Woondecoratie

Woondecoratie

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWoondecoratie

Staat er een verhuizing in de planning? Een volledig leeg en opnieuw in te richten huis? Dat kan wel eens overweldigend zijn. Je hebt menig woonmagazine verslonden, hebt de mooiste plaatjes in gedachten, maar geen idee waar je moet beginnen. Of: je zou bijna wel willen verhuizen. Jouw huis is volledig ingedut, verveeld loop je te piekeren. Hier moet iets veranderen!

In welke situatie je ook verzeild bent geraakt, woondecoratie is de oplossing! Met nieuwe woonaccessoires leg je de basis voor je interieurstijl en creëer je de sfeer. Kies een bepaalde lijn, maak er een geheel van en jouw favoriete woondecoratie laat je dagelijks genieten van je huis.

Basis woondecoratie

Of je nu vanuit het niets begint met het decoreren van je huis, of je bestaande interieur door middel van woondecoratie aan wilt passen, begin met het bedenken welke accessoires het meest voor de hand liggen. Waaruit bestaat woondecoratie?

Als meubels en essentiële benodigdheden eenmaal staan, begint de aankleding. Woondecoratie bestaat uit een aantal basis woonaccessoires:

 • De bank kleed je aan met een plaid en kussens, voor je eigen comfort en de styling.
 • Op tafel, in het venster of op de grond staan vazen, met of zonder bloemen.
 • Aan de muur hangen spiegels, posters of schilderijen.
 • Sfeer creëer je met kaarsen in leuke kandelaars, of ze nu branden of niet!
 • Persoonlijk maak je het met fotolijsten! Aan de muur, op de bijzettafel of in de boekenkast.

Kies voor elk basiselement van deze woondecoratie jouw eigen stijl en speel met de verschillende ruimtes. Zo ontstaat picture perfect!

Woondecoratie in je eigen stijl

Zoals jij woondecoratie voorbij ziet komen in woonmagazines, winkels, hotels en restaurants, zo kan het ook bij jou in huis.. Pick your style! Je kunt ervoor kiezen één stijl aan te houden om precies de sfeer te krijgen die je in gedachten hebt. Hou je meer van van alles door elkaar? Het nonchalante in plaats van het perfecte plaatje? Mix and match dan met de woondecoratie!

Industriële woondecoratie

Dit plaatje herken je vast wel: meubels van grof hout of metaal, stoere woonaccessoires en veel gebruik van canvas. Een sfeer als uit een oude, grote fabriekshal of pakhuis. Moderne restaurants en winkels maken graag gebruik van industriële woondecoratie om de ruimte mee aan te kleden.

Kenmerken:

 • Woonaccessoires en meubels hebben een versleten look,
 • Typisch industriële woondecoratie bestaat uit: canvas poefjes, grote opbergkisten en  kussens met de union jack

Scandinavische woondecoratie

Licht, eenvoudig en natuurlijk: dat is zoals woondecoratie bij onze noorderburen bedacht is en waar Nederlanders zich ook erg bij thuis voelen. Wittinten en zachte kleuren geven samen met meubels van hout een hele rustige, maar moderne sfeer in huis.

Kenmerken:

 • Woonaccessoires van hout, glas en natuurlijke materialen worden met elkaar gemixt
 • Typisch Scandinavische woondecoratie: een schapenvacht op bank of stoel, een grote glazen, lichte vaas op de grond en koperen kandelaars

Landelijke woondecoratie

Landelijk wonen is als wonen in een ruim en licht huis op het platteland, liefst in een Frans landschap. Maar een ruim huis of Frankrijk heb je niet eens perse nodig om precies die sfeer ook bij jou in huis te halen. Combineer wit houten meubels met even witte woondecoratie, riet en lieflijk gevormde woonaccessoires en je komt al een heel eind.

Kenmerken:

 • Landelijke woonaccessoires zijn gemaakt van wit gelakt of neutraal hout of riet, soms met een versleten look.
 • Typisch landelijke woondecoratie: fotolijstjes met houten frame, een grove rieten mand voor de kranten naast de bank, witte of taupe gekleurde kussens en hartvormige decoratieve hangers voor in de keuken.

Met woondecoratie kleed je je huis aan

Zoals de kleding in je kast, zo werkt woondecoratie voor je interieur. Ook met woondecoratie kun je dus ieder seizoen weer je huis een upgrade geven. Hiervoor hoef je niet eens veel te doen. Een paar nieuwe woonaccessoires doen al ontzettend veel. Hang een keer een spiegel in de woonkamer boven de bank in plaats van in de badkamer, of vervang een vaas en de kussens.

Woondecoratie is de kers op de taart en doet meer met je huis dan je eerder had gedacht!