Zwarte kaarsen

Zwarte kaarsen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZwarte kaarsen

Zwarte kaarsen brengen mystiek in je huis en de donkere kleur hoeft niet duister te zijn. Kleding in zwart staat toch ook iedereen goed en is bovendien dé tijdloze modekleur over de hele wereld. Zwarte kaarsen zijn dan ook fashionable, al kunnen ze wel een mysterieus tintje aan je woning geven, maar dat misstaat niet!

Zwarte kaarsen passen in ieder interieur. Je hoeft niet bang te zijn dat je huis een duistere indruk wekt of er heel donker uit gaat zien. Zwarte kaarsen zijn juist heel stijlvol en halen het beste op een aantal plekjes in huis naar boven. Zeker met de juiste combinaties, kan het een prachtig en sfeervol geheel worden. Daarover lees je zo hier meer!

Magisch & luxe

Een zwarte kaars is natuurlijk donker van kleur. Vooral gladde kaarsen accentueren de donkere kleur zwart. Dit kan heel stijlvol en chique staan in je interieur, als je de kaarsen subtiel aanbrengt en de rest van je woning niet ook te donker is. Ga je voor de luxe uitstraling? Combineer je zwarte kaarsen dan met wit en bruin. Wit en zwart zorgt voor klasse, en bruin maakt het wat zachter.

Zwarte kaarsen geven trouwens ook een beetje een magische indruk. Het maakt niet uit of ze groot of klein zijn, rond of vierkant, glad of robuust. Vooral als je het licht uitdoet en het in een kamer erg donker is, geeft het een magisch sfeertje. Je ziet de vlammetjes, maar de kaarsen zelf zie je bijna niet.

Dé plaatsen voor zwarte kaarsen

Zwarte kaarsen komen het mooist uit als je ze op bepaalde plekjes in je huis zet. Een beetje mysterie en luxe kun je namelijk op sommige plaatsen goed gebruiken! Denk bijvoorbeeld maar aan je slaapkamer… voor het mysterieuze, spannende sfeertje, en je badkamer of wc, voor een luxueus gevoel.

Met deze tips maak je van jouw zwarte kaarsen mooie en luxe woonaccessoires, zonder dat ze er donker of somber uitzien.

  • In je badkamer zal je niet heel snel kaarsen branden, tenzij je een bad hebt natuurlijk. Ben je zo’n geluksvogel? Ga dan voor heerlijke zwarte geurkaarsen, die je helemaal doen ontspannen.
  • Het toilet is niet echt een léuk kamertje, maar toch maak je het er graag gezellig. Kies voor op je toilet bolvormige zwarte kaarsen. Zet erlangs een mandje met witte opgerolde handdoekjes. Zo is het net alsof je in een spa bent.
  • Ook buiten in je tuin geven zwarte kaarsen juist een geweldige sfeer. Net zoals in je huis, zie je als het echt lekker donker is bijna alleen de vlammetjes. Dat maakt je tuin, balkon of terras een intieme, knusse plek. Het enige wat je dan nog mist is een glas goede wijn en een knisperend vuurtje op de achtergrond.
  • En last but not least: je slaapkamer! Creëer hier een luxe, mysterieuze sfeer met zwarte kaarsen. Combineer de zwarte kaarsen met andere kleur kaarsen, zoals bruin, grijs of roodtinten, en zet ze bij elkaar in de buurt van je bed. Zet er ook zo’n robuuste stompkaars tussen voor een warmere sfeer.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.