Zoeken

Badmatten

Sorteren
37 Producten
Sorteren

De Badmat & douchemat: leuke & functionele accenten voor de badkamer

Badmatten zijn niet alleen leuke accenten in de badkamer, ze houden onze voeten warm en beschermen ons tegen uitglijden op een natte vloer. Zonder een badmat ziet de badkamervloer er overigens  een stuk kaler en koeler uit. Door het neerleggen van zo’n mat geef je de vloer simpelweg de finishing touch!

Decoreren met badmatten

Er zijn allerlei (praktische) accessoires waarmee je de badkamer kunt decoreren. Denk aan: handige make-upbakjes, zeepdispensers, baddoeken, baddoekenrekken, hippe wasmanden… Badmatten mogen natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje! Deze vloervrienden zijn te vinden allerlei soorten en maten: rond, vierkant, rechthoekig… Aan jou de keuze met wat voor exemplaar je jouw badderruimte opleukt.

Badmatten & materialen

De meest voorkomende badmatten zijn zacht en pluizig, aangezien er nauwelijks iets fijner is dan een zachte en warme ondergrond te hebben wanneer we de douche of het bad uitstappen. Daarbij geeft het een zekere slipweerstand tegen het verschuiven.

 • Veel badmatten zijn van polyester gemaakt. Het voordeel van dit materiaal is dat het zacht en tevens sneldrogend is. Vooral de sneldrogende eigenschap van de badmat is van groot belang, hij licht immers in een ruimte waar het vaak vochtig is.
 •  
 • Hout is eveneens een veel gebruikt materiaal. Elegante houten badmatten geven door hun look een warme en natuurlijke uitstraling aan onze douches en baden.
 • Bamboe badmatten evenzeer populair en kunnen perfect worden gecombineerd met andere badkameraccessoires. Doordat deze matten gemaakt zijn van natuurlijk materiaal is het wel van belang dat ze verzegeld of gebeitst zijn, zodat ze minder gevoelig zijn voor vocht.
 • Let op!

  Het is hierdoor niet aan te raden om de badmatten van natuurlijke materialen enkele uren in een kleine plas te laten staan. Ondanks dat ze verzegeld of gebeitst zijn zullen ze het water absorberen. Dit is niet bevorderend voor de levensduur van de mat.

  Het doorslaggevende voordeel van natuurlijke badmatten in de badkamer is dat ze vrijwel altijd optimaal in het kleurenschema van de badkamer passen. Het haalt de natuur een beetje dichterbij en komt harmonieus over.

  Douchemat & ontwerp

  In het algemeen is het natuurlijk mooier als het hele uiterlijk van de badkameraccessoires een harmonieus totaalbeeld te vormen. Dit geeft ons een leuke kans om alle accessoires in een bepaalde kleur of kleurenthema te nemen.

  Zo kunnen we bijvoorbeeld gemakkelijk een combinatie maken van rood met beige, grijs met licht groen of zwart met wit. Het gaat er om dat de basiskleuren die je kiest terug komen in de badkameraccessoires. Door twee kleuren te kiezen waarbij de ene wat meer ingetogen is, kun je  voor de ander de meest krachtige kleur gebruiken om accenten toe te voegen. Zo staat niets meer in de weg een stijlvolle badkamer te creëren!

  Anti-slip badmatten

  Er bestaan badmatten die niet buiten de douche of het bad worden gebruikt, maar als ondergrond dienen binnen deze natte cellen. Dit zijn simpelweg anti-slip matten. Deze badmatten hebben meestal een dubbel voordeel, omdat de badmat zich ten eerste vastzuigt aan de ondergrond waardoor er ten tweede een verlaagde kans is om uit te glijden.

  Met name voor kinderen zijn deze anti-slip badmatten erg handig, aangezien de kleintjes over het algemeen nogal bewegelijk zijn. Daarbij zijn er eveneens anti-slip matten te verkrijgen met kindvriendelijke ontwerpen, wat het douchen of badderen nóg leuker maakt.

  Heb jij jouw favoriete badmatten al gespot op Westwing?