Zoeken

Tuinstoelen

Sorteren
62 Producten
Sorteren

Tuinstoelen kopen: Welke tuinstoel zit lekker?

Wil je tuinstoelen kopen, maar heb je géén idee waar je moet beginnen? Laat Westwing je inspireren, om niet alleen die stoelen te kiezen die perfect aansluiten bij jouw tuintafel en jouw tuin, maar ook nog eens superlekker zitten!

Als je een tuinstoel zoekt, doe je dat natuurlijk met één doel: je wilt ultiem relaxen in je eigen tuin. Met verstelbare tuinstoelen heb je altijd een perfecte stoel: of je nu lekker onderuitgezakt in het zonnetje een boekje leest, of ’s avonds gezellig een wijntje drinkt met vrienden.

De stijl van je tuinmeubilair is heel bepalend voor de uitstraling van jouw stukje buiten. Tuinstoelen zijn natuurlijk de perfecte eyecatcher.

Maar denk bijvoorbeeld ook na over waar je de tuinmeubels wilt neerzetten, voor welk materiaal je gaat, en hoe je ervoor zorgt dat je na een hele dag in de tuin nog steeds lekker zit!

3 tips om op te letten als je op zoek gaat naar tuinstoelen

 • Kijk naar de ruimte die je hebt

  Dit klinkt misschien als een inkoppertje, maar je zou maar met een mooie tuinset thuiskomen, om er dan achter te komen dat je terras nét niet breed genoeg is. Of dat je stoel een deur naar buiten blokkeert. Dat wil je niet!

  Noteer dus voor je op zoek gaat naar nieuwe stoelen hoe groot de plek is waar je ze neer wilt zetten. Welke maat heeft je terras? Hoe groot is je tuin of balkon?

  Vergeet ook niet de ruimte die je nodig hebt om fijn in je stoel te kunnen zitten, of om ze op te bergen. Misschien zijn stapelbare tuinstoelen wel een goede optie voor jou!

 • Kies voor goede kwaliteit

  Je betaalt misschien iets meer, maar met het kopen van mooie tuinstoelen doe je ook een investering waar je misschien wel jaren plezier van hebt. Kwaliteit is daarom enorm belangrijk, want je wilt natuurlijk meerdere zomers genieten van je mooie meubels.

 • Let op het materiaal

  Ga je voor kunststof tuinstoelen? Of kies jij toch liever voor tuinstoelen van aluminium of hout? Let bij de materiaalkeuze op wat jij belangrijk vindt.

  Zo zijn aluminium tuinstoelen lekker duurzaam en gaan ze lang mee. Daarnaast is het een mooie basis: combineer het met andere materialen of tuinkussens en je krijgt de gaafste designs!

  Veel mensen kiezen hout als materiaalsoort voor hun tuinstoelen. Denk hier bijvoorbeeld aan teak, dat is een van de meest duurzame houtsoorten. Doordat er van nature veel olie in het hout zit, kan het goed tegen allerlei weersomstandigheden. Het vergt dan natuurlijk ook onderhoud.

  Ook in kunststof zijn tegenwoordig hartstikke veel gave modellen te vinden.

 • Nog meer tips:

 • Zorg dat de stoel de goede afmetingen heeft: hele smalle of juist hoge stoelen zien er misschien wel heel mooi uit, maar zitten niet altijd even lekker
 • Een hele grote tuinfauteuil of loungeset is supercomfy, zolang ie niet te diep is
 • Met stoelpootdoppen voor je stoelen voorkom je krassen op je tegels (bijvoorbeeld bij metalen tuinstoelen)
 • Kussens, kussens, kussens! Of je nu gaat voor rieten tuinstoelen, kunststof of aluminium: ze zitten allemaal extra lekker met goede tuinkussens!
 • Inspiratie voor design-tuinstoelen

  De trend van vorig jaar wordt doorgetrokken en ook deze zomer zien we veel open stoelen met vlechtwerk, maar ook de kunststof kuipstoeltjes blijven populair.

  En dit wordt het jaar waarin de comfy hoekbank concurrentie krijgt van een stoel-bank loungeset: combineer stoelen met een tuinbankje: zo creëer je makkelijk precies de opstelling die jij handig vindt!

  Natuurlijk kun je alle kleuren, materialen en vormen gebruiken die heel mooi passen bij het interieur van je woning: zo breng je je stijl van binnen ook mee naar buiten.

  Witte tuinstoelen zijn een perfecte basis. Heb je er al eens over nagedacht om met kleedjes of kussens tuinstoelen een hele andere stijl te geven?

  Met de opkomst van zwarte stalen deuren in het interieur van je huis kunnen de tuinmeubels niet achterblijven: je ziet ook heel veel zwarte tuinstoelen in de nieuwe collecties. Dat is altijd mooi te combineren met natuurlijke kleuren en materialen. Zo maak je van je tuinstoel ook een échte eyecatcher!

  Laat ons je inspireren in je keuze voor design-tuinstoelen: de mooiste tuinstoelen vind je hier!