Zoeken

Deurmatten

Sorteren
48 Producten
Sorteren

Trendy deurmatten & kokosmatten voor een goede eerste indruk

Deurmatten geven bij de entree een eerste indruk van je huis en de inrichting. Voor woonhuizen is het daarom leuk om met een persoonlijke mat of tapijt je gasten welkom te heten. Denk na over de stijl en zet de toon bij de ingang met een mooi exemplaar!

Een voetmat of deurmat is van alle woonaccessoires misschien wel het meest praktische accessoire. Het helpt je bij het voeten vegen en zorgt ervoor dat je kinderen of gasten (of jijzelf) niet met vieze of natte schoenen door je huis lopen en zo jouw kostbare vloerkleed of tapijt vies maken. Let op: het is vooral van belang dat je deurmat degelijk en slijtvast is.

Deurmatten met quote

Een quote, inspirerende tekst of handige boodschap als ‘telefoon, sleutels, portemonnee, check!’ op de deurmat zorgt ervoor dat je iedere dag met een glimlach de deur achter je dicht slaat. In bedrijven of hotels wordt vaak gewerkt met logomatten. Dit geeft een strakke en verzorgde uitstraling. Bovendien zijn deurmatten daar ook een visitekaartje voor het bedrijf.

En dan natuurlijk het hartelijk welkom op de deurmat waarmee je iedereen met een positief gevoel de voordeur door laat lopen. Welcome on board!

De verschillende soorten deurmatten

Schoonloopmat

Standaard deurmatten zijn vaak zogenaamde schoonloopmatten. Deze is zowel geschikt voor buiten als binnen. Meestal heeft zo'n deurmat grove borstels van dikke kwaliteit. Het ergste vuil kan daarom met een schoonloopmat worden afgeborsteld en opgevangen onder de mat.

De klassieke deurmat

De borstelmat met bruin gekleurde grove haren is een bekende deurmat. Deze is er in rechthoekige vorm of een halve cirkel. Ook rubberen deurmatten zijn klassiekers. De meest bekende is die met domino-design. Door de grote openingen kan het vuil en vocht eenvoudig van de schoenen door de mat vallen, waarna je de vloer of de stoep bij de voordeur zo schoonveegt.

Iets originelers

Wil je niet de standaard eenvoudige schoonloopmat, dan kun je kiezen voor een rubberen deurmat met een wat origineler design. Rubberen deurmatten zijn namelijk verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Een speelse mat is bijvoorbeeld de gevlochten variant. Wil je jouw entree van een klassiek of romantisch tintje voorzien, kies dan voor een exemplaar van rubber met het ‘gietijzeren’ design.

Deurmatten van aluminium

Aluminium deurmatten zien er wat verfijnder uit en passen goed bij een eigentijds interieur. Je kunt kiezen voor exemplaren met verschillende lagen of stroken borstels. Deze kunnen variëren van grof naar fijner, afhankelijk van je eigen stijl, smaak en de functionaliteit van de mat.

Kokosmat deurmat

De kokosmat is geschikt voor zowel binnen als buiten. Dit simpele model is er een met natuurlijke uitstraling en gaat bovendien lang mee. Houd je meer van de afgewerkte deurmatten, dan kun je kiezen voor een kokosexemplaar met opdruk of versiersels van rubber. De kokosmatten worden veel gebruikt als “welkomsmat”. Met of zonder leuke opdruk, gekleurd of naturel. 

Spaghetti deurmatten

De spaghettimat is een bekende mat met rubberen rug (anti-slip voor binnen) en rand. Hij is flexibel en tegelijkertijd functioneel door de lange synthetische ‘haren’. Het leuke van deze no-nonsense deurmat is dat hij in verschillende hippe kleuren verkrijgbaar is en uiterst geschikt is voor een mooie opdruk. De inloop- of buitenmat wordt daarom veel gebruikt voor bedrijven of winkels, maar een kleinere uitvoering past ook perfect bij je voor- of achterdeur.

De houten deurmat

Een houten deurmat is niet zo geschikt om schoeisel mee schoon te vegen of borstelen, maar heeft daarentegen wel een wat luxueuzere look. Vooral de rechthoekige deurmatten van teakhout die matchen met tuinmeubels van hetzelfde materiaal zijn heel chic. Exemplaren van hout worden over het algemeen veel gebruikt als balkon-, terras- of tuinmat, maar zijn ook geschikt in de badkamer.

Welke deurmatten zijn jouw favoriet?