Tuinstoelen

Tuinstoelen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTuinstoelen

Het grote genieten van de zon gaat weer beginnen. En wat is nu fijner dan van de zon genieten met tuinstoelen in je eigen tuin of op je eigen terras? Maak daarom van je buitenruimte een heerlijk plekje waar je eindeloos kunt vertoeven als de zon schijnt. Hoe je dat doet? Kies voor stijlvolle tuinmeubelen en accessoires en implementeer kleur. Door slim te combineren heb je binnen no-time je eigen oase gecreëerd. Neem plaats op de tuinstoelen en laat de zon maar komen!

Trends in tuinstoelen

Dit seizoen zien we veel tuinmeubelen en tuinstoelen met vlechtwerk. Deze zijn gebaseerd op klassieke tuinstoelen met romantisch vlechtwerk, maar nu met een moderne look door het gebruik van moderne designs en materialen. We zien veel RVS, aluminium en metaal. Het materiaal is gespoten of gelakt in hippe kleuren. Dat geeft nu net die moderne en originele twist. Omdat het is bewerkt, kun je je tuinstoelen gewoon buiten laten staan, ook als er een regenbuitje voor de zon komt drijven. Wel zo handig! Voor wie durft, mix! Kies voor tuinstoelen in verschillende kleuren. Of zet tuinstoelen van verschillende materialen bij elkaar. Het hoeft geen set tuinmeubelen te zijn in eenzelfde stijl of kleur, zoals je misschien gewend bent.

Kussens en textiel

Tuinstoelen en tuinmeubelen van RVS, aluminium en metaal lenen zich er uitstekend voor om veel kussens en zachte materialen te gebruiken. Wees dus royaal met het gebruik van kussens, plaids en ander textiel op je tuinstoelen. Ga het liefst veel verschillende materialen. Glanzend, zacht fluweel of stoere canvas. Drapeer een mooi plaid over de leuning van je tuinstoelen. Als het wat frisser wordt, kun je deze lekker om je heen slaan. Zo kun je nog langer van de avonden in de buitenlucht op jouw tuinmeubelen genieten.

Kleuren

Combineer veel kleuren met elkaar. Gebruik daarbij zachte pastels en felle kleuren door elkaar. Wordt het je allemaal te bont? Dan kun je de rust bewaren door voor één hoofdkleur te kiezen en die te combineren met neutrale kleuren en een aantal variaties van hoofdkleur. Kies dan bijvoorbeeld voor frisgroen als hoofdkleur en combineer met lichtgrijs, donkergrijs, en enkele donkere tinten groen.

Accessoires

Creëer je eigen sfeer door persoonlijke items toe te voegen in combinatie met tuinmeubelen. Je hebt vast nog wel wat oude potjes, beeldjes of een oude gieter. Of objecten die je meegenomen hebt van vakanties. Een hangmat doet het uitstekend, een houten beeld uit Indonesië. Tuinfakkels geven sfeer als het wat donkerder wordt. En heb je er ruimte voor, dan is een vuurkorf een mooie sfeermaker die ervoor zorgt dat je lang van je avonden kunt genieten. Ook als het wat is afgekoeld. Zo wordt je buitenruimte echt een verlengstuk van je huis.

Praktische tips

Zorg dat je naast je vaste tuinstoelen ook wat opvouwbare campingstoelen hebt. Zo kunnen ook je vrienden en familie of spontaan bezoek genieten van jouw oase. Ook houten kratten doen het goed. Je kunt ze gebruiken om een kast te creëren waar je potjes en plantjes in zet, maar je kunt er ook prima op zitten. Zo heb je in mum van tijd een aantal tuinstoelen erbij. Of je gebruikt het als bijzettafel.

DIY tuinstoelen!

Er zijn zoveel variaties op mooie tuinstoelen! Tuinmeubelen zijn nu eenmaal super belangrijk. Wanneer het weer beter wordt, halen we de tuinmeubelen weer uit de schuur. Waak hebben we een tafel, wat bijpassende stoelen in dezelfde kleur, vaak grijs of wit. De tuin wordt wee omgetoverd in een heerlijke buitenruimte! Een tuinstoel is misschien wel het belangrijkste meubel. In de zomer en lente zit je vaak op je lekkere stoel, van al het groen te genieten!

Ben jij een type voor klassieke tuinstoelen, of meer eentje van rvs tuinstoelen? Vlechtwerk tuinstoelen zijn ook populair! Er is dan ook veel keuze.

Je kunt ook eens out of the box denken en zelf de handen uit de mouwen steken. Waarom ga je niet aan de slag en maak je zelf wat tuinmeubilair? Met een beetje handigheid en mooi materiaal knutsel jij een tuinstoel in elkaar! Er zijn genoeg bouwplannen te vinden online, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je bijvoorbeeld een bank kan maken van planken.

Wil je wel creatief aan de slag gaan, maar iets minder tijd kwijt zijn? Dan kun je ook eens denken aan werken met pallets. Een ding is wel belangrijk om te weten als je hiermee aan de slag wil gaan. Hout van pallets, en bijvoorbeeld steigerhout, kan geïmpregneerd zijn met chemicaliën om het materiaal te beschermen tegen het ruige weer. Je moet hiervoor oppassen, want wanneer je in dit materiaal gaat boren of zagen, kan dit schadelijk zijn. Kijk dus eerst goed of het materiaal wel goed te gebruiken is!

Je hoeft niet te stoppen bij een stoel. Je kunt ook ene loungebank maken en zelfs een leuke bijzettafel voor buiten. Wanneer je de pallet schildert, er wielen onder bevestigd en een glasplaat op maat erboven oplegt heb je helemaal een tof meubel, robuust en industrieel!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.