Zilveren etagere

Zilveren etagere

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZilveren etagere

Je organiseert een high tea bij jou thuis en je wilt groots uitpakken. Het mooiste servies komt op tafel, je bereidt heerlijke sandwiches voor en je bakt verrukkelijke taartjes. Ook ben je de cupcakes niet vergeten en heb je geweldige creaties gemaakt! Je hebt je best gedaan om zoveel mogelijk lekkernijen te maken dat tijdens een high tea op tafel hoort te staan, maar hoe ga je al deze lekkere hapjes op een mooie manier presenteren?

Met een zilveren etagere staan alle high tea hapjes perfect gepresenteerd op een gedecoreerde tafel met prachtig servies. Het geeft een chique uitstraling en door de glans van het zilver zien de hapjes er nog lekkerder uit! Een zilveren etagere past perfect bij een Engelse high tea, maar je kunt de etagere ook bij andere eetgelegenheden gebruiken!  

Formaten zilveren etagere

Als je denkt dat de meeste zilveren etagères gemaakt zijn van echt zilver, dan heb je het helaas mis. Vandaag de dag is een etagere gemaakt van ander materiaal, namelijk rvs. Etagères gemaakt van het materiaal rvs zijn beter geprijsd en gemakkelijker te onderhouden. Er zijn ook etagères verkrijgbaar met een zilverlaagje. Na verloop van tijd vervaagt het zilver. Je etagere verandert dan in een dof grijsachtige kleur.

Wil je een echte zilveren etagere? Dat is mogelijk! Een etagere van echt zilver zit wel in een hogere prijscategorie dat een etagere gemaakt van rvs. Waarom? Dit komt door het materiaal en de productie van de zilveren etagere. Een echte etagere van zilver is vaak met de hand gemaakt. De prachtige bewerking op de borden kunnen ook alleen met de hand zijn gemaakt. Dit maakt een echte zilveren etagere ook zo bijzonder!

Een zilveren etagere bestaat in verschillende formaten:

  • een 1-,2-,3- of 4-laags etagere
  • een ronde of vierkante etagere

Door verschillende formaten zijn de etagères van verschillende hoogtes:

  • 60 cm
  • 40 cm
  • 25 cm
  • 20 cm

Woonaccessoires

Een zilveren etagere is niet alleen perfect bij de presentatie van heerlijke cupcakes en sandwiches.  Met een etagere kun je ook andere accessoires in huis presenteren. Zo veranderen je zilveren etagères in onmisbare woonaccessoires! Waar zet je een 3-laags etagere dan neer?

  • In de badkamer kun je op de wastafel een etagere van zilver neerzetten en rijkelijk versieren met gedroogde bloemen, geurstokjes, douche producten en opgerolde gastendoekjes.
  • In de slaapkamer kun je de zilveren etagere op de kaptafel plaatsen en al je make up producten mooi presenteren. Naast make up producten dient een etagere van zilver ook perfect als plateau voor al je prachtige sieraden!
  • Zitten alle keukenkastjes vol en heb je geen plek meer om de etagères op te bergen? Gebruik je etagere van zilver als fruitschaal!  Zet ze op het aanrecht of keukentafel en presenteer je appels, beren, bananen en andere lekkere vruchten op de zilveren etagere!

Zilveren etagere reinigen

Hoe krijg je een etagere van zilver perfect schoon? Dit doe je in een paar simpele stappen! Pak een schone theedoek en een emmer met heet water. Maak de theedoek licht vochtig en begin met poetsen. Ga met ronddraaiende bewegingen langs de schalen en zie hoe je etagere weer begint te shinen!

Laat je hapjes of accessoires schitteren op een zilveren etagere!

Laat je inspireren door Westwing

Ben je op zoek naar meer mooie en decoratieve woonaccessoires? Kijk dan even op Westing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw decoratieve accessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

En benieuwd naar hoe je je tafel mooi kan decoreren? Vergeet dan ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je inspirerende suggesties en styling tips & tricks om van jouw tafel een unieke tafel te maken.