Delen

www.seasonwithlove.nl

Worstenbroodjes zijn altijd lekker, zeker als je ze zelf maakt. Het leuke van dingen zelf maken is dat je ze helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Nu is het vast geen geheim dat cheddar lekker is bij gehakt. Dus waarom stoppen we dat niet in een worstenbroodje?

ingrediënten

 

Voor het deeg:

*

250 gram bloem
110 ml melk
2 eetlepels roomboter
1 eetlepel suiker
0.5 theelepel zout
1 zakje gist
1 ei (om de worstenbroodjes mee te bestrijken)

Voor de vulling:

*

500 gram half om half gehakt
8 plakjes cheddar
2 eetlepels paneermeel
1 klein eitje
1 theelepel zout
peper

 

BEREIDINGSWIJZE

*

1. Meng alles (behalve het ei) voor het deeg bij elkaar en kneed dit enkele minuten goed tot je een mooi deeg hebt.

2. Laat het deeg rusten in een schaal onder een vochtige theedoek.

3. Ondertussen kun je het gehakt mengel met paneermeel, ei, zout en peper.

4. Verdeel het deeg in 8 kleine bolletjes

5. Rol elk bolletje uit tot een ovaaltje

6. Leg hierop een beetje gehakt.

7. Leg hierop een rolletje cheddar, sluit dit af met nog meer gehakt. Zorg dat overal gehakt zit.

8. Vouw eerst de boven en onderkant naar binnen en rol daarna de zijkant naar binnen.

9. Zorg dat het goed dicht zit, leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

10. Bestrijk de worstenbroodjes met een losgeklopt eitje.

11. De broodjes moeten een uur rijzen, verwarm aan het eind van deze tijd de oven voor op 180 graden.

12. Plaats de worstenbroodjes voor een half uur in de voorverwarmde oven.

SMAKELIJK!.

Food_Recipes_1_2

 
Navigation_HP_Food-NL

De sales begint vandaag

Aankomende sales