Banken

Banken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBanken

Wat is er fijner dan na een lange dag thuis komen op de bank neer te ploffen, om er vervolgens de hele avond niet af te hoeven? Bij Weswing vind je de perfecte bank, met de juiste mix van comfort en stijl. Laat je inspireren en ontdek welke prachtige bank bij jou in de huiskamer komt te staan!

Fauteuils, stoelen en sofas zijn zitmeubelen die in ieder huis een thuis vinden. Maar welke meubels zeker in dit rijtje thuis hoort en niet vergeten mogen worden zijn banken. Wanneer men aan banken denkt zijn de woorden praktisch en functioneel de eerste die bij velen opkomen. Echter, bieden deze zitmeubels meer dan alleen maar een plek om op adem te komen, maar maken het totaalplaatje in huis compleet en geven het een stijlvolle look. Verder is dit meubilair ook buitenshuis te vinden waar ze eveneens als decoratie en ontspanning gebruikt worden.

 

Banken – onmisbaar

Banken en stoelen spelen een belangrijke rol in ons interieur. Een liefdevol interieur met vrolijke en comfortabele zitkussens die goed gepositioneerd rondom banken worden geplaatst, maken het dat de bank een eyecatcher wordt die keer op keer opnieuw bezocht wilt worden.

Daarnaast, in tegenstelling tot stoelen, kunnen op banken meerdere tegelijkertijd comfortabel plaats nemen, waardoor men uitgenodigd wordt om gezellig en gezamelijk te ontspannen. Bovendien, vindt men ook buiten het huis een verscheidenheid aan banken zoals in de tuin, het terras, balkon evenals bij bushaltes, openbare plaatsen of parkbanken. In dit geval kunnen de banken voor een korte rust worden gebuikt tijdens het wachten, maar evenzeer als een romantische plek dienen voor een date of het pittoreske middelpunt van een wandeling zijn.

Naast het feit dat bankjes vaak deel uitmaken van het terras , staan ze bijvoorbeeld erg mooi onder een bijzondere en schaduwrijke boom. Tevens kunt u, wanneer u een vijver bezit, de bank eveneens daarop richten zodat jij op een ontspannende manier kunt kijken naar de vissen.

Banken – de materiaalkeuze

Naast het feit dat banken in diverse uitvoeringen verkrijgbaar zijn, variëren ze ook in materiaalkeuze. Daarom is het bij de selectie van een nieuwe bank aan te raden om van te voren te bedenken wat de locatie van de bank zal zijn, zodat u op basis daarvan een besluit kan nemen. Dit is zeer aan te bevelen, aangezien de selectie banken in materiaalkeuze groot is en niet elke bank geschikt is om op alle plekken zoals buiten of in ruimten zoals de keuken of badkamer te staan. Hierbij in acht neming hoe het materiaal van de bank reageert op:

  1. Hoge temperatuurschommelingen
  2. Vochtigheid
  3. Langdurig direct zonlicht

Couch 2

Banken – een gewone- of hoekbank, de ruimte beslist

Of het nu met of zonder rugleuning en armsteun is, banken worden meestal gekenmerkt door de onderscheidende en langwerpige vorm waarvan slechts enkel variëren in afmeting, materiaal en design. Mits men een bank wilt kiezen is de omvang ervan uiteraard afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Desalniettemin, hoe groter de bank des te meer mensen erop plaats kunnen nemen. Wanneer er in het algemeen gezien niet zo veel ruimte beschikbaar is, biedt het plaatsen van een hoekbank meer ruimte mogelijkheden zonder al te veel plek in te nemen. Daarnaast brengt een hoekbank sfeer, gezelligheid en comfort, hebben ze een sociale werking en zijn erg populair.

Banken met opbergmogelijkheden

Er zijn banken met opbergmogelijkheden die er voor zorgen dat u wat extra opslagruimte ter beschikking heeft.

De meest bekende soort bank hiervan is de klepbank die een vorm van een kist heeft en geopend kan worden om verschillende dingen in de bank op te bergen. Daarentegen, is de deksel van deze soort bank stabiel genoeg om op te kunnen zitten en kan het gecapitonneerd of met kussens comfortabel gemaakt worden. Deze bank kan bijvoorbeeld perfect in de slaapkamer worden gezet om optimaal van de ruimte te kunnen profiteren. De klepbank kan worden gevuld met, bijvoorbeeld, kussens, dekens of dekbedden.

