Zoeken

Handdoeken

Sorteren
86 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Voeg kleur toe aan jouw badkamer met handdoeken

Tijd voor nieuwe handdoeken? Dan is dit een mooi moment om na te denken over de styling van je badkamer. Want met een nieuwe handdoekenset geef je je badkamer snel een compleet nieuwe look.

Voeg kleur toe aan jouw badkamer met een nieuw setje badtextiel! De kleur van de doeken die aan haakjes of een handdoekenrek hangen te drogen, bepalen ook de sfeer van je badkamer.

Goed idee dus om even over na te denken! Welke uitstraling heb jij het liefst voor je badkamer? Met klassieke of romantische witte handdoeken zit je altijd goed: die combineren met héél veel stijlen. Naast witte handdoeken brengen grijze en groene handdoeken een rustige uitstraling voor wie even tot zichzelf wil komen in de badkamer.

Vind je dat je badkamer wel wat extra energie kan gebruiken? Wil jij vrolijk wakker worden van een kleurexplosie tijdens het tandenpoetsen? Dan kun je handdoeken kopen in een opvallend kleurtje en zo frisse accenten toevoegen aan je ruimte.

Van welke stof zijn jouw handdoeken gemaakt?

Bijna alle badhanddoeken zijn gemaakt van katoen. Katoen is een 100% natuurlijke stof en het absorbeert goed. Daarnaast voelt het vaak ook nog lekker zacht, dat is natuurlijk niet onbelangrijk als je je ermee moet afdrogen.

Vaak is het katoen in handdoeken verwerkt tot badstof. Dat wil zeggen dat het in lusjes geweven is. Zo heeft de stof meer oppervlakte en kan het makkelijker meer water absorberen.

Katoen komt voor in veel verschillende soorten. Het Egyptisch katoen is waarschijnlijk wel de meest bekende versie. Dit katoen staat bekend als een luxe variant. Ook zijn er veel handdoeken te koop van het Amerikaanse pima-katoen. Mocht je iets anders willen dan katoen, kun je ook kijken naar nieuwere materialen, zoals bamboe.

Wil je zeker weten dat je de beste handdoeken in huis haalt? Dan kun je naast materiaal ook kijken naar de dikte van je handdoeken. Hoe ‘zwaar’ ze zijn, bepaalt vaak ook hoe fijn een handdoek is en hoe lang deze meegaat.

De zwaarte of kwaliteit van een handdoek wordt aangegeven in gram per vierkante meter. Handdoeken van 600 gr/m2 zijn bijvoorbeeld van hele zware kwaliteit: superfijn. En vanaf 650 gr/m2 spreken we over hotelkwaliteit: die zijn extra luxe!

Pro-tips voor je nieuwe badtextiel:

  • Nieuwe handdoeken wassen — Doe je aankoop eerst in de wasmand voordat je ze gebruikt. Na een eerste wasbeurt nemen je handdoeken veel beter vocht op en dat is natuurlijk waar ze voor bedoeld zijn.
  • Vermijd wasverzachter — Je houdt waarschijnlijk van lekkere fluffy handdoeken, maar wasverzachter gebruiken is echter geen goed idee: dat werkt namelijk het absorberend vermogen tegen. Handdoeken wassen doe je het beste op maximaal 60 graden. Om ze lekker zacht te houden, doe je ze in de droger. Wel op een lage temperatuur, dan blijven de vezels mooi intact.
  • Zo kun je jouw handdoeken opbergen

    Ben je er eindelijk uit en heb je een mooie set in de kleur van je dromen in handen? Dan vind je je baddoeken waarschijnlijk eigenlijk te mooi om in een handdoekenkast te verstoppen. Het liefst laat je ze lekker zien, vooral als je voor vrolijke kleurtjes hebt gekozen. Je kunt er dan bijvoorbeeld ook voor kiezen om je handdoeken op een handdoekenrek op te bergen.

    Als laatste rest dan nog de vraag: hoe leg je ze in de kast of op het rek? Er zijn twee opties:

  • Vouw ze op — Dit is de klassieke methode. Vouw ze in de lengte en vouw ze dan nog twee of drie keer in de breedte. Leg ze met de ‘dichte’ rug naar buiten in een kast of rek. Je krijgt zo een mooie strakke stapel! Ziet er heerlijk fris en opgeruimd uit, toch?
  • Je kunt je handdoeken ook oprollen — Wil je een keertje wat anders? Kies er dan voor om ze op te rollen. Dat heeft ook zo zijn voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat handdoeken langer zacht blijven als je ze oprolt? Dat komt omdat ze beter kunnen luchten, daarnaast nemen ze ook nog eens minder ruimte in. Als je een beetje strak rolt, ziet het er net zo netjes uit als een stapeltje. Wel even oefenen met stapelen!