Zwarte buffetkast

Zwarte buffetkast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZwarte buffetkast

Is het bij jou in de keuken ook vaak een ongeregeld zooitje? Waar had je die wijnglazen nu weggezet? Ontbreken er nou alwéér twee kleine schaaltjes? Het leven in de keuken zou een stuk gemakkelijker zijn als je al het keukengerei gewoon zou opbergen in één kast. Een zwarte buffetkast is de kast die voor structuur en orde gaat zorgen in jouw keuken.

Het plaatsen van een zwarte buffetkast zorgt ervoor dat je al je keukengerei overzichtelijk kunt wegzetten. Daarnaast is een zwarte buffetkast te verkrijgen in allerlei moderne en stijlvolle modellen, die zeker klasse toevoegen aan je interieur. De kleur zwart is een makkelijke kleur om te plaatsen binnen een interieur, en deze chique kleur zorgt voor balans binnen je interieur.

Buffetkast zwart: plaats het in je woning

Zwart is altijd een aanrader voor je interieur. Het geeft je interieur klasse en stijl, en zet meteen de toon in je huiskamer. Kies voor een geheel zwarte kast of voor een zwarte vitrinekast met een aantal witte accenten.

Een zwarte buffetkast kan prima geplaatst worden in een keuken met een modern design. Je buffetkast sluit naadloos aan bij een zwarte, witte of antraciet gekleurde keuken. Heb je een houten of landelijke keuken? Geen probleem, een zwarte buffetkast hoeft niet altijd modern te zijn. Er zijn houten, landelijke, klassieke, retro en vintage kasten die perfect passen binnen jouw keukeninterieur. Je buffetkast kan te allen tijde aansluiten bij je tafels en stoelen om zo een mooi geheel te vormen.

zwarte vitrinekast koloniale stijl

Een zwarte buffetkast hoeft natuurlijk niet per se in je keuken te staan. Het is minstens zo mooi en functioneel om deze kast in je woonkamer te plaatsen. Een zwarte buffetkast heeft karakter en sluit zo aan bij een overwegend wit of zwart interieur. Combineer je zwarte buffetkast bijvoorbeeld met je tv kast of andere kasten in je woonkamer. Je kunt gaan voor een zwarte buffetkast van teak, of voor een mooie glanzende zwarte wash. Maak van je zwarte buffetkast een meubelstuk als ware toevoeging aan je interieur.

Kleed je zwarte buffetkast aan

Een buffetkast is vaak ruim en bezit vele lades en planken. Je kunt er veel bordjes, glazen en ander keukengerei in herbergen en je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een open design, zodat je servies goed zichtbaar is. Je buffetkast indelen is niet altijd een gemakkelijke opgave. Hieronder vind je een aantal tips over hoe jij je zwarte buffetkast mooi kunt aankleden.

  • Een open zwarte buffetkast zorgt ervoor dat je precies kunt zien waar alles ligt. Ook kun je een aantal accessoires, zoals een beeldje of een bloemetje, in je kast zetten, voor een sfeervol effect.
  • Een zwarte buffetkast heeft weinig kleur, maar daar kun jij wat aan doen! Het contrast tussen wit servies en een zwarte kast is al stijlvol. Je hoeft enkel nog wat mooie kleurrijke bloemetjes boven op je kast te zetten, voor een levendige sfeer.
  • Denk ook aan de omgeving van je zwarte buffetkast. Een mooie vaas of plant of een schilderij in de buurt van je buffetkast maken het geheel een stuk gezelliger.

zwarte vitrinekast bolvormige vloerlamp

Het effect van een zwarte vitrinekast in je interieur

Zwart straalt meestal een donker karakter uit. Het kan met iets negatiefs of sombers geassocieerd worden. In het interieur heeft de kleur zwart echter een hele andere betekenis. Het is krachtig, zit vol pit en zorgt voor een stoer gezicht. Het heeft wel ondersteuning van andere kleurtinten nodig. Zwart komt enorm krachtig naar voren als dit ondersteund wordt door zuivere en zachte kleuren.

Tip: zorg niet voor een geheel zwart interieur, maar plaats enkele zwarte accenten in je interieur.

Waar plaats ik een zwarte vitrinekast?

Een zwarte vitrinekast kan het beste geplaatst worden in de woonkamer. Het is een kast die in een ruime omgeving het best tot zijn recht komt. Heb je een grote keuken of eetkamer? Dan is het ook zeker mogelijk om de zwarte vitrinekast daar te plaatsen. Als deze ruimtes wat kleiner zijn, wordt het echt aangeraden om de kast in de woonkamer te plaatsen.

Vitrinekasten kunnen de boventoon in je interieur voeren, helemaal als ze zwart van kleur zijn. Het is daarom van groot belang dat je rekening houdt met de plaatsing en met de rest van je interieur. Hier vind je een aantal tips:

  • Wil je de zwarte vitrinekast niet te hard laten overkomen in je woonkamer? Creëer een mix van zachte en donkere kleuren, waardoor er een rustige sfeer ontstaat in je woonkamer.
  • Kies ervoor om de zwarte vitrinekast in hoogglans te verven. Dit geeft een prachtig en sterk effect in bijvoorbeeld je woonkamer.
  • Combineer de kleurtinten van je kast met andere meubels of stoelen binnen je interieur. Probeer variatie aan te brengen in stijl en kleur.
  • Plaats witte accenten in je zwarte vitrinekast. Denk hierbij aan accessoires als een wit sierkussen of een witte vaas voor een mooi kleurcontrast in je woning.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.