Zwarte lamp

Zwarte lamp

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZwarte lamp

Stel, je bent op zoek naar een mooie lamp om sfeer te creëren in je appartement of huis. Het is namelijk vaak het middelpunt van een ruimte en moet daarom ook in de stijl van je interieur passen.

Met een zwarte lamp voeg je een stoer vleugje toe aan de rest van je huis. En met een lamp in deze tint krijgt de kamer een eigen en uitgesproken uitstraling. Kies welk design bij de rest van het interieur past en hang of plaats de lamp in je woonkamer, hal of slaapkamer. De mogelijkheden zijn oneindig.

Het ontstaan van de zwarte lamp

De voorloper van de zwarte lamp is de olielamp uit het oude Griekenland en Rome. De olielamp werd toen gevuld met olijfolie. En pas in de 19e eeuw, werd de opvolger van de deze lamp, de petroleumlamp, geïntroduceerd. Sindsdien is het snel gegaan met de ontwikkeling van allerlei lichtbronnen voor in huis of buiten.

Elektrische lampen worden tegenwoordig het meest gebruikt, ook door de variëteit aan designs en kleuren. Zo past er altijd wel een elektrische zwarte lamp in ieder interieur.

Een zwarte lamp in je interieur

Een zwarte lamp kan een eerste grimmige indruk maken in huis. Maar door de lamp juist te combineren met mooie woonaccessoires en meubels, kan het een fraai geheel worden in de kamer.

Een zwarte lamp kan namelijk ook luxe uitstralen, zeker wanneer je deze combineert met witte accessoires en meubels. Want de stoere look van zwart kan een mooie mix vormen met de luchtigheid van wit. Een unieke en contrasterende combinatie die je interieur groter zal laten ogen.

En nu je een modern of juist klassieke woonstijl hebt, een zwarte lamp kan een verrijking zijn aan de kamers in je huis. Laat de tint zwart alleen niet overheersen in je interieur, en combineer ook juist met zachte kleurrijke accentkleuren.

Mix een zwarte lamp met kleur

De accentkleuren die je naast de zwarte lamp kan gaan toepassen, zijn de kleuren rood, geel, of groen. Maar overdrijf er niet mee, dit zal de zwarte lamp anders doen verdwijnen in de kamer. Denk ook na over de tint grijs, om zo iets meer dynamiek toe te voegen in je interieur.

  • Hou je meer van een klassieke woonstijl? Kies er dan voor om de zwarte lamp te combineren met fluwelen en dik wollen woonaccessoires. En vergeet hierbij ook niet om chique gordijnen op te hangen in een rijke stof. Hou de basis rustig, maar de overige kleuren opvallend.
  • Of woon je toch liever in een modern interieur? Maar wil je het niet te heftig zwart-wit maken? Combineer dan een zwarte lamp met linnen gordijnen en zijde behang. Hiermee straalt de kamer dan meteen ook warmte uit.
  • Daarnaast kan een zwarte lamp ook een ruw industrieel interieur verrijken. Combineer stoere materialen met onafgewerkte muren in de ruimte. Zwart komt bijvoorbeeld heel goed tot zijn recht in combinatie met betonnen vloeren.

Een zwarte lamp kan dus meerdere huizen verrijken. Kies de stijl van de lamp die de ruimte zal aanvullen en maak de rest van je interieur af met mooie woonaccessoires.

Welke zwarte lamp kies jij?

Een zwarte lamp kan in meerdere designs en formaten voorkomen. Zo kan je voor in elke kamer wel de juiste lamp vinden.

  • Zoek je voor in de woonkamer een extra lamp naast de bank zodat je ook af en toe nog een boekje kan lezen? Ga dan voor een zwarte vloerlamp die over de bank heen hangt. Zo heb je meteen een mooie blikvanger in de ruimte.
  • Of wil je liever boven de eettafel mooie sfeerverlichting? Dan is een passende hanglamp de toevoeging aan jouw huis. Kies uit een grote zwarte lamp, of juist uit een verzameling hangende lampen voor een speels effect.
  • Daarnaast kan je ook in de slaapkamer, op je nachtkastje bijvoorbeeld, een mooie zwarte tafellamp plaatsen. Hiermee voeg je meteen een stoer randje aan de kamer toe.

Naast deze verschillende designs, kan je ook nog variëren met de lampenkap op de zwarte lamp. Hou bijvoorbeeld de voet van de lamp in een rustige zwarte kleur en plaats er een lampenkap op met een kleurrijk dessin. Hiermee zijn de mogelijkheden ook weer oneindig.

Met een zwarte lamp in huis voeg je net dat stoere vleugje toe wat je interieur nog miste. Je kan het combineren met allerlei kleurrijke of juist rustige woonaccessoires, maar zorg er wel voor dat je het geheel rustig houdt. Kijk voor inspiratie waarmee je de lamp kan combineren op Westwing. Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop.