Zweefdeurkasten

Zweefdeurkasten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZweefdeurkasten

Zoek je nog een mooie kast voor op je slaapkamer? Een kast waar zoveel mogelijk kleding in past, maar toch efficiënt te plaatsen is zodat het weinig ruimte inneemt? Onnodig ruimte verspillen in een meestal toch al krappere slaapkamer is natuurlijk zonde. Zweefdeurkasten zouden weleens de ideale oplossing voor jouw probleem kunnen zijn.

Zweefdeurkasten hebben natuurlijk het voordeel dat er geen deuren opengeslagen hoeven te worden om de kast te openen. De deuren zweven soepel opzij en op deze manier heb je alle ruimte om bij je kleding te kunnen. Zweefdeurkasten zijn daarnaast vaak erg trendy, hip en modern. Kortom: een aanwinst voor elke slaapkamer. Lees verder en ontdek alles over zweefdeurkasten.

Laat je slaapkamer sieren met zweefdeurkasten

Een kast met zweefdeuren is ideaal voor een krappe slaapkamer, maar kan natuurlijk ook prima geplaatst worden in een ruime kamer. Het geeft je kamer net even wat meer cachet, en dat komt met name door de strakke vormgeving van deze stijlvolle zweefdeurkasten.

Geen grote handgrepen of deurknoppen meer, maar een subtiel handvat om de deuren gemakkelijk mee te openen. Ga voor een wit gekleurde zweefdeurkast of kies voor een zwarte kast met bijvoorbeeld witte kleuren. Vrolijk je kast wat op met bloemen of beeldjes.

Welke zweefdeurkasten wil jij in je slaapkamer?

Er zijn zoveel mogelijkheden met zweefdeurkasten dat een keuze maken af en toe behoorlijk lastig kan zijn. Met deze tips doe je wellicht wat inspiratie op.

  • Plaats een hoogglans witte zweefdeurenkast voor een paarse wand. Dit kleureneffect geeft een beeldschoon effect.
  • Wat dacht je van een houten kast, voorzien van een mooie witte streep in het midden? Je kunt kiezen voor een dunne streep, een dikke streep of bijvoorbeeld meerdere strepen.
  • Je kunt ook kiezen voor een zwart-witte zweefdeurkast met glans. Heel modern en trendy, en de kleurencombinatie geeft een mooi contrasteffect.

Bij het plaatsen van kasten op je slaapkamer komt vaak veel geduld en precisie kijken. Ga na welke afmetingen je nodig hebt en meet op hoeveel cm ruimte je maximaal kunt gebruiken. Je wilt immers niet een kast in elkaar zetten die totaal niet past in de ruimte.

Het voordeel van zweefdeurenkasten is natuurlijk dat de deuren enkel naar rechts en links schuiven, wat ervoor zorgt dat je kast dicht op je bed kan staan. Je hoeft geen rekening te houden met extra loopruimte.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.