Zwarte vaas

Zwarte vaas

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZwarte vaas

Als je op zoek bent naar een vaas in een kleur en vorm, die een echte verrijking voor je huis en interieur is, dan is een zwarte vaas de juiste keuze. In combinatie met opvallende en lichtere kleuren kun je met een zwarte vaas een prachtig contrast creëren.       

Combineer de vaas met accessoires en bloemen of planten met vrolijke kleuren voor een speels effect. Zo'n black beauty in huis is een inspiratie op zich!

De mogelijkheden met een zwarte vaas

Met een grote zwarte vaas kan je alle kanten op. De voordelen van een mooie zwarte vaas zijn onder andere:

  • Zwarte vazen hebben een neutrale kleur, waardoor ze prima te combineren zijn met andere zwarte accessoires en meubels doordat de kleuren altijd weer terug komen in de meubels in ieder interieur;
  • Een zwarte vaas legt de nadruk op de bloemen, planten of sierstukken in de vaas. Hierdoor komen de andere kleuren zoals het groen van de plant nog beter naar voren en creëer je een prachtig contrast;
  • Zwart is een kleur die elegantie uitstraalt. Het past in een klassiek interieur, maar ook prima in een modern interieur met kleuren als wit en grijs.

Tips & tricks voor de zwarte vaas

Nu weet je waar een zwarte vaas allemaal bij past. Verder hebben we een paar inspirerende voorbeelden waarmee je aan de slag kunt. Verrijk je eigen interieur met een grote vaas, die prima bij je meubels en woonaccessoires past.

De zwarte vaas in ieder seizoen

Neem een grote zwarte vaas en voeg hier seizoensgebonden accessoires aan toe. Dit staat bijvoorbeeld prachtig in de woonkamer.

Heb je een grote boog in de kamer die de keuken met de woonkamer verbind? Plaats er dan twee aan iedere kant en vul deze op met accessoires als grote goudkleurige ballen en andere vormen.

In de zomer kun je kleuren als groen gebruiken, en in de winter zachtere kleuren als lichtgrijs, bruin en goud om zo direct in de sfeer van kerst te komen!

Ook mooi: grote zwarte vazen van glas op de grond. Zet er lange takken in die een warme kleur hebben, roestig oranje is bijvoorbeeld prachtig en heel chique! Wat heb jij een lovely house!

Contrasterende kleuren

Hoe zorg je voor een dosis contrast in jouw huisje?

  • ZWART & WIT Maak van jouw zwarte vaas een echt verlengstuk van de rest van het interieur. Een vaas in het zwart past prima bij meubels die wit zijn. Combineer dit met andere zwarte accessoires in de woonkamer om tot een rustgevende en elegante inrichting te komen;
  • REGENBOOG Als je graag meerdere kleuren wilt gaan combineren dan kan je een zwarte vaas nemen die in hoogte wat groter is dan andere vazen en deze combineren met gekleurde vazen in het groen en wit. Je kunt dit eindeloos combineren, wees niet bang om al je creativiteit te gebruiken;
  • DENIM Het is ook geweldig om deze donkere tint te mixen met denim in allerlei wassingen. Denk bijvoorbeeld aan denim kussens op de bank. Zwart is ook geweldig met legergroen als contrastkleur, dit maakt het net als denim ontzettend stoer;
  • DUIZEND-EN-EEN-NACHT Maar zelfs in een huis met Arabische sferen past een zwarte vaas perfect. Zeker als je voor een glanzend exemplaar gaat. Zet er lekker wat goud omheen in de vorm van kaarsjes of een dienblad. Prachtig ook met bordeauxrood, paars en kobaltblauw.

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Vazen in alle kleuren van de regenboog, de mooiste woonaccessoires, luxe keukenapparatuur, toffe gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn.

Vergeet niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van alle kamers in jouw huis en jouw tuin of balkon een unieke plek te maken!