Zoeken

Gordijnen

Sorteren
53 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Gordijnen om te hangen, vouwen en rollen

Wat zou een raam zijn zonder gordijnen?  Er maar weinig vensters waar ze niet hangen. En met goede reden! Gordijnen zorgen voor sfeer, warmte en gezelligheid.

Soorten gordijnen

Gordijnen worden grofweg verdeeld in drie soorten:

 • Overgordijnen, functionele gordijnen, van dikke gordijnstof
 • Voile of vitrages, transparante gordijnen voornamelijk ter decoratie
 • Inbetweens, de middenweg tussen bovenstaande gordijnsoorten.
 • Verduisterende gordijnstoffen zijn vaak geheel van polyester of in samenstelling met katoen. Stoffen die verduisterend zijn kunnen goed als overgordijn gebruikt worden en zijn ideaal in de slaapkamer.
 • Gordijnen zijn er bovendien in allerlei kleuren! Zwarte gordijnen, gele gordijnen, bruine gordijnen, rode gordijnen, groene gordijnen, oranje gordijnen, maar zijn er ook meer bijzondere tinten zoals taupe gordijnen of zelfs zilveren gordijnen en gouden gordijnen.

  Voor sommige ruimtes, zoals de woonkamer, is het verduisterende effect helemaal niet zo belangrijk. Dan volstaan gordijnstoffen van minder dikke structuur of zelfs helemaal transparante stoffen. Bij deze stoffen is het decoratieve aspect dan ook een stuk belangrijker. We noemen deze gordijnen ook wel vitrage of inbetweens. Deze gordijnstoffen zijn veelal van katoen, linnen, organza, polyester, pvc, viscose, jute, wol of een samenstelling hiervan. Vitragegordijnen voor het raam zorgen voor meer privacy in huis, maar zijn ook lichtdoorlatend en anders dan jaloezieën is het een subtielere raamdecoratie.

  Tip: Vitragevalletjes! Ze wekken het typische gevoel van een volkse gezelligheid. Maar ga dan eens voor een zijden gordijn!

  Hoe monteer je gordijnen?

  De montagemogelijkheden voor gordijnen zijn talrijk en variëren afhankelijk van de vorm van het venster en het gordijn.

 • Naast de klassieke wijze van bevestigen, wat op een gordijnroede of een gordijnrail is, kan het ook direct aan het kozijn of het paneel op het raam worden bevestigd. Het is echter wel raadzaam om eerst te bedenken wat voor soort gordijnen te nemen, aangezien het gewicht ervan eveneens een rol speelt in de aankoop van de gordijnhaken, gordijnringen en de gordijnstang.
 • De plek van de gordijnkoof heeft invloed op het effect in de ruimte. Lopen de ramen door tot het plafond? Zo hoog hangen de gordijnen. De gordijnkoof kan dan tegen het plafond worden bevestigd. Maak bij hoge gordijnen gebruik van een gordijnkoord om ze makkelijker te kunnen sluiten.
 • Kant en klare gordijnen of per meter?

  Bij het kopen van gordijnen kun je kiezen of je een afgewerkt gordijn wilt of het per meter koopt. Kant en klare gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende standaardmaten voor verschillende montagemogelijkheden. Maar er kunnen natuurlijk altijd gordijnen op maat worden gemaakt. Naast de breedte van gordijnen, is de lengte evenzeer belangrijk omdat vensters verschillende hoogtes hebben. Er bestaat ook vitrage op maat.

  Gehaakte en kanten gordijnen

  Met kanten gordijnen of gehaakte gordijnen creëer je een romantische sfeer. Daarom zijn kanten gordijnen ook perfect voor in de slaapkamer en kinderkamer, maar ook als keukengordijnen om een landelijke sfeer in de keuken wat te nuanceren.

  Organza gordijnen

  Organza is een fijne en soepele stofsoort met een luxe look & feel en wordt bijvoorbeeld ook veel toegepast in  bruidskleding. Doordat de stof organza licht transparant en een beetje glanzend is, is het de perfecte stof voor vitrages en inbetween gordijnen of als stijlvol vouwgordijn.

  Gordijnen: rollen, vouwen en plisseren


 • Kies voor een stoffen vouwgordijn in basic wit, antraciet of zwart. Vouwgordijnen van hout of bamboe zijn erg stijlvol en uniek in hun soort die de kamer net dat beetje extra klasse geven.
 • Plisségordijnen. ‘Plisseren‘ een speciale manier van vouwen van een stof, zodat het vanzelf krult of plooit. In tegenstelling tot een plooigordijn maakt een plisségordijn geen gebruik van een rol waar het zich omheen wikkelt en is zo een makkelijker te hanteren.
 • Rolgordijnen van textiel behoren tot de meest populaire rolgordijnen. De stof is zeer flexibel, gemakkelijk schoon te maken en beschikbaar in verschillende kleuren. Zo zijn er gordijnen voor elke smaak.