Zoeken
Tuin & balkon

Tuin & balkon

Sorteren
1464 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Tuin & Balkon: het buitenleven

Woon je in de stad? En heb je een huis met een prachtige tuin en balkon? Lucky you! Met een kleine buitenplaats aan huis heb je het geluk om tijdens warme zomerdagen buiten te genieten.

Maar...is tuin dit jaar klaar voor gebruik? Zijn de bomen gesnoeid? Staat de tuinset weer te st ralen en is het gazon weer gemaaid? Laat je inspireren en ontdek hoe je je tuin het beste kunt indelen voor fijn plek aan huis. Hoe komt jouw tuin of terras eruit te zien?

Woningen, tuin & balkon

Ben jij een van de gelukkigen met een tuin of balkon? Vergeet dan niet om de tuin het hele jaar optimaal te gebruiken. Eigenlijk is het balkon of tuin een verlengstuk van je woonkamer.

Tuin & balkon als tweede woonkamer

Als het weer het toelaat brengen velen graag het grootste deel van de tijd buiten in de tuin, het balkon of terras door en worden daardoor ook wel eens als tweede woonkamer gezien. Daarbij is het buiten, net zoals in de woonkamer, ook van belang dat het algemene beeld er met behulp van tuinmeubels en decoraties harmonieus uit ziet. De meubels kun je afhankelijk van het materiaal, de kleur en stijl aan passen aan het interieur van het appartement om zo deze harmonie te creëren. Net als in je woonkamer kun je een mooi buitenvloerkleed wegleggen om een geheel te maken van je tuinmeubels.

Bloemen die in de tuin bloeien kan men uitstekend gebruiken als florale decoratie in de woonruimtes. Verder staan afzonderlijke sculpturen ook erg mooi en kunnen in miniatuur formaat perfect als decoratie voor in de keuken dienen!

Mijn mooie tuin – Het tuinontwerp

Plan jouw droomtuin! Wanneer je tot een van de gelukkige behoort die over een eigen tuin beschikt, dan moet je dit koesteren en er jouw eigen buiten paradijsje van maken.

Planning 

Een goede planning is het halve werk! Voordat de schep gebruikt wordt, is het verstandig om alles vooraf goed te plannen, aangezien het zonder planning te chaotisch is. Menig mens ziet het ontwerpen van de tuin als een grote vreugde, omdat niet alleen het ontwerpen voldoening brengt, maar het uitvoeren ervan eveneens.

Schuttingen – bescherming tegen nieuwsgierige blikken

Door de tuin te omheinen met een stevige schutting creëer je meer privacy. Geen glurende buren of vreemden die bij jou naar binnen kijken, terwijl je lekker op de bank ligt te relaxen. Dit geldt ook voor de tuin.

Wanneer je op een ligstoel in de zon ligt te relaxen, wil je niet door vreemde blikken gestoord worden. Juist daarom is een schutting ter bescherming van de privacy een voordeel.

Tuindecoratie

Wat voor een tuindecoratie past er in mijn tuin? Welke decoraties passen bij elkaar? Op het terras of balkon kunnen er meerdere tuindecoraties geplaatst worden, zoals brede gazons, individuele bomen of bloembedden. Let hierbij goed op dat de tuin niet wordt overbelast met te veel decoraties, want tevens geldt ook hier de regel: Less is more!

Ee tuin zonder enige aanblik is erger dan eentje die decoratief overladen is. De decoraties kunnen bestaan uit beelden, sculpturen, een windgong, verlichting, fakkels, lantaarns of hekken. Je kunt met  verscheidene decoratieve voorwerpen verschillende inrichtingsmogelijkheden verrichten.

Planten voor in de tuin

Naast al deze decoratieve elementen is er nog een ander element dat eigenlijk nog mooier is wat een tuin tot leven kan brengen, en dat is de natuur zelf. Het sappige groene gras, de kleurrijke bloemen, een gezonde moestuin en een grote kersenboom, dat een ontmoetingsplaats voor kleine vogeltjes is waar ze zich samenvoegen om te nestelen, blijft toch het mooiste en meest bijzondere wat een tuin levendig maakt.

Ook al verplaatsen we de meubelen van de ene naar de andere plaats en schaffen we nieuwe beelden aan om de tuin op te vrolijken en te veranderen, brengt de natuur ons het grootste deel van de decoratie.

Het ontwerpen van de voortuin

Niet alleen moet de achtertuin er aantrekkelijk uitzien, de voortuin moet ook worden ontworpen en op een bijzondere, mooie en nette manier onder handen worden genomen. Dit is namelijk het eerste wat men ziet als we een huis benaderen, wat het een eyecatcher voor alle gasten, voorbijgangers en de omgeving maakt.

Hoe ga jij jouw tuin & balkon inrichten?