Zitbanken

Zitbanken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZitbanken

Als visueel hoogtepunt in de kamer, als opslagruimte of gewoon om comfortabel en gezellig op te zitten – zitbanken zijn de alleskunners onder de zitmeubelen en zijn in diverse onderscheidende designs in vele huishoudens terug te vinden. De tijden dat u alleen een zitbank bij uw oma in de keuken kon vinden zijn voorbij: vind een zitbank die bij uw persoonlijk stijl past en heb er plezier van!

Zitbanken zijn er in alle vormen en maten: van een kleine tweezitter tot een enorme hoekbank waar je met de hele familie op kunt hangen. Van vintage tot design zitbank. Van grijs tot knalgeel. Zitbanken zijn het middelpunt in de woonkamer. Welke kies jij?

Zitbanken: materiaal en kleur

Net zo als bij andere zitmeubelen is het gebruikte materiaal een van de belangrijkste factoren, want het design, de look en de werking van zitbanken staat of valt met het materiaal en de stof!

Een bank van kunststof werkt op het eerste gezicht heel anders dan een houten bank, zodat u voor elke inrichting en woonstijl een passende bank kunt vinden. Dus als u een landelijke keuken heeft, dan is een romantische houten bank perfect, terwijl in een minimalistisch ingerichte woonkamer een zitbank van metaal of kunststof beter tot zijn recht komt.

Lange zitbanken zijn er niet meer alleen in een rustieke massief houten look, maar schitteren ook in de meest uiteenlopende materialen, vormen en kleuren, zodat u echt uit een grote verscheidenheid aan modellen kunt kiezen. Er is echt een bankstel te vinden voor elk interieur en elke spot in huis en tuin!

Moderne zitbank: de hoekbank

De hoekbanken zijn in de keuken en eethoek een van de populairste zitbanken, voornamelijk omdat deze banken voor veel mensen een comfortabele zitplaats bieden en de hoek niet langer een nutteloze en ongebruikte ruimte is – de kleine eethoek of de mini-keuken worden zo optimaal en ruimtebesparend gebruikt!

Het fijne aan hoekbanken in de woonkamer is dat het ontzettend comfortabele zitbanken zijn doordat je er echt op kunt loungen. Het populairste plek op dat type zitbanken is natuurlijk de hoek. Heerlijk met je benen op de bank en languit liggen. Zo kom je echt even tot rust!

Leg zitbanken vol met kussens om het comfortabele effect nog meer te vergroten. Je hoekbank wordt dan echt onweerstaanbaar. En het maakt nog een mooi plaatje ook!

Design zitbank

Wil je het comfortabele van een hoekbank maar dan wel een strakke look? Laat je oog dan vallen op design zitbanken. Bij design denk je misschien meteen aan een harde bank die alleen mooi staat te wezen in de woonkamer maar dat is absoluut niet het geval. Ook dit type zitbanken is waanzinnig fijn om op te relaxen.

Kies voor een design zitbank die ondanks de look is gemaakt van een comfortabel materiaal dat zich vormt naar je lijf. Het type pootjes onder de design zitbank maakt vaak ook een groot verschil qua look. Leg er een paar kussens op en ontdek dat een design zitbank ook enorm comfy kan zijn!

Tuinbank

Op het terras, op het balkon, het ruime dakterras of in de tuin – op al deze plekken is een tuinbank altijd op zijn plaats en wordt voornamelijk als zitbank op een warme zomerdag gebruikt.

Onder de juiste voorwaarden is dit meubel een garantie voor gezelligheid. Of het nu is om te eten, een praatje te maken of gewoon om te ontspannen: zitbanken in de buitenlucht zijn gewoonweg prachtig en een leuke verrijking.

ZitbankZitbanken in de hal

De hal is een kamer wat enigszins moeilijk is in te richten, omdat u het aan de ene kant een gezellig en huiselijk wilt maken, maar u aan de andere kant alleen maar functionele meubelen nodig hebt.

Zitbanken voldoen aan al deze eisen:

  • ze zien er mooi uit;
  • En ze vervullen bovendien meerdere functies tegelijk: comfort, opbergruimte en stijl!

Voor de hal zijn vooral zitbanken geschikt die opslagruimte onder het zitvlak hebben – planken voor schoenen, dozen of schoenendozen, of zelfs een zitbank met een lade, de hoofdzaak is dat er de opslagruimte is wat u nodig heeft.

Zitbank in de slaapkamer

Een zitbank in de slaapkamer – waarom dat? Vooral in slaapkamer, meestal aan het voeteneinde van het bed, zijn zitbanken echt een populair meubelstuk. Wanneer het een kistbank betreft, dan kunt u er bijvoorbeeld textiel zoals lakens, kussens of andere producten in op slaan, maar u kunt het natuurlijk ook gewoon als zitmeubel gebruiken.

Zitbanken als multifunctionele meubelstukken

Zoals u ziet zijn zitbanken werkelijk veelzijdige en multifunctionele meubelstukken, die net als kasten en stoelen uit geen enkele kamer zijn weg te denken.

Of het in de hal is om uw schoenen makkelijker aan te trekken, in de slaapkamer als mooi opslagmeubel, of in de woonkamer als ware blikvanger, maakt eigenlijk niet uit, zolang u voor uw persoonlijke favoriet kiest.

Met het uitkiezen van een bankstel is het slim om ook rekening te houden met de fauteuils in de zithoek. Is een contrast mooi of juist een overeenkomst in stof en stijl?

Verschillende zitbanken shoppen!

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen: alles wat je zoekt voor een stijlvol huis en lovely wonen. Kleurrijke woonaccessoires, de meest geweldige zitbanken, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. En dat voor een vriendelijke prijs! Laat je dagelijks inspireren en je huis wordt er alleen maar mooier op!