Zoeken

Strandlakens

Sorteren
25 Producten
Sorteren

Strandlakens & hamamdoeken: ben jij klaar voor de zomer?

Strandlakens staan symbool voor zon, zee en zomer. Lekker languit liggen aan de zee, een beetje bijbruinen en verder niks aan je hoofd! Een heerlijk vooruitzicht, toch?

Het strandlaken is een simpel maar zeker noodzakelijk accessoire om te hebben, als je van zon, zee en strand houdt! Velours, katoen, linnen of fleece; op welke badhanddoeken zul jij genieten van de zomer?!

Ultiem ontspannen met trendy strandlakens

Met een paar opgerolde strandlakens onder je arm, krijg je vanzelf de zomer zomer in je bol, zelfs als het geen zomer is! Kies uit allerlei vrolijke kleuren en patronen. Wat dacht je van een laken met hippe, oosterse batik opdruk, of een vrolijk ruitjespatroon? Daarnaast is het strandlaken is groot genoeg om helemaal op te liggen en dient als perfecte afdroogdoek als je net uit het koude water komt. Voel je die zachte vezeltjes al tegen je lichaam schuren?

Veelzijdig

Strandlakens natuurlijk meerdere toepassingen dan enkel te dienen als laken waarop je lekker kunt luilakken. Gebruik een 2-persoons strandlaken ook om met vrienden of familie te picknicken in het park! Een erg goed alternatief op het picknickkleed met misschien nog wel iets meer flair! In het uiterste geval zou je het laken nog als tafelkleed kunnen gebruiken als je buiten zit. Je creëert jouw eigen zomerse sfeer waar je ook bent!

De leukste lakens voor op het strand

Naast de verschillende mogelijkheden in kleur en materiaal, kun je kiezen voor een iets uitgebreidere variant op het strandlaken. Voor maximaal comfort is er het strandlaken met kussen! Dit laken heeft een rits, waaronder een klein vakje schuil gaat. Hierin zou je het bijgeleverde kussen in kunnen stoppen of uit kunnen halen. Ook is er het strandlaken met verschillende pockets, waarin je wat kleine spulletjes kwijt kunt. Een veelzijdig lakentje dus! Ook leuk: een badlaken met naam, bijvoorbeeld de naam van je kinderen. Zo heeft ieder zijn eigen strandlaken.

Stylingtips voor strandlakens

Op het stand voelt het strandlaken zich natuurlijk het meest thuis. Maar er zijn ook andere toepassingen voor strandlakens. Wij geven je wat tips: 

  • Ook buiten de zomerse dagen is een strandlaken een prima te gebruiken voorwerp. Haal de zomer gewoon in huis door een groot strandlaken als dekentje te gebruiken op je favoriete fauteuil in combinatie met leuke kussentjes. Zeker een hamamdoek leent zich hier uitstekend voor.
  • Gebruik strandlakens als badhanddoeken. Niets zo lekker als je in een zacht badlaken wikkelen wanneer je net in een warm bad hebt gezeten.
  • Leg meerder badlakens kriskras door en over elkaar in de tuin. Zo’n zachte ondergrond is ideaal als speelterrein voor de kids!
  • Er zijn ook ronde strandlakens! Leg deze als vloerkleed in de woonkamer bij de bank of als zonspot in de tuin.

  • Welke maat heb ik nodig?

    De maten waarin strandlakens verkrijgbaar zijn, zijn heel uiteenlopend. De standaard lengte ligt vaak tussen de 180 en 200 cm, standaard breedte ligt er tussen de 95 en 100 cm. Het is uiteraard ook afhankelijk van hoe lang - en breed - je bent. Tip! Hoe groter de handdoek, hoe zwaarder hij wordt en hoe meer ruimte hij inneemt. Dus als je lichtgewicht moet vliegen, is een groot strandlaken niet altijd ideaal. Een hamamdoek of hammamdoek is licht van gewicht en snel drogend, ideaal dus voor verre vakantiebestemmingen!

    Shop hier jouw voorraadje strandlakens voor de zomer!