Zwarte kast

Zwarte kast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZwarte kast

Stel, je wil wat pit in je interieur. Een blikvanger dat in mooi contrast kan staan met de rest van je huis. Maar, je wil het niet te streng maken en wel nog een levendig effect laten uitstralen in je interieur.

Met een zwarte kast in de kamer, voeg je een stoer randje aan het geheel toe. Je kan met het formaat en design variëren, waardoor de kast ook in jouw interieur zal passen. Kies voor een kleurenpalet in zwart en wit, of ga voor een mix van allerlei tinten voor een speels effect in huis.

Het effect van een zwarte kast in de ruimte


Zwart heeft op het eerste gezicht, een donker en wat negatief karakter. Maar, door een zwarte kast te combineren met zuivere en zachte kleuren, kan je een spannend effect creëren in huis. Het is daarom wel verstandig om de kleur zwart in geringe mate aan te brengen in huis. Kies dus voor bepaalde accenten zwart in huis, maar ga niet de hele kamer in deze tint verven.

Waar een zwarte kast het best geplaatst kan worden, hangt af van de functie van de ruimte.

  • In de slaapkamer kan een zwarte kast misschien wat hard overkomen. Maar door een juiste mix van zachte en donkere kleuren, kan je wel een fijne rustige sfeer creëren. Kies bijvoorbeeld voor een basis van zwart en wit, samen met grijs en taupe. Een rustige omgeving, dat je kan opleuken met kleurrijke woonaccessoires.
  • Daarnaast kan je ook de woonkamer heel goed verrijken met een zwarte kast. Door zijn fijne uitstraling, zal je een mooie lounge sfeer oproepen. Maar ook hier moet je de combinatie subtiel houden en je alleen matigen tot smaakvolle zwarte accenten.

De zwarte kleur voor in huis bestaat niet een enkele tint. Je kan met een zwart meubel namelijk ook variëren in een lichtere of donkere varianten. En ervoor kiezen om het meubel in glans of mat te verven. Elke tint heeft weer zijn eigen uitstraling in de ruimte. 

Mix & match met een zwarte kast


Heb je veel witte en frisse kleuren in huis? Maar wil je er toch graag een spannend randje aan toevoegen? Dan kan een zwarte kast, een heel mooie verrijking zijn naast de rest van je meubels en woonaccessoires. Kies voor een zwarte blikvanger in de eetkamer en combineer met een houten tafel en stoelen in pastel tinten. De kast in het zwart zal een mooie eyecatcher zijn, dat samen met een mooi contrast in kleuren, voor een speels effect zal zorgen.

Of heb je eerder een moderne woonstijl in huis? Dan kan een zwarte kast ook een absolute toevoeging zijn. Kies voor een mix van zwart en wit in je interieur, en combineer met materialen en patronen in deze tinten. Denk aan grafische strepen op de zwarte kast, en wollen en behang accenten in de rest van de kamer. Zo straalt de ruimte toch warmte en gezelligheid uit.

DIY: Maak de zwarte kast zelf


Staat er nog een oude kast in je huis? En heb je de tijd om deze een make-over te geven? Dan kan je heel gemakkelijk een mooie kast in het zwart, zelf maken.

  • Van een oude houten kast kan je met behulp van wat verf en schuurpapier, snel een nieuwe unieke zwarte kast maken. Kies bijvoorbeeld voor een tint in het wit aan de binnenkant van de kast en een donker zwarte kleur aan de buitenkant. Zo oogt de kast luchtig in je interieur.
  • Of kies ervoor om een oud metalen kast om te toveren tot een nieuwe zwarte kast. Een mooie zijdeglans lak, zal een stijlvolle en industriële look geven aan de kamer. Leuk idee voor een nieuwe kledingkast in de slaapkamer bijvoorbeeld.

Met dus slechts een klein aantal aanpassingen, kan je een mooie nieuwe kast creëren. Een meubel dat past in ieder interieur, of je nu een landelijke, moderne of Shabby Chic woonstijl in huis hebt.

Een zwarte kast heeft een tijdloos design, dat tevens een spannend tintje aan de ruimte toevoegt. Laat de kleur alleen niet overheersen in je interieur, en combineer met frisse en lichte tinten voor een levendige indruk.