Zoeken

Slaapkamer meubels

Sorteren
646 Producten
Sorteren

De complete slaapkamer inrichten van je dromen

De slaapkamer is waarschijnlijk het intiemste en meest privé van alle kamers in het hele huis. Niet iedereen krijgt toegang om deze geheime kamer te betreden. Dit is dan ook precies de reden waarom een slaapkamer aangepast zou moeten zijn aan jouw eigen persoonlijkheid, zodat het een sfeer uit straalt waar je je 100% thuis voelt. Mede omdat tegenwoordig de slaapkamer niet alleen meer een plek is om te slapen.

Slaapkamer meubels

Wat is onze slaapkamer zonder slaapkamermeubels? Gewoonweg ondenkbaar! De sfeer hangt erg af van jouw smaak en stijl, de grootte van de slaapkamer en andere criteria zoals kleuren, vormen, maten en materialen van de individuele meubelstukken.

 • Het bed is het hart en middelpunt van onze slaapkamer en waarschijnlijk de meest favoriete plek voor velen van ons. Welke type bed komt er in de kamer te staan? Een hemelbed, boxspring, slaapbank of een standaard bed met lattenbodems?
 • De kledingkast is vrijwel het grootste meubelstuk in de kamer, omdat men meestal veel ruimte nodig heeft om de gehele kleding collectie in op te bergen.
 • Het nachtkastje moet bij de stijl, kleurencombinatie en het design van het bed passen. De rest is een kwestie van smaak. Een model met een of twee laden is ideaal om kleine spullen in op te bergen. TIP: je kunt ook een poef gebruiken als nachtkastje!
 • Slaapkamertextiel, zoals tapijten, gordijnen, bedspreien en natuurlijk beddengoed.
 • Een extra stoel, schommelstoel of een kleine bank kan overdag als ideale ontspanningsplek dienen.

 • Verlichting voor in de slaapkamer

  Denk aan nachtlampjes, twee wandlampjes of een tafellamp op het dressoir. Lampen die schaduwen kunnen creëren zijn vooral in een “sexy bedroom” zeker gewild omdat deze voor prachtige en speelse silhouetten zorgen. Plafondlampen die naar het plafond gericht zijn of een bedlampje met mooie subtiele tinten maken het lichteffect en uiterlijk van de kamer helemaal af.

  Verduistering

  Net als de slaapkamerverlichting is de verduistering van de ramen in de slaapkamer minstens zo belangrijk. Sommigen vinden het namelijk fijn dat het licht is als ze wakker worden, terwijl anderen een voorkeur hebben voor het donker. Ga voor verduisterende gordijnen of juist licht doorlatende vitrage.

  Complete slaapkamers

  Een wirwar van stijlen en een kriskras van meubels en kleuren kan heel leuk zijn, maar ook slaapkamer in één stijl heeft zijn charme. Een voorbeeld van zo’n complete slaapkamer is bijvoorbeeld een brocante slaapkamer. Deze is licht van kleur en bestaat meestal uit witte meubels, zoals een wit bed, een witte kledingkast en een witte, brocante commode.

  Brocante slaapkamers of een landelijke slaapkamer zijn altijd helemaal harmonieus. De stijl is in een brocante slaapkamer echt van vloer tot aan het plafond te zien. Zo kun je een tapijtje op de vloer naast je bed leggen, komt de brocante sfeer terug in de lakens op het bed, heb je een leuke kaptafel met barokstoel, en doet de kroonluchter aan het plafond ook mee voor een ultiem brocante look van je slaapkamer.

  Een complete slaapkamer inrichten in de Oosterse stijl

  De Oosterse stijl staat bekend om het gebruik van rijke stoffen, mooie kleuren en bijzondere vormen. Dompel je slaapkamer volledig onder in de sprookjesachtige wereld van Duizend-en-één-Nacht of kies voor een kamer met een paar unieke Oosterse details, waar serene rust overheerst.

  Heb je niet zo’n grote slaapkamer? Kies dan voor een opvallend meubelstuk met een Oosters karakter. Denk bijvoorbeeld aan een antieke Chinese bruidskast voor je kleding, een koloniaal hemelbed of een handbeschilderde nachtkastjes. Kies waar het kan voor echte antieke meubels, die zijn authentiek en zitten barstensvol karakter. Een Marokkaanse lamp voor Oosterse sfeerverlichting, een Perzisch tapijt, een Japans kamerscherm en een Boeddha voor geluk en je Oosterse slaapkamer is compleet!