Zoeken
iittala

iittala

Wat in 1881 begon als kleine glasfabriek in de Finse stad Iittala, heeft inmiddels de hoogte design- en cultstatus bereikt. Het merk IITTALA is niet alleen wereldberoemd vanwege de door de natuur geïnspireerde ontwerpen, maar wordt ook beschouwd als pionier op het gebied van Scandinavisch design. Van organisch gevormde vazen tot schelpachtige windlichtjes - is jouw collectie al compleet?
Sorteren
111 Producten
Sorteren

iittala: een essentieel onderdeel van de scandinavische stijl

Het bedrijf werd in 1881 opgericht door Peter Magnus Abrahamsson in Iittala, een stad in het zuiden van Finland. Vandaag de dag is het merk beroemd om zijn Scandinavische designproducten met rechte, natuurlijke vormen. iittala is een pionier van het Scandinavisch design zoals we dat vandaag de dag kennen, gekenmerkt door meubels en accessoires die even functioneel als elegant zijn.

In 1956 lanceerde ontwerper Timo Sarpaneva een nieuwe brillencollectie voor iittala en creëerde wat het logo van het bedrijf zou worden: de witte ‘i’ in een rode cirkel.

Het principe

Producten ontwerpen voor dagelijks gebruik. Dat is het doel van iittala. Daarom creëert het merk efficiënte, esthetische producten die ons dagelijks leven begeleiden. Maar vandaag de dag, in een wereld van voortdurend veranderende mode, is het moeilijk voor ontwerpers om bij te blijven. iittala is echter met vlag en wimpel geslaagd voor deze test en heeft de afgelopen decennia originele en innovatieve producten gelanceerd.

De producten van iittala zijn niet alleen stijlvol, ze zijn ook zeer functioneel en solide. Tegenwoordig heeft het merk een internationale reputatie en bewonderaars over de hele wereld.

Het Finse bedrijf neemt stelling tegen verspilling en hyperconsumptie. Hun nieuwe collecties zijn perfect te combineren met oudere modellen, dus je hoeft je oude glazen en bestek van het merk niet weg te doen.

Producten en materialen

iittala producten onderscheiden zich niet alleen door de kwaliteit van hun vorm, maar ook door hun functie. Hout, metaal en glas zijn de materialen die gebruikt worden om hun producten te maken. Al hun creaties zijn ontworpen om te passen in een modern, trendy huis.

Er zijn verschillende productsegmenten bij iittala: servies, bestek, glazen, maar ook keukengerei en andere designaccessoires. iittala biedt je kwaliteitsaccessoires die zowel in het dagelijks leven als bij speciale gelegenheden van pas komen. Hier zijn een paar voorbeelden van de innovatieve designproducten die je bij iittala kunt vinden.

iittala ontwerpers Alvar Aalto en Aino Aalto

Alvar Aalto is al sinds 1936 een icoon in glasdesign. Deze ontwerper en architect creëerde enkele van de beroemdste klassiekers van het merk, zoals de beroemde Aalto vaas. Deze golfvormige vaas is nu verkrijgbaar in verschillende kleuren. In de loop der jaren is de Aalto-vaas een echt verzamelobject geworden. Sinds de vijftigste verjaardag in 1986 is er elke tien jaar een uniek model gemaakt.

Een andere klassieker van het Finse merk is de glascollectie bedacht door Aino Aalto, de vrouw van de beroemde ontwerper Alvar Aalto. De ontwerper werd geïnspireerd door de natuur om deze glazen met hun originele, moderne vorm te creëren. De glazen in Aino Aalto stijl hebben een originele vorm met geperste ringen.

Iittala bij Westwing

iittala producten zijn perfect voor elke gelegenheid. Barbecue avonden, maaltijden met familie en vrienden, verjaardagsfeestjes! Wacht niet langer om deze must-have Scandinavische design items in huis te halen: nu met Westwing is het nog makkelijker!