Woonkamer lampen

Woonkamer lampen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWoonkamer lampen

Toe aan nieuwe verlichting in huis? Of wil je meer sfeer in je interieur aanbrengen? Of wil je simpelweg nieuwe lampen? Dit kan een lastige klus zijn. In welke ruimte komen de nieuwe lampen te hangen? In de woonkamer?    

Laat je inspireren en ontdek welke lampen de interieur-juweeltjes van de woonkamer worden! Met de juiste verlichting creëer je jouw gewenste sfeer!  

Sfeervolle verlichting

Elk soort ruimte vraagt zijn eigen soort licht. Werk je in de keuken, dan heb je waarschijnlijk liever een helderder licht. En in de woonkamer ga je eerder voor sfeer, dus kies je misschien voor zachtere lampen. Het is namelijk van belang dat we in de keuken goed kunnen zien wat we aan het doen zijn.

In de woonkamer, daarentegen, is een gezelligere en knusse sfeer wat meer van toepassing. Door de juiste lamp en verlichting te kiezen komt er een stemming en sfeer tevoorschijn die de meubels en decoratie in een warm en gezellig licht zullen plaatsen, waardoor je je comfortabel kan voelen.

Materiaal en design lampen voor in de woonkamer

Het interieur en de decoraties zijn in de woonkamer, net als in elke andere ruimte van het appartement, een kwestie van smaak. Dit geldt ook voor de keuze voor lampen in de woonkamer.

Woonkamer lampenHet materiaal en design van lampen voor in de woonkamer zijn divers. Er zijn lampen van:

  • Hout
  • Metaal
  • Kunststof

Alleen welke materialen passen het beste in de woonkamer?

Soorten lampen voor in de woonkamer

Bedenk voor verschillende plekken in de woonkamer welke lampen er het beste passen:

woonkamer verlichtingHet beste is om verschillende soorten lampen in de woonkamer te combineren om zo voor elke gelegenheid en situatie de juiste hoeveelheid licht te bepalen. Wanneer je gezellig samen met vrienden zit, aan het lezen bent of een filmavond houdt, voor elke gelegenheid heb je behoefte aan verschillende lichtsterktes.

    • Een vloerlamp is bijvoorbeeld een perfecte lichtbron als je niet de hele woonkamer met een fel licht wilt verlichten, maar het juist warm en gezellig wilt hebben. Bovendien, heeft een staande- of vloerlamp het voordeel dat deze flexibel kan worden ingesteld. Een vloerlamp kun je op verschillende plekken in de woonkamer kwijt en is vaak qua lichtsterkte aan te passen.

 

  • Plafondlampen

verlichten en fleuren de hele kamer op en kunnen op elk gewenst moment worden ingeschakeld, zoals bijvoorbeeld wanneer we de woonkamer schoonmaken of op zoek zijn naar iets.

  • Hanglampen en spots verlichten daarentegen, in de meeste gevallen slechts delen van een kamer. Maar deze lampen kunnen wel afhankelijk van de behoefte en stemming in de woonkamer worden aangepast.

 

De juiste verlichting met de juiste woonkamer lampen

Woonkamer lampenVoordat je lampen voor in de woonkamer kiest, is het aan te raden om van te voren te overwegen wat voor een soort lichtconcept er gecreëerd moet worden.:

 

  • Welke delen van de woonkamer moeten direct of indirect worden verlicht?
  • Met welk type lampen creëer ik welk soort licht?

 

 

Met een plafondlamp verlicht je de woonkamer volledig. Soms zijn andere oplossingen zoals meerdere spots of andere modellen ook mogelijk. Met deze lampen geef je de woonkamer een stijlvolle look en kun je afhankelijk van de situatie de hoeveel licht aanpassen.

Voordelen van plafondlampen 
Afgezien van de directe verlichting van de ruimte, die door middel van een plafondlamp kan worden gegeven, moeten andere lampen in de woonkamer hierbij gecombineerd kunnen worden. Zo zorgt een staande lamp in de hoek naast een bank voor de juiste verlichting tijdens het kijken naar de televisie, of wanneer je geniet van een boek.

Chique plafondlamp 
Boven de eettafel kan een chique hanglamp ons een uitnodigend gevoel geven. En voor bijzondere hoogtepunten in de woonkamer kun je spots of schijnwerpers integreren. Deze kunnen extra aandacht geven aan speciale decoraties of exclusieve meubelstukken. Met deze lampen in de woonkamer komen deze letterlijk en figuurlijk in de spotlights te staan. Ware eyecathers  in de huiskamer!

Tip!
Bij het inrichten van de woonkamer is gebruik te maken van verschillende lampen zodat aan al je behoeften en wensen wordt voldaan.

Exclusief bij Westwing

Waar kun je voor een mooie prijs prachtige woonkamer lampen vinden? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan lampen voor in de woonkamer. Denk aan vloerlampen, plafondlampen en wandlampen.

Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.