Zoeken

Ligstoelen

Sorteren
56 Producten
Sorteren

Ligstoelen: it's summertime!

Zon, zee en strand. Je bent op vakantie en wil lekker rustig genieten van het geluid van de golven en het water, dat zachtjes aanspoelt op het zand. Of je bent thuis in de tuin op een warme zomerdag en wil gewoon even genieten van de zon en het natuurschoon om je heen.

Je wilt dit allemaal natuurlijk zo relaxt mogelijk doen, maar je wil niet in het zand of op de steenharde grond liggen. Ook is een stoel niet het meest comfortabele meubel om er losjes bij te zitten. Daarom zijn hier ligstoelen de geschikte oplossing!

Even een time-out: ligstoelen

De ligstoel, ook wel ligbed of strandstoel genoemd, is gemaakt met het oog op de gebruiker, die eens even lekker een time-out wil nemen. De langwerpige en naar het lichaam gevormde ligstoel nodigt je uit plaats te nemen, je ogen te sluiten en even nergens aan te denken. Bij voorkeur aan het strand, waar je volledig tot rust komt door de natuurlijke zeegeluiden.

Geschiedenis van de ligstoelen

De ligstoel ziet het geboortelicht (pas) in de jaren ’60, als een variant op de strandstoel van tien jaar eerder. Men kon lekker half zittend en half liggend aan het strand genieten van de zon en het mooie weer. Deze half liggende positie maakte het perfect om te kunnen zonnebaden. Combineer hem dan met een handdoek.

In de beginjaren van de ligstoel was het voornaamst gebruikte materiaal hout.

 • De ligstoel bestond uit een houten frame, waarin een katoenen doek was gespannen.
 • Dit doek werd bij het zitgedeelte ondersteund met een extra houten balk.
 • Aan de uiteindes van het frame werd het doek bevestigd door het over de balk heen te trekken en aan elkaar te stikken.
 • Evolutie van de ligstoelen

  Naarmate de jaren verstreken, werd de ligstoel ook steeds geavanceerder. Men kreeg steeds meer keuze uit verschillende materialen.

 • Het hout was in de beginfase nog niet van een glazuurbehandeling voorzien en begon uiteindelijk te rotten.
 • Met het introduceren van de laatste twee materialen, zag ook de verstelbare ligstoel het geboortelicht. De gebruiker kon de arm- en rugleuning naar wens instellen; voor het doen van een kort dutje, of rechtop zitten voor het lezen van een boek.

  De ligstoel in het leer

  Een vernieuwende variant op de ligstoel, is de leren ligstoel. Deze stoel is een ware verrijking aan je retro interieur, zeker wanneer de ligstoel in bruin leer is. Als het leer ook nog een bewerking heeft, waardoor er een rij van bobbels ontstaan, maak je het hele plaatje af in je interieur met retro look.

  De ligstoel in ieder interieur

  Naast dat de ligstoel heel mooi je tuin kan verrijken, is het vaak ook een fraaie blikvanger in je interieur.


 • Hou je van de romantische woonstijl? Dan kan je mooie stoffen ligstoel nemen met een voeteneind. Ontspan hierop in je slaapkamer en je moment voor jezelf is aangebroken.
 • Of ben je meer fan van de industriële look in een huis? Dan kan een ligstoel van oud steigerhout, met daarop grijze kussens, je interieur verrijken.
 • Ook kan je jouw Scandi huis aanvullen met een ligstoel. Ga dan voor een strak design in de kleuren wit of pastel en verfraai deze met zachte plaids of kussens. Een fijne blikvanger in de hoek van de kamer.
 • Op zoek naar meer heerlijke stoelen en andere mooie meubels? Kijk dan vooral even op Westwing!