Zweefparasol

Zweefparasol

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorZweefparasol

Je wilt je loungeset op een mooie wijze plaatsen, maar ook je tuintafel... En het liefst allebei in de schaduw. Daarvoor kan een zweefparasol de ideale oplossing zijn! Dit type parasol heeft een heleboel voordelen en ziet er ook nog eens mooi uit!

Ruimtewinning met een zweefparasol

Het ontbreken van de normaal centraal geplaatste voet zorgt er bij de zweefparasol voor dat je tuinmeubelen alle ruimte hebben om tot hun recht te komen. Een parasol in de tuin kan nog weleens onhandig zijn als je er met meerdere stoelen en een tafel onder wil zitten. De zweefparasol lost dit allemaal voor je op!

Volledig draaibaar, en gemaakt van het lichte materiaal aluminium, kan de zweefparasol zelfs de kleinste hoekjes van je tuin of terras schaduw brengen op die hete zomer dagen. En het geweldige is dat het geen kwestie van loungeset óf tuintafel meer is. Je kunt het allebei realiseren!

Zweven onder een zweefparasol

Plaats de zweefparasol simpelweg op de plek waar je met je vrienden het liefste relaxt met een koud drankje. Vervolgens vind je de mooiste plaats voor de gezellige tuintafel waar je een familielunch serveert, en lang kunt natafelen op die zwoele zomeravonden. Tenslotte plaats je je zweefparasol, efficiënt, daar waar hij beide lifestyle hoeken overkapt.

Je doet er wellicht goed aan eerst op een plattegrondje uit te proberen waar de zweefparasol het best tot zijn recht komt. Zo kun je eerst naar hartenlust experimenteren, dat scheelt je veel tijd en sjouw werk. Als je eenmaal de perfecte opstelling hebt gevonden, is het echte werk in een momentje gepiept; in minder dan geen tijd staat je nieuwe zweefparasol te lonken, klaar voor de eerste gasten.

Los van de praktische kant is de look van de zweefparasol ook een grote plus! Ga voor stylish grey of taupe in je garden. Prachtig met al dat groen!

Waarom kiezen voor een zweefparasol?

De zweefparasol heeft waanzinnig veel voordelen ten opzichte van een gewone parasol:

  • de zweefparasol kan 360 graden draaien, dus je kunt ‘m echt plaatsen op de manier die voor jou het beste uitkomt;
  • de luxere zweefparasols zijn horizontaal, verticaal en diagonaal verstelbaar. Dat scheelt heel veel gedoe want het maakt dus niet uit op welke manier je de parasol probeert te verstellen. Eindelijk een exemplaar dat altijd meewerkt!;
  • op de dagen dat het flink waait, hoef je je geen zorgen te maken. Je zweefparasol is hartstikke stabiel en windvast in ingeklapte toestand. Dus je kunt ‘m met een gerust hart in de tuin laten staan;
  • het doek van de zweefparasol is afneembaar. Hierdoor kun je na een zomer genieten het doek goed laten reinigen voor het volgende jaar. Zo houd je lang plezier van je schaduwmaatje!;
  • een zweefparasol is makkelijk uit te klappen en op te zetten. Voor iedereen!

Dynamische zweefparasol

Heb je ook aan het volgende gedacht? De zweefparasol hoeft niet perse op het terras te staan. Het kan een enorm mooi effect geven als je de zweefparasol juist wat hoger plaatst op natuurlijk een stevige ondergrond. Een variatie in hoogte geeft elke tuin meer dynamiek.

Dit is al op heel gemakkelijke wijze te verwezenlijken; iemand met twee rechterhanden kan van enkele pallets al een vintage uitziende veranda creëren. Deze kan zo groot of zo klein als je zelf wilt, en geeft met weinig inspanning grote meerwaarde aan je buitenruimte.

Met een terras is dit natuurlijk iets lastiger; toch kun je ook hier op niveaus werken. Dezelfde pallet-verhoging op de breedte van je terras, maar korter, maakt van één terras in een wip twee. Misschien is het zelfs mogelijk wielen te plaatsen? Dan rol je hem gewoon mee met de zon en geniet je alsnog volop van je zweefparasol.

Je ziet het; de zweefparasol is een uitbreiding van je tuinmeubilair voor een handige en prachtige aanvulling aan je buitenruimte!

Zweefparasol in jouw tuin?

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis en een heerlijke tuin. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere tuinmeubels, luxe keukenapparatuur, de ideale zweefparasol: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. En je shopt altijd voor een mooie prijs met veel korting!

En dat is niet alles! Bij Westwing kun je ook terecht voor een dosis inspiratie. In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen.

Laat je dus dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.