Zilveren gordijnen

Zilveren gordijnen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZilveren gordijnen

Stel, je wilt je huis stijlvol decoreren. Een aantal mooie accenten in een opvallende tint, of een blikvanger die de rest van je interieur ophaalt. Maar waar begin je? En met welke woonaccessoires kan je een groots effect creëren?

Met mooie zilveren gordijnen voor je ramen, straalt de kamer meteen een fijn en luxueus gevoel uit. Een glinstering, die in combinatie met de juiste woonaccessoires niet te fout of te glamour is. Benieuwd naar wat het met jouw interieur kan doen?

Soorten zilveren gordijnen

Zilveren gordijnen kan je in vele formaten en soorten ophangen. Je kan voor zware overgordijnen kiezen, of juist gaan voor vitrage voor een lichte glans in de kamer. Maar daarnaast zijn er ook nog andere zilveren raamdecoraties die je interieur kunnen verrijken.

  • Rolgordijnen; met zilveren gordijnen van dit soort kan je ervoor kiezen om de kamer volledig te verduisteren, of juist enkel daglicht te filteren. Je kan deze gordijnen met een ketting bedienen, of via een elektrisch systeem.
  • Paneelgordijnen; wanneer je grote ramen of tuindeuren hebt, dan zijn dit soort gordijnen ideaal. Je kan de panelen achter elkaar hangen, waardoor je een mooi en speels effect creëert in de ruimte. Ook leuk om deze als scheidingswand in de kamer op te hangen.
  • Vouwgordijnen; deze raamdecoratie straalt warmte uit in de kamer. Mede door de volant en de verschillende opties kan je jouw zilveren vouwgordijn een uniek tintje geven.

Elk soort raambekleding heeft zo zijn voor- nadelen voor in jouw interieur. Kies welke het beste aansluit op jouw woonwensen en maak het plaatje af met de juiste zilveren gordijnen.

Glinsteren in huis met zilveren gordijnen 

Zilveren gordijnen lijken misschien in eerste instantie wat heftig. Maar door een juiste combinatie te maken met tinten en materialen in je interieur, kan je met zilveren gordijnen juist heel stijlvol decoreren.

  • Heb je een minimalistische woonstijl? En overheersen de kleuren zwart en wit voornamelijk? Met een mooie houten vloer en zachte zilveren gordijnen, kan je jouw interieur die finishing touch geven.
  • Of hou je meer van een rustieke en stoere stijl in je huis? Dan kan je juist ook met zilveren gordijnen de ruimte een spannend en uniek randje geven.
  • Daarnaast kan je met zilveren gordijnen ook heel mooi een eclectische woonstijl verrijken. Denk aan veel planten, mooie opvallende meubels en woonaccessoires. En met zilveren gordijnen geef je het net die glinsterende en unieke gloed.

Ieder interieur kan stijlvol gedecoreerd worden met zilveren gordijnen. Hou het rustig door te combineren met warme natuur tinten en zachte materialen. Of ga all the way en geef je hele huis een zilveren tint. Combineer hier ook met verschillende materialen en kleuren, voor een mooi en elegant geheel.

Mix & Match met zilveren gordijnen

Zilveren gordijnen hoeven niet alleen uit zilver te bestaan, je kan namelijk ook voor een combinatie in tinten op de gordijnen kiezen. Denk aan een dessin in twee verschillende kleuren, voor een chique gevoel. Of ga voor een overgordijn in een donkergrijze kleur, met daarachter vitrage in een zilver tint. Zo straalt de kamer niet alleen luxe uit, maar creëer je ook meteen diepte.

Tip!

Wil je een meer relaxte sfeer in je interieur? Ga dan voor zilveren gordijnen die een stuk langer zijn dan je raam. Op deze manier draperen de gordijnen heel mooi over de grond voor een warme uitstraling. 

Kleed je zilveren gordijnen aan

Naast dat zilveren gordijnen op zichzelf al mooie blikvangers in een kamer kunnen zijn, kan je met het decoreren van de gordijnen een persoonlijke touch eraan geven.

  • Hang de zilveren gordijnen op aan een mooie gordijnroede, bijvoorbeeld in een goud tint. Dit contrast kan een heel leuk en speels effect geven in de ruimte.
  • Of gebruik gordijnkoorden, zodat de zilveren gordijnen mooi in de plooi blijven hangen. Deze kunnen in dezelfde kleur, of gebruik een opvallende tint voor een spannend randje.

Stijlvol decoreren in je interieur, doe je met zilveren gordijnen. Combineer de juiste tinten met elkaar voor een mooi geheel. Want glinsterende accenten, kunnen net die spannende finishing touch zijn in een kamer.

Op zoek naar meer inspiratie om je huis te decoreren? Kijk dan eens op Westwing. Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop en blijf up to date over de laatste interieurtrends!