Zilveren spiegel

Zilveren spiegel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZilveren spiegel

Wie kent 'm niet: de magische spiegel uit het sprookje Sneeuwwitje en de zeven dwergen? En magisch is nu precies wat een spiegel kan zijn. Spiegels laten je woonkamer groter lijken en brengen extra licht in een ruimte. Geen wonder dat een zilveren spiegel in de Middeleeuwen al een geliefd accessoire was in de kastelen.

Een zilveren spiegel is een echte aanwinst voor je huis. Behalve dat spiegels vele nuttige functies hebben, zijn ze een essentieel onderdeel van je inrichting. Ze geven een gezellige, warme uitstraling aan je huis. Combineer vooral ook verschillende soorten spiegels voor een speels effect!

Vind jezelf in een zilveren spiegel

Een zilveren spiegel is echt niet alleen een mooie aankleding voor je slaapkamer. Kijk eens wat vaker in de spiegel! Ga een paar keer per dag voor de spiegel staan en probeer met andere ogen naar jezelf te kijken. Richt je niet op negatieve punten, maar focus op wat je wel mooi vindt aan jezelf. Juist die kleine dingen maken jou een uniek persoon. Het maakt jou jij! Hang dus een mooie zilveren spiegel in de hal en probeer iedere keer als je erlangs loopt even naar jezelf te kijken. Wedden dat jouw zelfvertrouwen een boost krijgt?

DIY!

Heb je een antieke zilveren spiegel aan de muur hangen, maar wil je hem een beetje opleuken? Poets de lijst op en laat met behulp van pipetjes druppels met verschillende kleuren waterverf langs de rand van jouw spiegel lopen. Of versier het glas met raamverf door aan de zijkant mooie figuurtjes te schilderen. Alleen de lijst versieren is natuurlijk ook een optie. Met takjes en bloemetjes is de lijst snel opgefleurd.

Spiegeltje aan de wand?

Een prachtige zilveren spiegel aangeschaft? Dit zijn de mooiste en meest originele plekjes om hem op te hangen:

  • Aan het plafond! Waarom een spiegel altijd aan de muur hangen? Hang een spiegel aan het plafond voor een bijzonder, ruimtelijk effect. Hang de zilveren spiegel bijvoorbeeld boven de eettafel onder de glazen verlichting of boven het bed in de slaapkamer.
  • Een zilveren spiegel is ook leuk in de tuin en past perfect aan een schutting of tegen de muur van je huis. Hang hem tussen de klimop en je krijgt een sprookjesachtig tafereel.
  • Een moderne keuken heeft ook een spiegel. Een spiegel in je keuken oogt gezelliger en je kunt zo ook meteen even je make-up checken wanneer je staat te koken.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.