Zoeken

Slaapbanken

Sorteren
62 Producten
Sorteren

Slaapbanken, voor dutjes in de nacht

Je hebt een gezellig etentje gehad. Het aperitiefje ging er goed in, je wijnkeuze bij het eten deed het goed, maar nu kunnen je gasten na al die wijntjes niet meer terug naar huis rijden. “No problemo!” roep jij. Je haalt je gasten van de bank af, legt de kussens aan de kant en trekt aan de onderkant van de bank. “Tadaa! Jullie slapen gewoon hier op de bedbank!”


Onverwachte, maar ook geplande overnachtingen zijn voor jou geen enkel probleem als je ergens in huis een slaapbank hebt staan. Zien hoe je van een praktische slaapbank toch een stylish interieurstuk maakt? Of in welke kamer je de bedbank het allerbeste kunt neerzetten - dat is dus niet perse in je woonkamer -? Lees dan verder!

Het geweldige aan een slaapbank in je interieur

Met een slaapbank creëer je in een handomdraai heel gemakkelijk extra slaapplaatsen bij jou in huis. Als je gasten hebt, hoef je dus niet een matras van zolder de trap af te slepen of een extra logeerbed in je huis te plaatsen. Die extra slaapkamer, waar geen kinderen slapen, gebruik je veel liever als kantoortje of hobbykamer! Plus: een leuke bank in je interieur is veel leuker dan een extra bed! Want hoe vaak ga je eens lekker met een tijdschrift of boek op bed zitten lezen? Op een bank gaat dat veel beter!

Slaapbanken voor elke woning

Of je nu in een groot vrijstaand herenhuis woont, of in een tweekamerappartement 2-achter, voor elke woning bestaat er een formaat bedbank dat er bij past. Je kunt gaan voor een kleine slaapbank, een 1 persoons slaapbank of 2 persoons slaapbank, een slaap hoekbank, maar heb je weleens aan de volgende opties gedacht?

 • Een bed met onderschuifbed bestaat uit een eenpersoonsbed met een tweede wit opklapbed dat onder het normale bed kan worden geschoven. Zo staat het niet in de weg en gebruik je het alleen op momenten dat je het nodig hebt.
 • Woon je in een kleine studio of heb je een slaapkamer die je ook als werkkamer moet gebruiken? Dan is slim inrichten een must! Jouw ideale meubelstuk? Het opklapbed! Ook wel bekend als de bedkast, die zowel een slaapfunctie heeft als ook overdag als bureau of eettafel te gebruiken is.
 • Weet je niet wat de met de logeerdekens en kussen moet doen? Kies dan voor een slaapbank met opbergruimte. Til het zitkussen op en bergruimte verschijnt.
 • Wist je dat er ook een leren slaapbank bestaan? Je hoeft dus aan stijl absoluut niet in te boeten. Zelfs als je kiest voor kunstleer of stof.
 • Een Oosters tintje met de futon slaapbank

  Japanners staan bekend om hun efficiëntie en hun talent om met weinig spullen een mooi geheel te creëren: less is more. In de traditionele Japanse huizen waren er geen aparte slaapkamers. Er stonden geen bedden in de kamers: ’s nachts werd er een futonbed uitgerold, dat overdag weer opgerold en opgeborgen werd.

  Traditioneel wordt een futon op een tatami gelegd, een mat van rijststro. Bij ons in het westen zijn de futonbedden gebaseerd op de originele Japanse, maar zijn aangepast aan de westerse smaak en wensen. Westerse futonbedden zijn hier verkrijgbaar in eenpersoons-, twijfelaar- en tweepersoons formaat. Het westerse futonbed wordt in een verstelbare houten of metalen frame geïnstalleerd. Op deze manier doet niet alleen dienst als bed, maar kan hij ook als bank of stoel gebruikt worden.

  Tip: de slaapfauteuil!

  Een slaapfauteuil ja. Deze fauteuils zijn het ene moment nog leuke zitstoelen en het andere moment bedden om in te slapen. Je zou een slaapfauteuil ook een bedfauteuil of een slaapstoel kunnen noemen. Deze slaapstoelen zijn makkelijk uitklapbaar tot eenpersoonsbedden. Het werkt in principe hetzelfde als een slaapbank, alleen is een slaapfauteuil nog net wat makkelijker wanneer je maar weinig ruimte hebt.

  Geïnspireerd? Zoek bij je nieuwe bedbank een leuk nachtlampje en sierlijke kussens! Met de snelle levertijd kunnen je gasten al vlug sfeervol slapen.