Zwart-wit tapijt

Zwart-wit tapijt

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZwart-wit tapijt

Stel, je bent op zoek naar meer sfeer in je huis. Maar, je wil eens iets anders dan een doorsnee meubel of een opeenstapeling van woonaccessoires. Dus waarmee kan je je huis nog meer eigen maken? En hoe creëer je daar ook een intieme en gezellige sfeer mee? En misschien wil je naast gezelligheid ook nog een spannende touch in huis.

Met een zwart-wit tapijt creëer je meteen karakter in een ruimte. Het kleurpatroon op het tapijt is namelijk een boeiend accent en maakt van een kamer iets eigens. Daarnaast zijn zwart en wit goed te combineren met allerlei andere tinten, in ieder interieur.

Welk zwart-wit tapijt kies jij?

Of je nu een modern, landelijk of meer Scandinavisch interieur hebt, een tapijt maakt het plaatje af in huis. De diverse dessins en stijlen zorgen ervoor dat je elke kamer kan verrijken met een tapijt. Zo ook kan je met een zwart-wit tapijt, door zijn serene en simpele uitstraling, diepte en ruimte creëren.

Maar wil je nu voor extra zacht wooncomfort gaan? Of heb je toch liever een kleed dat minder stof vangt. Want voor in bijvoorbeeld een slaap- of woonkamer is een hoogpolig zwart-wit tapijt, heerlijk zacht voor je voeten. Maar voor in de eetkamer wil je misschien eerder een laagpolig tapijt, zodat je deze makkelijk schoon kan houden.

Als je eenmaal het juiste dessin en soort hebt gekozen, kan je deze op verschillende manieren op de vloer bevestigen.

  • Een zwart-wit tapijt kan je met een speciale tapijtlijm vast lijmen op de vloer.
  • Of in een kleinere ruimte in huis, kan je het tapijt met dubbelzijdig klevend plakband bevestigen.
  • Daarnaast kan je er ook voor kiezen om het tapijt gewoon los in de kamer te leggen. Plaats er wat zware meubels op en het zwart-wit tapijt blijft op z’n plek liggen. Ook heel handig als je af en toe van stijl in huis wil veranderen.

Mix in stijl met een zwart-wit tapijt

Een zwart-wit tapijt kan een ware eyecatcher in een ruimte zijn, of juist een mooie samenhang creëren in de kamer.

  • Heb je een modern en strak interieur? Dan maak je deze stijl af door een zwart-wit tapijt te plaatsen, met daarop een opvallend accent. Zoals een gele poef.
  • Of neigt jouw inrichting naar meer klassiek en robuust? Dan kan een zwart-wit tapijt een heel mooi contrast vormen met stoere houten meubels erop.

Met een zwart-wit tapijt kan je in huis vele kanten op. Naast dat het een warme en stoere sfeer creëert in je interieur, kan het ook een ware blikvanger zijn. Haal met een tapijt dus niet alleen comfort in huis, maar ook een nieuwe en trendy look.

Laat je inspireren door Westwing

Op zoek naar meer zwart-wit items voor in je huis? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw woonaccessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je inspirerende ideeën en styling tips & tricks om van jouw huis een uniek zwart-wit huis te maken.