Zoeken

Vloerkleden

Sorteren
501 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Overal vloerkleden & tapijten

Vloerkleden zijn werkelijk allround talenten op het gebied van interieur en inrichting. Ze beschermen niet alleen onze voeten tegen de kou en voelen zacht aan, maar brengen eveneens een huiselijke en gezellige sfeer met zich mee. Ze zijn in vele varianten te verkrijgen, van hoogpolige moderne vloerkleden tot vintage exemplaren en van grijze tot jute vloerkleden.

Wevingen & poolhoogte van vloerkleden

Vloerkleden zijn vakmanschap - de manier waarop ze worden gemaakt bepaalt het uiterlijk en de prijs. Geweven vloerkleden behoren tot de oudste tapijten. Elk vloerkleed ziet er anders uit door de weving en zogenaamde poolhoogte. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kleden met een hoge en lage pool. De term pool geeft het oppervlak aan en wordt gevormd door de garendraden. De hoogte wordt gemeten door de vezellengte en vervolgens onderverdeeld in de verschillende typen.

 • Laagpolig vloerkleed: Als de poolhoogte minder is dan 1,5 cm. Een laagpolig vloerkleed zorgt voor een strakke uitstraling en past daardoor perfect in een minimalistische of klassieke inrichting. Bovendien kunnen meubels makkelijk verschoven worden op een laagpolig vloerkleed en kan dit type vloerkleed makkelijk gereinigd worden.
 • Hoogpolig vloerkleed: Heeft een vezellengte langer dan 1,5 cm. Hoogpolige vloerkleden geven een luxe en warme uitstraling en zijn bovendien lekker warm en zacht aan je voeten. Een hoogpolig vloerkleed dempt daarnaast geluid en daarom perfect in een gehorige ruimte
 • Er worden twee soorten wevingen onderscheiden: Geweven vloerkleden en geknoopte vloerkleden. De weeftechniek van zogenaamde geweven vloerkleden is waarschijnlijk de eenvoudigste. Hierbij worden twee schroefdraadsystemen haaks op elkaar gekruist. Dit zorgt ervoor dat de vloerkleden het patroon aan beide zijden laten zien, waardoor het kleed dus ook aan beide zijden gebruikt kan worden. Voor geknoopte vloerkleden worden de draden door een knoop over de gehele lengte van het tapijt verbonden. Bij dit type productie is de dichtheid van knooppunten per vierkante meter erg belangrijk, want hoe hoger de knoopdichtheid, hoe luxer het tapijt aanvoelt en oogt.

  Let op de grootte van je vloerkleed

  Zorg er altijd voor dat je de kamer waarin je je vloerkleed wilt leggen opmeet. Een te groot vloerkleed kan ervoor zorgen dat je ruimte er een stuk kleiner uitziet en een te klein tapijt zorgt ervoor dat meubels niet met elkaar in verbinding staan. Een handige tip is dan ook om eerst kranten in de maat van je tapijt op de vloer te leggen om te bepalen hoe groot je tapijt moet zijn.

  Het juiste vloerkleed voor elke kamer

  In de badkamer hebben we een vloerkleed nodig dat onze voeten warm maakt. Een houten mat is hier zeer geschikt. Dankzij een eenvoudige uitstraling past hij bij verschillende badkamermeubels en badkamertextiel. Sommige materialen zijn weer erg geschikt voor in de keuken, doordat ze goed kunnen worden schoongemaakt. Denk hierbij aan een stijlvolle vinyl loper. Als je vooral een superzacht kleed wil hebben, kun je kiezen voor een velours kleed.

  Oosterse tapijten

  Met zijn prachtige versieringen en spannende kleurenschema is een oosters tapijt een eye-catcher in elk huis. Omdat deze vloerkleden van oorsprong uit Pakistan, Afghanistan of Iran komen heeft het de verzamelnaam oosters tapijt gekregen. Echter heeft dit vloerkleed niet alleen de naam aan de geografie en oorsprong te danken. De ornamenten en patronen die in dit patchwork zijn verwerkt zijn eveneens typisch voor deze regio. Er zijn verschillende soorten vloerkleden die net zo mooi zijn, maar niet altijd oosterse tapijten zijn:

 • Kelim is een traditioneel geweven nomadisch tapijt, waarvan de oorsprong vergelijkbaar is met die van het oosters tapijt. Al eeuwenlang vervaardigen vrouwen deze manier van weven, die gebruikt wordt om zadeldekens, muurversiering, zitmatten of vloerkleden te maken.
 • Een perzisch tapijt is de benaming voor een met de handgeknoopt of handgeweven tapijt uit iran. Het ontwerp van perzische tapijten ligt aan het aantal kettingdraden of hoeveel scheringdraden er gebruikt worden. Hoe meer kettingdraden, hoe fijner het ontwerp wordt. De tapijten worden aan elkaar geknoopt. Dit is heel arbeidsintensief. Het maken van zo’n vloerkleed van bijvoorbeeld 4 bij 3 meter kan wel zes jaar duren.
 • Turkse tapijten zijn te vergelijken met perzische tapijten, of kelim tapijten, maar hebben een aantal belangrijke, vrij unieke kenmerken: ze zijn gemaakt van kwaliteitswol, soms in combinatie met katoen en zijde. Turkse tapijten zijn op een unieke manier geknoopt, met een zogenaamde symmetrische knoop. Dat is anders dan andere handgeknoopte vloerkleden. Hoe meer knopen, hoe hoger de kwaliteit! ook worden ze altijd volgens een patroon geknoopt. Ze worden in de zon gedroogd en daarna door een meesterscheerder glad geschoren.

 • Vloerkleden voor de durfal

  Je kunt natuurlijk altijd op safe gaan en voor een klassiek vloerkleed kiezen, maar heb je wel eens aan de volgende opties gedacht?

 • Met een velours tapijt wordt een laagpolig tapijt bedoeld, waarbij de polen heel dicht op elkaar zitten. Hierdoor krijg je een compact vloerkleed. Door het gebruik van fijn vezelmateriaal voelt een velours tapijt bovendien heerlijk fluweelzacht aan. Denk aan een kleed van 160x230 cm of wat kleiner zoals 80x150 cm.
 • Een zebra kleed heeft altijd een streepje voor. Door zijn opvallende contouren en strakke mix tussen zwart en wit, is het een accessoire dat het altijd goed doet in jouw interieur.
 • Gehaakte kleedjes; als je iets maar lang genoeg bewaard, wordt het vanzelf weer een trend. En jawel…haken is hip! een paar jaar terug was daar opeens de gehaakte poef, inmiddels ligt de bank vol met gehaakte kussens, en zelfs planten hangen weer massaal in een macramé plantenhanger. Of wat dacht je anders van een warm gebreid kleed?
 • Tip! Mocht een gehaakt kleed niet echt op je verlanglijstje staan, maar je hebt wel lieve puppy’s of baby’s die het op de grond snel koud krijgen, overweeg dan een warmtemat! Als je de stekker in het stopcontact doet, wordt het verwarmingselement wat er in zit heet. De dag dat vloerkleden op deze manier functioneel zouden worden!

  Shop nieuwe vloerkleden bij Westwing

  Je ziet het, de collectie vloerkleden is enorm. Vind nu ook jouw nieuwe vloerkleed bij Westwing!