Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZwarte stoel

Stel, je zoekt een stoer accent voor in je interieur. Een die wat pit geeft naast de rest van de meubels en accessoires. Maar wil je een gehele make-over? Of ga je liever voor een kleine verandering in huis?

Een zwarte stoel alleen, geeft direct al een stijlvolle uitstraling en past in zowel een minimalistisch als landelijk interieur. Je kan de stoel combineren met de juiste woonaccessoires en meubels, en er zo een uniek geheel mee maken.

Mix met een zwarte stoel in huis

Een zwarte stoel kan heel mooi gemixt worden met allerlei verschillende kleuren en patronen. Let er wel op dat je de kleur zwart niet te ver doorvoert in de rest van je huis, om een duister interieur te voorkomen. Werk daarom ook juist met contrasterende tinten en soorten dessins.

  • Voor een rustige uitstraling kan je in een wit interieur de zwarte stoel met hout accenten combineren. Plaats de kunststof stoel aan een houten eettafel bijvoorbeeld. Een mooi stoer contrast.
  • Of kies ervoor om een sensuele sfeer in de slaapkamer toe te passen door een zwart fluwelen design stoel in de hoek te plaatsen. Mix met de tinten donkergroen, beige en wit en creëer zo een rustieke look aan de kamer.
  • Ook kan je een klassiek zwart leren stoel in de zithoek plaatsen. Hiermee straal je direct een stoere en relaxte sfeer uit in de woonkamer. Voeg wat koper en hout tinten toe, voor een warme uitstraling aan het geheel.

Een zwarte stoel, van kunststof of een echt design stuk, kan in je interieur voor net wat extra pit zorgen. En door deze te combineren met zachte materialen en lichte tinten, zorg je voor een mooi en warm geheel.

TIP!

Ook is het leuk om de zwarte stoel in een fris interieur, te mixen met opvallende en felle accenten. Denk aan gele kussens of groene woonaccessoires die de ruimte eclectisch zullen maken.

De zwarte stoel in de tuin

Naast dat een zwarte stoel heel mooi je interieur kan verrijken, kan het ook je terras verfraaien. Geef je tuin een Bohemian look, door een zwarte stoel in het riet met allerlei accessoires in rood, groen en de kelim print te combineren. Zo maak je van je buiten een exotisch en expressief geheel.

Mix ook vooral met veel –plant- groen buiten, zelfs op je balkon kan je dit verwezenlijken. Om zo je exterieur die eigenzinnige uitstraling te geven. Combineer verder met hout, zachte stoffen en ruw aardewerk. Alles mag, als het maar een unieke en gedurfde sfeer uitstraalt.

DIY: maak van een zwarte stoel een plantenbak

Heb je nog een oude zwarte stoel staan? En wil je hier graag een nieuw mooi object van maken? Geef dan de stoel een nieuwe make-over en maak er een unieke plantenbak voor op het terras van.

  • Allereerst zal je de zitting eruit moeten halen. Wanneer deze van riet is, dan kan je deze er makkelijk met een stanleymes uit snijden.
  • Plaats dan een plantenzak in deze open ruimte en zorg dat deze ruim genoeg is.
  • Bevestig de zak in de zwarte stoel met stevige nietjes en vul deze met aarde.
  • Plaats er nu bloemen of planten in, die mooi bij de rest van je tuin, terras of balkon passen.

Naast dat een zwarte stoel een uniek en decoratief meubel kan worden, kan je er ook voor kiezen om van je oude meubelstuk een nieuwe functionerende stoel te maken. Had je een oud rieten zitvlak? Vervang deze dan bijvoorbeeld voor een nieuw leren zitplaats. Kies deze in een uniek contrasterende tint, of ga voor eenzelfde kleurenpalet. Zo heb je er weer jarenlang plezier van.

Met een zwarte stoel in je interieur of tuin, geef je net wat meer pit in de ruimte. Maak een combinatie met de juiste accessoires en meubels die je bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop kan vinden.