Zilver behang

Zilver behang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZilver behang

Stel, je wil een groots effect in huis, maar dit klein aanpakken. Want een groot gebaar is snel gemaakt in een prachtig oud kasteel of groot New Yorks loft. Maar in jouw stadswoning of appartement zal je toch echt met een klein project moeten beginnen.

Creëer bijvoorbeeld met zilver behang, een uniek en persoonlijk huis. Het behang zal sereniteit en elegantie uitstralen, maar het kan ook een heel strakke of moderne sfeer afgeven.

Welk zilver behang kies je?

Zilver behang kan in veel verschillende soorten worden opgehangen. Al deze soorten behang hebben hun eigen voor- en nadelen. Zo kan je kiezen voor een goedkoper behang met iets minder kwaliteit, of een duurder behang van een betere kwaliteit. Laat je informeren over welk behang nu het best aansluit op jouw woonwensen en de muren van je interieur. Zorg er zo voor dat het zilver behang jouw huis echt zal verrijken.

  • Je kan kiezen voor zilver papierbehang. Het soort is niet heel duur en laat mooie en heldere kleuren zien. Het behang kan alleen wel redelijk snel slijten, waardoor het op ten duur aan vervanging toe is.
  • Daarnaast kan je ook voor vinyl behang gaan. Dit behang is goed bestand tegen wat vocht en daardoor kan je deze ook aanbrengen op de muren in de badkamer of keuken. Het gaat bovendien langer mee, waardoor je er voor een geruime tijd van kan genieten in huis.
  • Ook bestaat er zilver textielbehang. Je kan hiermee gemakkelijk een warme en fijne sfeer creëren. Voor het behang worden er natuurlijke of synthetische vezels gebruikt, waardoor het een chique sfeer uitstraalt. Wel trekt dit behang ook stof aan, dus wanneer je een allergie hebt kan je beter voor een ander behangsoort gaan.

Wanneer je zilver behang aan de muur gaat bevestigen, is het dus verstandig om je eerst goed te laten informeren over de voor- en nadelen van de behangsoorten. Kies welke bij jouw huis past en zorg ervoor dat deze voldoet aan de functie van de kamer. Moet het een spatje water kunnen hebben? Of wil je het juist een chique warme sfeer laten uitstralen? Voor ieder interieur en elke kamer is er wel wat wils.

Wist je dit?

De voorloper van het behang is het wandtapijt. En de Arabieren waren de mensen die deze vorm van behang, rond de Middeleeuwen, introduceerden in Europa. Dit kon je ook duidelijk herkennen aan de typische patronen op de wandtapijten.

Mix & Match op het zilver behang 

Naast dat zilver behang futuristische trekjes kan vertonen, kan het juist ook een warme en elegante gloed uitstralen. Combineer het zilver behang daarom goed met zachte en frisse kleuren, voor een rustige look in je interieur.

  • Heb je een minimalistische woonstijl? Maar wil je toch graag een uniek accent toevoegen? Kies er dan voor om bijvoorbeeld de muur achter je bed te behangen met zilver behang. Hou de rest van de kamer in grijs, wit en beige en creëer zo een elegante sfeer.
  • Of hou je van rustieke en authentieke elementen in huis? Maar wel met een modern randje? Plaats dan een modern zilver behang op een muur in de woonkamer, voor net die rouwe, maar eigentijdse touch.
  • Ook kan het zilver behang heel mooi verwerkt worden in een kinderkamer. Denk aan mooie zilveren sterren op een lichtblauwe achtergrond. Zo creëer je heel gemakkelijk een magische ruimte voor je kleintje.

Tip!

Heb je in je appartement of huis hogere kamers? Kies er dan eens voor om het zilver behang op je plafond te bevestigen. Dit zal warmte uitstralen en gelijk ook wat leven brengen in de ruimte.

Op zoek naar een mooi en uniek accent voor in huis? Kies er dan voor om een muur met zilver behang te bedekken. Zo creëer je een rustige en elegante sfeer in je interieur.

Meer tips nodig om je interieur sereniteit uit te laten stralen? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop.