Zwart behang

Zwart behang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZwart behang

Jij maakt graag onderscheid, houdt van spannend en durft wel iets aan. Dus bij jou in huis is een opvallende aankleding en stijl geen verrassing. Maar die opvallende sfeer ontstaat wel doordat jij altijd op zoek blijft naar vernieuwing. Wat er op dit moment op de planning staat? Iets anders voor op de muren! Met een speciaal behang hoop je van jouw interieur weer iets krachtig moois te maken..

Een zwart behang is dan een goed idee! Zo krijgt niet alleen de muur, of de muren een super look, maar wordt ook de rest van de inrichting in één keer een glamorous geheel. Go for it!

Zwart behang: a Black Beauty on the wall

Of zwart behang somber is? Welnee! Zwart is donker, maar:

  • Geeft in huis een krachtige sfeer
  • Zet alles wat kleur heeft of wit is rond het zwarte behang extra in the spotlights
  • En zorgt voor een geborgen gevoel

Genoeg redenen om het in ieder geval eens te proberen. Maak van jouw huis een spannend huis en bekleed een muur in de door jou gewenste ruimte met zwart behang!

Welk zwart behang kies jij?

Ga jij het aan en heb je besloten om voor een zwart behang te gaan? Bedenk dan dat er een aantal dingen zijn die van invloed zijn op de uitstraling van het behang.

  • Het materiaal: kies je voor een zwart vliesbehang, een stoffen behang of bijvoorbeeld een bijna zwart fotobehang?
  • Een motief: een effen zwart behang is één ding, maar meestal is dit behang ook voorzien van een zwart motief. Een sierlijk damast of een strak, grafisch patroon, de keuze is aan jou.
  • Een print met kleur: dat kan ook heel goed op een zwart behang. Een klein roze bloemetje of een wit retro patroon zijn twee uiterste voorbeelden, daartussen is nog heel veel te kiezen..

Styling tips voor een zwart behang

Waar hou je van? Welke stijl wil jij graag terug zien in je eigen woon-, slaapkamer of keuken? Je voelt je vast aangetrokken door bepaalde plaatjes in tijdschriften, of de inrichting van winkels en restaurants. Een paar voorbeelden voor de nodige inspiratie?

  • Met zwart in huis creëer je al snel een hele krachtige look en haal je een glamorous sfeer in huis. Helemaal met een vliesbehang bedekt met een fluwelen damast motief. Bekleed een muur in de woonkamer achter de zithoek met zwart behang en combineer dit met een wit, hoogpolig tapijt, een salontafel met zilverkleurig onderstel en glazen blad en een wit, leren bank! Dat is Super Glam!
  • Liever iets subtielers? Speel dan met accessoires voor het zwarte behang. Bekleed de muur achter je bed met zwart behang en je creëert extra rust in de slaapkamer. Hang een klamboe boven je bed met daarover heen een lichtsnoer gedrapeerd. Een nachtelijke romance is zo dagelijks gegarandeerd!
  • Hou jij van huislijke gezelligheid? Creativiteit en nonchalance? Maak de keuken dan extra frivool met een fotobehang van bijvoorbeeld oude krantenberichten. Zo ontstaat een sfeer als uit een café! Plaats een houten tafel dwars tegen de muur met dit zwart behang en geniet van deze fijne plek.

Laat je verder inspireren door Westwing. Deze online Home and Living webshop biedt je dagelijks exclusieve aanbiedingen en een gevarieerd aanbod accessoires en meubels. Alles om van jouw huis een super huis te maken! In het online magazine van Westwing vind je daarnaast styling tips, Do It Yourself decoration suggesties en mag je binnen gluren bij stylisten en interieurontwerpers.