Zwart tapijt

Zwart tapijt

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZwart tapijt

Een ingedutte ruimte weer nieuw leven inblazen? Dat doe je met de basis, dat doe je met een tapijt! Een tapijt brengt de boel weer bij elkaar, maakt van de zithoek een centrale plek, geeft warmte aan de slaapkamer en huislijkheid aan kantoor. Wil je voor extra spannend en vernieuwend gaan? Dan wordt het een zwart tapijt!

Zwart accentueert de omgeving en haalt meubels en accessoires weer helemaal naar boven. Leg je een zwart tapijt in huis, dan wordt oud weer als nieuw. Een ware black beauty!

Trend on met een zwart tapijt!

Zwart is net als grijs en wit tijdloos. Anders dan kleuren zijn deze tinten klassiek en vervelen ze niet. Een zwart tapijt is chique en geeft rust, maar is toch opvallend. Juist omdat het veel zijn omgeving doet. Een zwart tapijt doet opleven!

Gebruik een zwart tapijt dus ook om met de rest van je interieur aan de slag te gaan!

  • Trend: leg een zwart tapijt voor de bank in de woonkamer, kleed de bank aan met goudkleurige, glimmende kussens en de houten salontafel met zilveren accessoires. Dat is een golden touch met het zwarte tapijt!
  • Glamour: een zwart tapijt in de slaapkamer bij een wit leren bed voorzien van een grijs satijnen dekbedovertrek en grote donkere kussens. Bijna een beetje filmisch fifties..
  • Modern: in de werkruimte aan huis wil je rust. Dat kun je doen door alles simpel en eenvoudig te houden. Zwart en wit zijn dat! Een wit strak bureau en lichte kasten worden samengebracht door een zwart tapijt op de vloer. Modern, maar ook een tikkeltje huislijk. Perfect om hier geconcentreerd te kunnen werken!

Welk zwart tapijt?

Het ene tapijt is het andere niet. Eerste grote verschil tussen tapijten? Of ze hoog- of laagpolig zijn..

Een hoogpolig tapijt leeft meer en laat bij verschillende soorten lichtval, steeds weer een ander gezicht zien. Zo één beweegt! Een zwart tapijt met langere haren zal minder zwart overkomen dan een laagpolig zwart tapijt, is zachter en meer veerkrachtig.

Vind je effen zwart iets te heftig klinken? Zwarte tapijten met een motief zijn speelser. Een motief, abstract, figuratief, Kelim of oosters, breekt het donkere vlak.

Ideetjes met een zwart tapijt

  • Geef een upgrade aan de hal door de trap naar boven te voorzien van een zwart tapijt. Een stevig zwart sisal tapijt maakt van de opgang een super chique ruimte!
  • Tienerkamer in te richten? Zoon- of dochterlief maakt de overgang naar iets stoerders en is toe aan een nieuwe slaapkamer. Dan legt een zwart tapijt daar de beste basis voor. Een industriële touch doet het goed in de tienerkamer. Kies daarom een zwart tapijt met grote grijze ster in het midden. Het zal gewaardeerd worden!

Meer inspiratie nodig? Neem dan een kijkje in het online magazine van Westwing. Hier lees je alles over de nieuwste trends, krijg je styling tips en kun je binnenkijken bij interieur experts. Via Westwings webshop ontvang je dagelijks een gevarieerd aanbod accessoires en meubels. Kies hier jouw favoriete, zwarte tapijt en geniet van het gemak van een online bestelling!