Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWoonkamer inrichten

Woonkamer inrichten

De woonkamer is een plek om met vrienden en familie in een ontspannen sfeer samen te komen of om gewoon te herstellen van een dag hard werken. Daardoor is het bij het inrichten van de woonkamer belangrijk dat deze sferen als leidraad worden genomen, zodat men zich er goed kan voelen en het interieur op een harmonieuze wijze op elkaar kan afstemmen.

 

De woonkamer inrichten met stijlvolle meubels

Een woonkamer inrichten met stijlvolle meubels is een zeer belangrijk ondereel, omdat er zonder interieur geen gezelligheid in een ruimte kan ontstaan. Om een comfortabele inrichting te creëren is een combinatie van verschillende meubels aanbevolen. Je kunt leuke ideeën opdoen in interieur tijdschriften of in de Westwing magazine!

De bank
Inspirerende gesprekken, leuke spelletjes avonden, diners en vele gezellige uren worden bijna aan iedere woonkamer tafel besteed. Verder is de bank ook een zeer belangrijk element waar men comfortabel plaats kan nemen en ontspannen. Of je nu kiest voor een tweezits-, driezits- of een hoekbank, is vooral afhankelijk van de beschikbare ruimte en wat u prefereert.

Fauteuils
Ook uw interieur inspiratie op het gebied van stoelen voor in de woonkamer kent geen grenzen aangezien u kunt kiezen uit een verscheidenheid van opties. Het is aanbevolen om een groep uit verschillende fauteuils en banken te kiezen, om reden dat combinaties van, bijvoorbeeld, een bank en een bijpassende fauteuil er aangenaam uitziet plus verschillende behoeftes behaagd.

Kasten
In de woonkamer bevindt zich vaak eveneens een breed scala aan kasten en kabinetten plaats waar boeken, films, glazen en andere voorwerpen hun plaats vinden. Deze meubels zijn niet alleen belangrijk om veel dingen in op te slaan en een woonkamer compleet te maken, ze vormen ook een geweldig platform voor mooie woonaccessoires en decoratieve objecten.

Accessoires voor de woonkamer meubels

Wanneer je de woonkamer inricht mag de decoratie en woonaccessoires zeker niet vergeten worden! Door geschikte decoraties te gebruiken legt men de laatste hand aan de ruimte om het zo een completer totaalbeeld te geven. Daarentegen zijn er talrijke woonideeën om de woonkamer vorm te kunnen geven met diverse woonaccessoires.

Stijl
Maar hoe weet je nu welke accessoires de woonkamer wat levendiger en mooier maakt? Dit is lang niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Ten eerste is het aan te raden om je goed op je al reeds bestaande interieur te richten zodat jezelf kunt oriënteren op welke stijl en kleuren er in het huis vertegenwoordigd zijn. Op basis daarvan kunnen de decoraties en woonaccessoires worden bepaald door ze precies op deze factoren af te stemmen.

Kleur
Wanneer het gehele interieur en kleurenschema discreet en gereserveerd is, kunnen er juist bonte, kleurrijke en funky accenten worden aangebracht die de woonkamer wat levendiger zullen maken. Heb je beige of crèmekleurige meubels en wanden, dan passen meer sterk rode accessoires perfect bij deze look, omdat het de kamer een klassieke en stijlvolle look geeft.

Woonaccessoires
Vazen, bloempotten, fotolijstjes, schalen, dekens en plaids zijn net zo als schilderijen en lampenkappen perfecte woonaccessoires waarmee men iedere huiskamer tot een unieke plek kan omtoveren. Daarbij kun je onder andere de stoel of de bank met een aantal aantrekkelijke kussens uitrusten, wat niet alleen je stoelen zal opfleuren, maar ook de comfort verhoogt. Kortom er zijn talloze mogelijkheden om de woonkamer in te richten.

woonkamer inrichten

Lampen en verlichting

Wanneer je de woonkamer inricht zijn er niet alleen mooie meubels en leuke accessoires nodig om het gezellig te maken, aangezien de juiste lampen en verlichting hier ook hun eigen bijdrage aan geven.

Wandlampen en plafondlampen als heldere achtergrondverlichting in combinatie met tafel-, decoratie-, en staande lampen als accentverlichting zijn een ideale combinatie die iedere woonkamer in scène zetten.

In de spotlight
Door verschillende lichtstanden in de woonkamer aan te brengen creëer je een aantrekkelijke atmosfeer in de huiskamer. Met een goede basis verlichting kan men perfect wat licht in de duisternis aanbrengen terwijl er met geaccentueerde verlichting een gezellige sfeer geschept kan worden. Een staande lamp met een ingebouwde leeslamp naast de bank of bijvoorbeeld een tafellamp op een plank of bijzettafel zijn goede voorbeelden waar je je woonkamer mee kunt inrichten.

Een kleine woonkamer inrichten

Heb je een kleine woonkamer? Geen probleem! Ook deze ruimte kun je met prachtige, betoverende en zelfs design componenten inrichten, zodat jij je in je huiskamer comfortabel voelt. Meubels met meerdere functies zijn hiervoor ideaal en bieden een uitkomst in een kleine woonkamer.

Heldere kleuren zoals wit, beige of poederachtige pasteltinten zijn perfect voor een kleine woonkamer. Door zachte en lichte kleuren te gebruiken oogt de kamer groter. Dit komt omdat het kleurenschema het invallende licht in de ruimte reflecteert waardoor het groter lijkt dan wanneer men donkere en hardere kleuren gebuikt.

Alternatieven
Wanneer er in de woonkamer nog een eettafel gehuisvest moet worden is het aanbevolen een klaptafel te nemen. Op deze manier kunnen we het met een handomdraai tot een knusse eethoek omtoveren.

Een multifunctionele bank is eveneens een aanrader om de huiskamer mee in te richten. In een kleine ruimte is een hoekbank het meest geschikt, omdat deze door zijn vorm wat ruimte wint. Let er echter wel op dat je in een kleine woonkamer geen massale donker gekleurde hoekbank neemt. Hier geldt namelijk eveneens dat licht gekleurde tinten de kamer ruimer maken. Wat hier eveneens praktisch is, is natuurlijk een hoekbank met slaapfunctie, zodat wanneer de gasten te logeren krijgt ze in een gezellig en stijlvolle plek kunnen slapen.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden, tips and tricks om de woonkamer in te richten.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.