Zoeken

Parasols & tuinschermen

Parasols & tuinscherm: voor schaduw in de tuin

Welkom zon! Als de zon schijnt, zijn we in het algemeen beter gehumeurd, gelukkiger en voelen we ons comfortabeler. Desalniettemin, kan de zon soms ook te warm zijn of te fel schijnen. Om onszelf te beschermen tegen de directe zon op het balkon, in de tuin of op het terras zijn parasols de beste oplossing!  Een parasol geeft niet alleen schaduw, maar beschermt ons eveneens tegen de soms scherpe Uv-straling en geeft verkoeling. Teveel Uv-straling kan namelijk, naast een verbrande huid, ook de kans verhogen op huidkanker. Het is daarom verstandig om zo nu en dan ook de schaduw op te zoeken.

Parasols? Om onder weg te dromen…

Parasols: ze zijn niet weg te denken tijdens warme zomers en zonvakanties naar verre bestemmingen! Als je aan parasols denkt, zie je vast meteen een heerlijk strand voor je vol handdoekjes, ligbedjes en parasolletjes. Ahhh, genieten!

Op de momenten dat de hitte ons even te veel wordt, haal je je parasol uit de parasolhoes en zijn het onze beste maatjes die voor schaduw zorgen. Slim, want je wilt immers niet oververhit raken of als een rood kreeftje eindigen…

Parasols: Hallo outdoor leven!

Natuurlijk horen parasols ook thuis in onze eigen tuin. Het is heerlijk om languit in de tuin in de zon te liggen maar regelmatig de schaduw opzoeken is een must. Tuinparasols of een balkonparasol zijn hierbij ideaal. Ga voor grote parasols als je er met meerdere mensen onder wil liggen. Of maakt het speels en zet meerdere kleine parasols in je tuin! Zo maak je op een slimme manier verschillende hoekjes in je tuin. Wat dacht je van de winter? Dan kun je ook een tuinparasol gebruiken! Er zijn bijvoorbeeld parasols of muurparasols waar je een heater aan kan bevestigen. Zo kun je heerlijke buiten zitten op de koudere dagen.

Parasols: soorten en maten

De keuze tussen alle mogelijke soorten textiel voor een parasol is enorm. Daarbij is er eveneens een grote keus aan diverse en de verschillende vormen parasols. Zo zijn er bijvoorbeeld ook vierkante parasols. Welke parasols zijn er allemaal?

 • De zweefparasol;
 • De strandparasol;
 • De XL parasol;
 • De conventionele parasol
 • Daarnaast zijn er nog de Balinese parasol en de muurparasol.

 • Parasols met arm: zweefparasols

  De zweefparasol wordt ook wel eens de vrije-arm parasol genoemd, omdat het zonnescherm aan een soort van arm hangt. Doordat het zonnescherm aan de mast hangt, kan het hele gebied eronder schaduw pakken zonder dat er een stang in het midden staat die het uitzicht kan belemmeren.

  Parasols on the beach: strandparasol

  Strandparasols zijn vaak kleiner dan conventionele zonneschermen. Voor deze parasol is er ook geen parasolvoet nodig, aangezien we deze gemakkelijk in het zand kunnen steken.

  Op het strand is een parasol zeker aan te raden, aangezien er zonder echt geen schaduw te vinden is en we natuurlijk geen zonnesteek willen oplopen.

  Daarbij gaat het verbranden vaak vele malen sneller, omdat we het door de wind niet merken.

  Een grote parasol

  Een grote parasol, zoals de naam suggereert, biedt door zijn grote oppervlak ons net dat beetje extra meer schaduw dan de gangbare parasols. Doordat ze groter zijn en hoger hangen, biedt het een diameter van bijna vijf meter wat ze ideaal voor restaurants of cafe’s maakt, met parasolvoeten natuurlijk. Ook handig voor de grotere tuin waar je met het hele gezin op stoeltjesonder de parasol wil zitten! Ga voor een exemplaar in taupe, ecru of antraciet.

  De conventionele parasol

  Naast al deze parasols zijn er natuurlijk ook de conventionele! Wat we bedoelen met een conventionele parasol is dat type parasol die we normaal gesproken in het midden van de tuintafel plaatsen. In vele tuintafels zit er namelijk in het midden een gat wat speciaal voor deze parasol is gemaakt. Hierdoor hoeven we in principe ook geen gebruik te maken van een parasolvoet.

  Voor welke parasols ga jij?