Tuin en balkon

Tuin en balkon

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTuin en balkon

In het voorjaar en de zomer, wanneer de eerste zonnerstalen verschijnen en het een glimlach op onze gezichten tovert, dan weten we: we moeten naar buiten want het is outdoor tijd!

Wanneer het weer het toelaat, dan zitten we graag in de tuin, op het balkon of op het terras en genieten we van de tijd outdoor. Toch om goed van deze tijd te kunnen genieten, moet we ons outdoor gebied koesteren.  

Outdoor meubelen

Niet alleen in de woningen moet u het gezellig en mooi maken, zodat u zich op uw gemak voelt, maar ook buiten in het outdoor gebied. Vooral in de warme maanden brengt u hier veel vrije tijd door.

De outdoor meubelen zijn waarschijnlijk de grootste en dus ook een van de belangrijkste factoren als het om de inrichting van het terras of balkon gaat. Want hoe moet u gezellig buiten zitten als u geen outdoor meubelen zoals tuintafels, terrasstoelen of andere balkonmeubelen tot uw beschikking heeft? En dit is precies de reden waarom u zich voorzichtig over mooie en praktische outdoor meubels moet laten informeren.

Het uiterlijk en stijl van de outdoor meubelen is in elk geval een kwestie van smaak, maar voor de materiaalkeuze is het zeer belangrijk dat u hier de juiste keuze maakt. Want of u kiest voor hout, kunststof, rotan of aluminium hangt niet alleen af van het feit of u liever natuurlijk of kunstmatig materiaal verkiest, maar ook wat de invloed van de weersomstandigheden op deze materialen is.

Natuurlijke materialen zoals hout of rotan moeten bijvoorbeeld niet aan te veel fel zonlicht of te veel regen worden blootgesteld, omdat het uiterlijk anders verandert, zodat deze outdoor meubelen een ander effect krijgen.

Bij aluminium- en kunststofmeubelen zijn de verschillende weersinvloeden een minder groot probleem, omdat kunstmatige materialen daar niet zo gevoelig voor zijn. Helaas kunt u bij deze outdoor meubelen ook zien dat deze geen natuurlijke oorsprong hebben – maar vaak weet u dit al bij de aanschaf en is de keuze vaak gebaseerd op kunststof of aluminium.

Outdoor verlichting

Outdoor verlichting? Waarom? Het is simpel: denkt u ook niet dat prachtige tuinverlichting de tuin of terras er niet nog mooier uit laat zien?

Met de juiste outdoor verlichting heeft u in de schemering of ’s nachts vanaf uw bank een prachtig uitzicht op uw buitenvertrek. Of u nu enkele bomen of bosjes verlicht of met lantaarns, lampionnen of fakkels enkele accenten aanbrengt, is aan u, maar outdoor verlichting is in elk geval schitterend!

Maar de outdoor verlichting heeft niet alleen visuele redenen, maar ook veiligheidsoverwegingen. Een verlicht pad helpt om uw orientatie niet te verliezen, wanneer u in het donker onderweg bent. Ook kunt u mogelijke inbrekers of onruststokers in de tuin direct zien of deze worden meteen al door de outdoor verlichting afgeschrikt.

Een bewegingsmelder is een goed idee voor outdoor, als de verlichting alleen ’s nachts brandt als het nodig is. Zelfs outdoor verlichting wordt genadeloos meegeteld door de elektriciteitsmeter. Om de stroomkosten te drukken is er ook solar tuinverlichting. Deze lampen worden door door de zonnestralen met energie opgeladen, zodat ze de hele nacht kunnen branden zonder dat het u geld kost.

Outdoor decoratie

Wat zou onze geliefde outdoor ruimte zijn zonder accessoires en decoratieve elementen? Net zoals ons huis, zijn ook de tuin, terras of balkon saai en levenloos wanneer de decoratie ontbreekt.

Maar wat voor outdoor decoratie is er? Er bestaat een enorme verscheidenheid aan mogelijkheden. Bomen kunnen met lampionnen of een klein vogelhuisje worden versierd, aan de kant van de weg werken fakkels bijzonder mooi en hebben tuinbeelden een prachtig effect.

U moet er aan denken dat de outdoor decoratie altijd een bepaald gewicht heeft of goed is vastgezet, zodat het bij een iets sterkere wind niet omvalt of kapot gaat.

Bovendien is het ook een voordeel als deze tuinaccessoires tegen alle weersomstandigheden bestand zijn, want wie heeft er zin in om alles naar binnen te halen wanneer het regent?

Met gezellig meubelen, een effectieve verlichting en  betoverende decoraties, wordt uw outdoor ruimte met zekerheid een fantastische plek, waar u vele mooie uren door kunt brengen.

Ontdek hier nog meer outdoor-ideeën:

balkon
barbecue
Barset
Bladblazer
Buitenverlichting
Campingtafel
Fakkels
Fontein
Hangmat
Kweekkas
Loungeset
Picknickkleed
Picknickmand
Rieten strandstoel
Tent
Terrasverwarming
Tuinhek
Tuinhuis
Tuinset
Tuinstoelen
Tuintafel
Windscherm