Daarnaast de bank natuurlijk ook gebruikt worden als een soort kast waar u uw kleding in op kunt slaan. Het verschil van deze banken in vergelijking met andere ligt in het feit dat een klepbank geen of zeer korte poten heeft waardoor veel bergruimte beschikbaar wordt. Derhalve, is de opslag van deze banken meestal beperkt tot een niet al te grote opbergmogelijkheid onder het zitvlak. Desalniettemin, alle beetjes helpen natuurlijk.

Verder zijn er ook banken die over planken onder het zitvlak beschikken. Dit type bank wordt vaak in de gang of hal gebruikt zodat men het als een opslag voor de schoenen kan gebruiken wat ook wel een schoenenbank word genoemd. Een schoenenbank is perfect om op te zitten en uw schoenen netjes in op te bergen zodra u thuis komt. Het is niet alleen functioneel maar ziet er ook netter en opgeruimder uit. Daarbij zijn er ook schoenenbanken die voorzien zijn van laden of deuren, wat een zelfs grotere opslag mogelijkheid bied.

CouchFunctionele banken voor speciale gelegenheden

Is er een groot feest op komst waar veel gasten verwacht worden dan bieden in dergelijke gevallen klapbanken voldoende zitplaatsen. Daarnaast kunnen klapbanken makkelijk en ruimtebesparend worden opgeslagen zodra het feest voorbij is. Meestal zijn er bij deze functionele banken ook bijpassende klaptafels te verkrijgen en worden vaak als sets verkocht. Wanneer men over zo een set beschikt kan men van iedere locatie en waar feest maken.

Daarnaast zijn er eveneens slaapbanken te verkrijgen die bijvoorbeeld ideaal zijn voor als u onverwachte gasten of logees te slapen krijgt. Het handige aan deze banken is dat men vanaf de buitenkant bijna geen verschil merkt met een conventionele bank, maar hebben wel een extra slaapfunctie mocht u het nodig hebben. Deze slaapbanken zijn eveneens ideaal als men bijvoorbeeld niet zo veel ruimte heeft thuis maar wel nog gewoon gasten wil ontvangen. Gewoonweg een optimale en functionele manier van het gebruiken van de ruimte!

Banken voor buiten

Buiten, zoals op het terras, balkon of de tuin kan men een verscheidenheid aan banken vinden in verschillende vormen en maten. Wanneer je over tuinbanken met opslagmogelijkheden beschikt kunt u er makkelijk tuindecoraties, zoals zitkussens en ander tuinbenodigdheden, in opbergen wat deze bank zowel decoratief en functioneel maakt.

Daarnaast zijn vooral eenvoudige bankjes, zonder extra functies of opslagruimte, een bijzonder element in de tuin die u uitnodigen om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Want wie vind het nu niet fijn om op een zonnige dag op een romantisch bankje voor de vijver een boek te lezen of naast een boom een dutje te doen, terwijl je geniet van de heerlijke zonnestralen.

Bovendien zijn in het algemeen bijna alle tuinbanken van een weerbestendig materiaal gemaakt. Echter, zijn er eveneens veel houten meubels in de tuinen te vinden waar dit niet echt het geval is, aangezien hout vocht op neemt. Het is daarom van belang dat het hout van de bank beschermd wordt tegen het weer. Een gemakkelijke truc om het vochtgehaltevan de bank te bedwingen is om de bank simpelweg een vernis laklaag te geven, zodat het bankje weerbestendig wordt.

Ontdek Westwing

Maak er een energiek en vrolijk geheel van met een prachtige bank en laat je daarvoor inspireren door verschillende ideeën en producten. Bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, zul je een grote variatie aan accessoires en meubels vinden.

Online vind je alle banken waar je naar op zoek bent: van vazen tot plaids! Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt.

Daar wordt iedereen vrolijk van! Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en de fancy bank is nog maar één klik bij jou vandaan!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.