Badmatten

Badmatten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBadmatten

In de badkamer houden we er nogal van om zowel 's ochtends als 's avonds heerlijk in bad te ontspannen. Hierdoor zijn badkamer accessoires zoals badmatten en handdoeken dan ook onmisbaar.  

Badmatten zijn niet alleen een leuk detail die de kamer een huiselijker uiterlijk geven. Maar in de winter houdt een badmat onze voeten warm en beschermt de mat ons tegen het uitglijden op een natte vloer. Zonder badmatten ziet de badkamervloer er meteen ook een stuk kaler en koeler uit. Dus door het plaatsen van een badmat, geef je de vloer simpelweg een finishing touch. Wat eveneens helpt om ons comfortabel te verplaatsen in de badkamer.

De materialen van badmatten

De meest voorkomende badmatten zijn waarschijnlijk zacht en pluizig, aangezien er nauwelijks iets fijner is dan een zachte en warme ondergrond te hebben wanneer we de douche of het bad uitgaan. Daarbij geeft het evenzeer een zekere slipweerstand tegen het verschuiven.

De meeste van deze badmatten zijn van polyester gemaakt. Het voordeel van dit materiaal is dat het zacht en tevens sneldrogend is. Vooral de sneldrogende eigenschap van de badmat is van groot belang, doordat indien de luchtvochtigheid te lang in de badmatten blijft zitten er een verhoogde kans is op schimmelvorming.

Behoren badmatten eigenlijk altijd van textiel te worden gemaakt? Het antwoord hierop is nee. Er zijn genoeg andere modellen en materialen te verkrijgen.

  • Elegante houten badmatten, zijn bijvoorbeeld eveneens een veel gebruikt materiaal. Door hun look geven deze matten een nobel en warm uiterlijk aan onze douches en baden.
  • Daarentegen zijn bamboe badmatten evenzeer populair en kunnen perfect worden gecombineerd met vele andere badkamer accessoires. Doordat deze badmatten gemaakt zijn van natuurlijke materialen is het wel van belang dat ze verzegeld of gebeitst zijn, zodat ze minder gevoelig zijn voor vocht.

Het is hierdoor niet aan te raden om de badmatten van natuurlijke materialen enkele uren in een kleine plas te laten staan, aangezien het desondanks water zal absorberen, wat geen bevordering is voor de levensduur van de mat.

Het doorslaggevende voordeel van natuurlijke badmatten in de badkamer is dat ze vrijwel altijd optimaal in het kleurenschema van de badkamer passen. Het haalt de natuur een beetje dichterbij en komt harmonieus over.

Het ontwerp van de badmatten

In het algemeen is het natuurlijk mooier als het hele uiterlijk van de badkamer accessoires een harmonieus totaalbeeld te vormen. Dit geeft ons een leuke kans om alle accessoires in een bepaalde kleur of kleurenthema te nemen.

Zo kunnen we bijvoorbeeld gemakkelijk een combinatie maken van rood met beige, grijs met licht groen of zwart met wit. Het gaat er om dat de basiskleuren die u kiest terug komen in de badkamer accessoires. Door twee basiskleuren te kiezen waarbij de basiskleur wat meer ingetogen is kunnen we de meest krachtige kleur gebruiken om accenten toe te voegen, waardoor er niets meer in de weg zal staan voor een stijlvolle badkamer.

Maar hoe moeten de badmatten er dan uit komen te zien? Dit is een goede vraag.

  • U kunt bijvoorbeeld de kleuren baseren op uw accessoires op het rek of op het uiterlijk van de tandenborstel-houder.
  • Verder kan het eveneens op de stijl en de kleuren van de handdoeken gebaseerd worden, om een bepaalde harmonie te creëren.

Desondanks, kan men ook niet voor de herhaling gaan en voor houten of bamboe badmatten kiezen. Deze zullen werkelijk in bijna alle badkamers hun plek vinden en brengen de natuur een beetje dichterbij.

Natuurlijk kunnen er ook meerdere badmatten aangeschaft worden, zoals bijvoorbeeld bij de douche, het bad, toilet of bij de wastafel, zodat men van de ene naar de andere kan lopen zonder dat men uit kan glijden of koude voeten krijgt. Plus een mooie badmat verbetert eveneens het aanzien in de badkamer.

Anti-slip badmatten

Er zijn slechts badmatten die niet buiten de douche of het bad worden gebruikt, maar als ondergrond dienen binnen deze natte cellen. Dit zijn simpelweg anti-slip badmatten.

Deze badmatten hebben meestal een dubbel voordeel, omdat de badmat zich ten eerste vastzuigt aan de ondergrond waardoor er ten tweede een verlaagde kans is om uit te glijden.

Met name voor kinderen zijn deze anti-slip badmatten erg handig, aangezien de kleintjes over het algemeen nogal bewegelijk zijn. Daarbij zijn er eveneens anti-slip matten te verkrijgen met kindvriendelijke ontwerpen, wat het douchen of badderen leuker zal maken.