Zwarte sidetable

Zwarte sidetable

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZwarte sidetable

Ben je op zoek naar een elegant accent voor in je interieur? Een meubelstuk dat een moderne uitstraling heeft, maar ook goed een klassiek huis kan verrijken? Dan heb je de keus uit veel meubilair. Maar, welke functie moet het meubel sowieso hebben?

Een zwarte sidetable neemt over het algemeen niet veel ruimte in beslag, maar zorgt wel gemakkelijk voor extra opbergruimte. Dit meubel is dus gemakkelijk te verwerken in je interieur. Zet de bijzettafel in de hoek van de woonkamer, in de hal of gebruik de tafel in de slaapkamer. De mogelijkheden met een sidetable in je huis zijn oneindig.

De sidetable – onmisbaar in je interieur

De sidetable mag niet ontbreken in je huis. Het is een multifunctioneel meubel dat op vele vlakken je interieur kan verrijken. Maar op welke manier kan een zwarte sidetable nu elke ruimte in je huis verrijken?

 • In de hal kan je op je zwarte sidetable een mooie grote spiegel plaatsen en eventueel je post en sleutels kwijt.
 • In de huiskamer, achter de bank, kan een sidetable juist weer gebruikt worden als decoratie meubel waarop je bloemen plaatst en inspirerende boeken neerlegt.
 • In de slaapkamer kan een sidetable ook de ruimte aanvullen, wanneer deze als tafel fungeert aan het voeteneinde. Plaats er je tv op, of gebruik de tafel juist als kaptafel.
 • In de keuken kan een sidetable daarentegen weer als ontbijttafel of kleine bar worden gebruikt. Door zijn smalle afmeting neemt de tafel weinig ruimte in beslag, maar heb je er wel extra zitplek bij. Ideaal, ook voor in kleine keukens.

Een zwarte sidetable in elk interieur

Naast dat een zwarte sidetable meerdere ruimtes in een huis kan aanvullen, kan het ook elk type woonstijl verrijken. Dus wanneer je nu in een modern huis woont, of in een klassiek ingericht interieur, een zwarte sidetable zal nooit misstaan.

 • Woon je in een Scandic huis? Dan zal een zwarte sidetable, in combinatie met verschillende materialen jouw interieur absoluut verrijken. Denk aan een zwart ijzeren onderstel en een licht houten blad. Mix verder in je huis met wit, grijs en zachte plaids om het geheel af te maken.
 • Of ben je meer fan van de moderne woonstijl? Plaats dan een zwarte sidetable met een strak design in een glans tint in de hal. Combineer met wit en eventueel glinsterende elementen voor een spannend effect.
 • Daarnaast kan je ook je industriële woning verrijken met een zwarte sidetable. Laat in dit meubel vooral het verweerde effect naar voren komen op een robuust meubelstuk. Grove afwerkingen en ijzeren of metalen accenten maken het af.

Naast dat een zwarte sidetable deze woonstijlen kan aanvullen, ieder op zijn eigen manier, kan je ook je landelijke inrichting verrijken met een dergelijk meubel. Belangrijk is om dan de sidetable af te werken met sierlijke poten en een elegant vormgegeven blad. Schuur de sidetable goed op, zodat het een vintage look krijgt.

DIY: Maak je eigen zwarte sidetable

Wil je graag een unieke zwarte sidetable? Een tafel die helemaal aansluit op jouw woonwensen? Maak dan het meubel zelf.

 • Ga op zoek naar een oude pallet;
 • Schuur de pallet goed op;
 • Verf de pallet in een zwarte kleur;
 • Zet de pallet na drogen op zijn zij en schuif deze tegen de muur;
 • Bevestig, voor extra stabiliteit, met een aantal schroeven de pallet aan de muur;
 • Als laatste kan je er nog een plank op plaatsen;
 • Klaar is kees!

Met deze simpele DIY creëer je al heel snel een unieke zwarte sidetable voor in jouw interieur. Maar naast het gebruik van dit materiaal, kan je een sidetable ook maken van oude kratjes, of enkel planken en een ijzeren of stenen onderstel. De mogelijkheden zijn oneindig.

Een sidetable in het zwart is dus onmisbaar in elk interieur. Het heeft een elegante uitstraling en kan zo, zonder teveel ruimte in beslag te nemen, voor extra opbergruimte in een ruimte zorgen. Ideaal toch?

Laat je inspireren door Westwing

En op zoek naar meer mooie en praktische meubels? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw sidetable en andere meubelstukken zijn nog maar één klik bij je vandaan.