Zoeken

Grijze bedden

Sorteren
65 Producten
Sorteren

Grijze bedden hebben een positief effect op jouw nachtrust

Wist je dat je met bedden die een grijze look hebben de slaapkamer een warme, sfeervolle en serene uitstraling geeft? Is deze ruimte hoognodig toe aan een make-over? Haal dat bedlinnen in grijstinten maar tevoorschijn, dan is het klusje zo gepiept!

Het is dus gezegd dat je met een grijs bed rust en sfeer creëert in de slaapkamer. Dit heeft een automatisch een positief effect op jouw nachtrust. Combineer jouw grijze boxspring of hoogslaper met andere items in hetzelfde kleurpalet. Of ga juist voor een speelse sfeer door bijvoorbeeld gele woonaccessoires als kleuraccenten toe te voegen.

Het effect van grijze bedden

De kleur grijs had vroeger vooral een negatief en sober karakter. Het is dezelfde tint als as en het is de kleur van de mist. Niet al te prettige vergelijkingen dus. Tegenwoordig hebben we niet meer zulke negatieve associaties met grijze kleurnuances. Sterker nog: het zijn juíst fijne kleurschakeringen waar je naar hartenlust mee kunt combineren! Maak een mix met zachte pasteltinten en jouw slaapruimte wordt een hip en vrolijk geheel. Of kies voor een ton sur ton grijs kleurspel om de rust te bewaren.

De kleur grijs staat ook voor stabiliteit, elegantie en geborgenheid. Reden te meer om een grijsgetint bed als basismeubel van jouw slaapkamerinterieur te laten dienen. Het laat namelijk slaapkamermeubilair als jouw nachtkastje en nachtlampje in andere kleuren nog mooier uitkomen in de ruimte.

Zie jij bedden met een grijze kleur wel zitten? Je kunt natuurlijk kiezen voor een bed met een grijs bedframe, maar je kunt ook voor bedlinnen in grijstinten gaan. Of je nu een dekbed van 160x200, 140x200 of een van 90x200 hebt, er is altijd wel een grijsgekleurd dekbedovertrek in verschillende formaten te vinden.

Mix & match met grijze bedden

Grijs bestaat er in vele varianten, van bijvoorbeeld donker antraciet tot zacht pastelgrijs. Hiermee kun je een prachtig palet aan tinten creëren. Ontdek hieronder hoe je dit supermakkelijk voor elkaar krijgt.

 • Creëer rust door een grijs bed te mixen met andere items in grijstinten. Met een subtiel kleurverloop heb je namelijk al snel een serene sfeer. Verf één van de muren in de slaapkamer lichtgrijs en combineer dit met grijze gordijnen. Kies ook voor vitrages in het grijs in plaats van de welbekende witte variant. Dit zorgt voor een spannend effect.
 • Ga voor een romantische setting in een Scandinavische woonstijl en gebruik voornamelijk pasteltinten op een grijs bed. Gecombineerd met een mooie houten kledingkast of bijzettafel, creëer je zo een trendy geheel.
 • Je kunt ook de slaapkamer een stoere en industriële look geven. Plaats het grijze bed voor een betonnen muur, combineer verder met items in lichte grijstinten en werk met materialen als hout en metaal.

 • DIY: grijze bedden van pallets

  Wil je graag een uniek grijs bed? En heb je de tijd om dit zelf te maken? Maak dan met een aantal pallets een comfortabele slaapplaats.

  Om jouw eigen ledikant te bouwen heb je naast pallets alleen nog een schroefmachine, wat stevige schroeven en een goede schuurmachine nodig. Zeker wanneer je deze in een grijstint wilt verven, moet je de pallets eerst goed schuren en ze van een laag grondverf voorzien. Klaar met schilderen? Plaats er een fijn dik matras op, decoreer met mooie zachte kussens en grijsgekleurd beddengoed…et voilà!

  Trusten!

  Een grijs bed is een frisse basis voor een fijne, rustgevende slaapkamer. Grijze bedden zijn dus the key voor een goede nachtrust!