Zwarte kandelaar

Zwarte kandelaar

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZwarte kandelaar

Op zoek naar een mooie accessoire voor op de feestdinertafel of salontafel? Dan is een zwarte kandelaar misschien wel wat voor jou. Landelijke, moderne en industriële interieurs worden tegenwoordig opgevrolijkt door dit chique design voorwerp. Wat voor interieur jij ook hebt, de zwarte kandelaar kan jouw inrichting echt een boost geven. Ga voor strak glas of robuust hout.

Dinerkaarsen, een stompkaars, waxinelichtjes, een lekkere geurkaars. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een kaars van gemaakt. Zet in jouw zwarte kandelaar de kaarsen die je graag in huis wilt hebben. Denk buiten de standaard hokjes om, en voorzie de zwarte kandelaar van kaarsen in verschillende kleuren en groottes.

Sfeer tot in de puntjes

Kaarsverlichting kan een ruimte een totaal andere sfeer geven dan wanneer je alleen de lampen aan hebt. Lampverlichting is vaak niet zo gezellig en een beetje kil, terwijl kaarsen warmte en gezelligheid uitstralen. Heb je een feestje, verjaardag of diner, dan kan de zwarte kandelaar op tafel zorgen voor wat extra licht. Een vier-, vijf- of zes armige kandelaar in zwart strekt zich uit over de lengte van de tafel en is het middelpunt van het mooi aangeklede diner. Wat meer variatie aanbrengen? Lees dan gauw verder hoe je daarvoor kunt zorgen.

zwarte kandelaar klassieke landelijke stijl lantaarn stompkaars houten bank

Variëren met de zwarte kandelaar

De zwarte kandelaar is niet alleen leuk om zelf in huis te nemen, maar ook om als cadeaus te geven. Maak er een compleet pakket van inclusief lange kaarsen, een leuke aansteker of lucifers en waxinelichtjes. Hier lees je op welke manieren je nog meer met de zwarte kandelaar kunt variëren.

  1. Om het geheel van de zwarte kandelaar niet te donker te maken, kun je er kaarsen in verschillende kleuren in zetten. Ga bijvoorbeeld voor een mix van lichtblauw en crème. Die kleuren laten het zwart mooi naar voren komen, zonder dat het te druk wordt.

Zwarte kandelaar brocante stijl wit lichtblauw groen luiken kaarsen

  1. Houd jij wel een beetje van glitter & glamour en wil je dit terug laten komen in je zwarte kandelaar? Ga dan voor kaarsen in zilverkleur of zelfs met zilveren glitters er op. Zilver staat mooi bij zwart en is iets minder kitscherig dan goud.
  2. Wanneer de armen van de kandelaar plateautjes hebben om de kaarsen op te zetten in plaats van uitstulpingen voor dinerkaarsen, creëer dan een mix van dikke, dunne, lage en hoge kaarsen. Op die manier ontstaat er een speels geheel en neem je het serieuze aspect van de zwarte kandelaar een beetje weg.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.

zwarte kandelaar romantische stijl