Zoeken

Wollen vloerkleden

Sorteren
103 Producten
Sorteren

Wollen vloerkleden: een warm welkom

Wollen vloerkleden geven in een handomdraai warmte en gezelligheid aan een ruimte. Als je op zoek bent naar een mooie aanvulling in huis, iets nieuws dat de sfeer verandert, dan is een wollen vloerkleed een slim idee!

Hoog- en laagpolige wollen vloerkleden

Kies je een wollen kleed, dan kun je kiezen uit hoog- en laagpolige vloerkleden. Laagpolige vloerkleden zijn strak en minimalistisch, maar voegen toch warmte toe aan de ruimte. Bij een laagpolig vloerkleed zitten de vezels dicht bij elkaar. Laagpolige wollen vloerkleden lenen zich goed voor de verwerking van een motief. Leuk voor een speels effect! Een hoogpolig kleed is zachter aan de voeten en geeft je huis een warmere uitstraling, maar is wel iets moeilijker schoon te houden en trekt meer stof aan. Voor mensen met een allergie is een hoogpolig geweven karpet daarom niet aan te raden.

Spelen met wollen vloerkleden

Met wollen vloerkleden kun je spelen met de ruimte die je hebt. Leg bijvoorbeeld een heel groot wollen kleed onder de salontafel – bijvoorbeeld 200x300 cm. Hiermee laat je de woonkamer optisch groter lijken. Met een vloerkleed kun je de vorm van de ruimte benadrukken. En een vloerkleed zorgt voor eenheid tussen je meubels, omdat het je meubels met elkaar verbindt. Een vloerkleed is daarom eigenlijk onmisbaar!

Onderhoud van een wollen vloerkleed

Om je vloerkleed van zuiver wol in de beste conditie te houden, is het verstandig om het vloerkleed regelmatig professioneel te laten reinigen. Hierdoor krijgt het vloerkleed een opknapbeurt en gaat het langer mee. Het is belangrijk je wollen vloerkleed goed schoon te houden. Stofzuig het kleed goed en regelmatig en let erop dat je een paar keer over dezelfde plek heen gaat.

Ondanks dat wol vuilafstotend is, kan er soms toch een vlek in het wollen vloerkleed komen. Deze kun je gemakkelijk verwijderen door eerst de vlek met een schone doek te deppen. Wrijf van buiten naar binnen, hiermee voorkom je dat de vlek groter wordt.

Tip!

Als het vloerkleed niet al te fris ruikt, kun je wat baking soda (zuiveringszout) in je stofzuiger doen, dit neemt vieze luchtjes op.

Stylingtips

Wollen vloerkleden hebben alles in zich om het thuis gezellig te maken. In elke interieurstijl zijn ze een fantastische toevoeging. Wij geven je hier wat leuke stylingtips:

  • Heb je een industriële loft of wil je je woonkamer een stoer accent geven? Ga dan voor een katoen vloerkleed – in plaats van een wollen tapijt - met vintage look. Zet hier een salontafel op met metalen onderstel om het rauwe karakter te versterken. Heb je al een salontafel? Dan is een bijzettafel van metaal wellicht een stijlvolle toevoeging.
  • In een landelijk interieur voelt een hoogpolig vloerkleed van zuiver wol zich helemaal thuis. Combineer deze met een riante plofbank voor extra comfort.
  • In je slaapkamer kan je kiezen voor twee lopers aan weerszijden van het bed, bijvoorbeeld twee wollen vloerkleden van 70x140 cm. Deze voorkomen dat de vloer te koud aanvoelt als je ’s ochtends uit bed stapt. En het is nog lekker zacht ook!
  • In een kinderkamer kan je het beste kiezen voor laagpolige kleden omdat deze makkelijker schoon te maken zijn.
  • Westwing: boost het comfort in huis

    Laat het je nergens in huis aan comfort ontbreken. Een mix aan zachte materialen geeft je interieur een dynamische en aangeklede uitstraling. Op deze pagina vind je een ruime keuze aan hoog- en laagpolige wollen vloerkleden waarmee je de basis legt voor een comfortabele zithoek.