Zwarte leren bank

Zwarte leren bank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZwarte leren bank

Zoek je een bank die lekker lang meegaat en makkelijk weg te zetten is in verschillende soorten interieurstijlen? Dan is een zwarte leren bank één van de opties waar je eigenlijk altijd goed mee zit. Vooral wanneer je een huishouden met jonge kinderen hebt is het wel zo fijn als je een bank hebt die je makkelijk schoon kan maken, en een die tegen een stootje kan.

Daarnaast vind je het misschien ook wel leuk om zo nu en dan een beetje te wisselen van interieur, maar om nu om de iedere paar jaar een nieuwe bank te kopen, is misschien ook niet helemaal wat je in gedachte had. Als je dan toch een bank koopt, wil je ook gaan voor kwaliteit. Lijkt zo’n zwarte leren bank je wel wat voor bij jou thuis? Lees er hier meer over.

Een zwarte leren bank in jouw interieur

Wat voor soort huishouden je ook hebt, een zwarte leren bank kan altijd. En voor wie denkt dat een leren bank in het zwart saai is, moet maar even twee keer nadenken. Want van modern tot klassiek tot industrieel, een zwartleren bank kan eigenlijk altijd wel. En gaat je voorkeur uit naar een hoekbank of slaapbank? Ook dat is geen probleem.

Voor veel mensen die van kleur houden is het geen optie om een zwarte bank te kiezen, en al helemaal niet wanneer het een hoekbank is die een groot deel van de woonkamer opvult. Maar wat deze mensen al snel vergeten, is dat een zwarte leren bank in de meeste gevallen juist goed gepaard gaat met een (knallende) accentkleur. Denk aan okergeel, petrolblauw en knalrood. Zo zijn er nog veel meer. Laat deze kleuren terugkomen in accessoires zoals:

  • Sierkussens
  • Vloerkleden
  • Vazen
  • Plaids
  • Lampen

De reiniging van een zwarte leren bank

Een bank van zwart leer kan erg lang meegaan, maar heeft dan wel het juiste onderhoud nodig. Wanneer je zwartleren bankstellen goed onderhoudt, worden ze met de jaren alleen maar mooier. Dit geldt uiteraard ook voor fauteuils. Voor een zwarte leren bank wordt aangeraden om deze regelmatig in te wrijven met een speciaal onderhoudsmiddel voor leren meubelen. Dit gaat vaak over een paar keer per jaar. Deze onderhoudsmiddelen kun je vaak gewoon bij meubelzaken kopen of via het internet bestellen.

Vóór het behandelen met een speciaal onderhoudsmiddel is het beter om alle oppervlakken van je zwarte leren bank eerst met een ietwat vochtige doek af te doen, om oppervlakkig vuil te verwijderen. Op deze manier vermengt dit vuil zich niet met het onderhoudsmiddel. Behandel het leer zoals aangegeven, laat het drogen en wrijf het geheel nog even na met een schone droge doek. Let op dat suède en nubuck banken een andere vorm van reiniging behoeven.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen