar. Laagpolige wollen vloerkleden lenen zich goed voor de verwerking van een motief. Leuk voor een speels effect! Hoogpolig is zachter aan de voeten en geeft je huis een warmere uitstraling.

Spelen met een wollen vloerkleed

Een wollen vloerkleed geeft niet meer sfeer en warmte, je kunt er ook mee spelen. Neem bijvoorbeeld een heel groot wollen vloerkleed. Zo laat je de woonkamer optisch groter lijken. Met een vloerkleed kun je de vorm van de ruimte benadrukken. En een vloerkleed zorgt voor eenheid tussen je meubels, omdat het je meubels met elkaar verbindt. Een vloerkleed is daarom eigenlijk onmisbaar!

Onderhoud van een wollen vloerkleed

Om je wollen vloerkleed in de beste conditie te houden, is het verstandig om het vloerkleed regelmatig professioneel te laten reinigen. Hierdoor krijgt het vloerkleed een opknapbeurt en gaat het langer mee. Het is belangrijk je wollen vloerkleed goed schoon te houden. Stofzuig het vloerkleed goed en regelmatig en let erop dat je een paar keer over dezelfde plek heen gaat.

Tip!
Als het vloerkleed niet al te fris ruikt, kun je wat baking soda (zuiveringszout) in je stofzuiger doen, dit neemt vieze luchtjes op.

Ondanks dat wol vuilafstotend is, kan er soms toch een vlek in het wollen vloerkleed komen. Deze kun je gemakkelijk verwijderen door eerst de vlek met een schone doek te deppen. Wrijf van buiten naar binnen, hiermee voorkom je dat de vlek groter wordt.

Stylingtip

Hoe combineer je een wollen vloerkleed met andere woonaccessoires? In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen.

Ontdek Westwing

Waar kun je voor een mooie prijs een prachtig wollen vloerkleed vinden? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan accessoires en meubels. Dat niet alleen.

Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.