Zoeken

Houten eetkamer meubels

Sorteren
337 Producten
Sorteren

Houten eetkamer meubels in elke stijl

Hout komt in vrijwel elk interieur voor. En dat snappen wij maar al te goed! Het ademt gezelligheid, sfeer en het heeft een natuurlijke uitstraling. Naast vloeren van hout, is het ook zeer gewild voor eetkamers. Houten eetkamer meubels leggen de basis voor een intiem diner voor twee. Een uitgebreid diner met de hele familie of een snel ontbijtje in de vroege morgen.

De eetkamer: divers

In plaats van allemaal losse eetkamerstoelen rondom een eettafel, kun je kiezen voor één of meerdere banken van hout. Op een bank zit je dichter naast elkaar dan op losse stoelen. Hierdoor ga je sneller met elkaar in gesprek. Bovendien ziet zo’n gezellige bank in de eetruimte er heel gezellig uit. Ook leuk voor de kinderen! Wist je dat een dergelijk gebruik van banken geïnspireerd is op de Oostenrijkse eethoek?

Houten eetkamer meubels in elke stijl

In Scandinavische interieurs kan dit materiaal zeker niet ontbreken. Houten meubels zien we dan ook veel in eetkamers terug. Denk bijvoorbeeld aan lichthouten eettafels, gecombineerd met houten stoelen. Maar ook in klassieke interieurs komen houten meubelstukken voor. Een weelderige, sierlijke donkerhouten meubelset bijvoorbeeld past goed binnen die stijl. Het fijne aan houten meubels? Ze passen binnen elke stijl! De look hangt ook sterk af van het soort hout dat je kies. Wordt het bijvoorbeeld teak, noten, mango of massief grenen?

Houten eetkamer meubels: de eethoek

De eethoek is eigenlijk bedacht om ruimte te winnen. Door de bank, die meestal in een hoek geplaatst wordt, neemt je eetruimte namelijk veel minder plaats in beslag. Het is eventjes doorschuiven als je met z’n allen aan tafel wilt plaatsnemen, maar dat heeft ook wel weer wat. De eethoek is compact en daardoor oogt én is deze ruimte lekker knus.

Houten eetkamer: de keuzes

Voordat je meubels van hout gaat zoeken, is het handig om te weten hoeveel mensen je in de eethoek kwijt wilt kunnen. Ga je voor een drie-zits of kies je voor een vier-zits variant? Past het steigerhouten bankje beter bij je huidige meubels of ben je specifiek op zoek naar een passende kleur bruin? Je kunt in plaats van een bank of hoekbank ook kiezen voor een grote tafel met losse stoelen eromheen. De keuze is reuze! Zorg dat je meubels goed passen bij de andere meubelstukken in de kamer zoals het dressoir of je kasten.

Combineer je houten eetkamer meubels

Natuurlijk begint je eetkamer bij de meubels. Maar als jij je houten meubels – tafels en stoelen - hebt gevonden komt het aan op de styling. Je accessoires – kaarsen, kandelaren, vazen, schalen en servies – moeten natuurlijk perfect afgestemd zijn op elkaar. Gelukkig kun je dit materiaal eenvoudig met diverse kleuren en stijlen combineren. Daarnaast kan het zijn dat je een eetkamerstoel of barkrukken van hout niet zo comfy vindt zitten tijdens een lang diner. Geen probleem! Met zachte zitkussentjes maak je je stoel een stuk comfortabeler. Met sierkussens leuk je bovendien je stoelen eenvoudig op.

Er is niet veel nodig om je eetkamer gezellig te maken als je bovenstaande tips opvolgt. Wellicht ben je al lang overtuigd om nieuwe houten eetkamer meubels aan te schaffen?