Zoeken

Tuinsets

Sorteren
34 Producten
Sorteren

Checklist tuinsets: 3 tips om jouw tuinmeubelen te kiezen

Met een tuinset geef jij jouw tuin in één keer een hele nieuwe uitstraling. Daarnaast kun je met een fijne tuinset ook heerlijk genieten van het mooie weer.

Je wilt natuurlijk niet zomaar wat meubelen in de tuin neerzetten: een mooi set moet ook echt wat toevoegen aan jouw stijl. Maar hoe kies je dan de perfecte tuinmeubelen voor jou? Wij geven drie tips!

Tip 1: Waar ga je de set neerzetten?

Bedenk waar je je tuinset wilt gebruiken. Dat bepaalt natuurlijk voor een deel hoe groot de set kan zijn of hoeveel stoelen je nodig hebt. Wat ook handig is, is om de ondergrond mee te nemen: een grasveld zit nou eenmaal anders dan een verhard terras. Dat bepaalt bijvoorbeeld de stijl van de poten van de stoelen.

Een tuinset hoeft, ondanks de naam, natuurlijk niet altijd in de tuin te staan. Waarom geen tuinset op je balkon? Zo lang je lekker buiten kunt zitten, maakt de locatie niet uit!

Tip 2: Hoeveel stoelen heb je nodig?

Meubels voor in je tuin verschillen niet alleen qua materialen, maar ook in stijl en grootte. Kleine tuinsets voor 4 personen zijn vaak standaard, maar er zijn ook grotere tuinsets voor 6 personen.

Voor de mensen met hele grote tuinen, een groot gezin zijn er ook tuinsets voor 8 personen. Ook fijn als je een prachtig feestje wilt organiseren.

Verschillende materialen voor verschillende tuinen

Onze laatste tip: de materiaalsoort! Maakt dat eigenlijk wat uit? Wij denken van wel! De materialen maken natuurlijk niets uit voor het comfort van een set, want daar zorgen de kussens wel voor.

Het materiaal heeft echter wel invloed op het uiterlijk en dat is ook belangrijk! Met mooie meubels in je tuin maak je er een fijne plek van waar je lekker kunt relaxen. Aan welke soorten materiaal kun je bijvoorbeeld denken?

 • De meest gebruikte materiaalsoort voor een tuinset is zonder twijfel hout. Een houten tuinset past namelijk heel goed in een tuin met veel groen, maar voelt zich ook thuis op een mooi betegeld terras of balkon. Kan niet missen, dus!

  Niet alle houten meubels zijn hetzelfde, want verschillende houtsoorten geven meubels hele andere stijlen. Zo is eikenhout vooral stevig en robuust, en past het perfect bij een stoere stijl. Of wat dacht je van rotan stoelen?

 • Heb je al eens gedacht aan bamboe tuinsets? Dit prachtige materiaal is niet alleen ontzettend stevig, maar ook heel duurzaam. Wist je dat bamboe ontzettend hard groeit? De meest gebruikte bamboesoorten kunnen wel één meter per dag groeien.
 • Ben je op zoek naar een stoere uitstraling in je tuin? Kijk dan eens bij onze aluminium tuinsets. Aluminium is niet alleen heel stevig en goed bestand tegen regen, maar het materiaal ziet er ook nog eens heel mooi uit. De combinatie van staal en een groene tuin is een mooie tegenstelling die veel sfeer toevoegt.
 • Onderhoud jouw tuinmeubelen

  Het is altijd goed om je tuinmeubels goed te onderhouden. Zeker wanneer je een tuinset met tuintafel hebt, want je wilt natuurlijk wel van een schone tafel eten.

  Het schoon en droog houden is eigenlijk altijd stap 1. Maak af en toe een sopje en ga met een doek over de meubels zodat het vuil niet blijft zitten. Je kunt er ook voor kiezen om een beschermhoes voor de tuinset te kopen, hierdoor blijft de set schoon als je het opslaat in de winter.

  Houten tuinsets kun je schoonmaken met schoonmaakmiddelen die speciaal voor hout zijn. Die tasten de kleur van het hout niet aan. Een aluminium tuinset is nog makkelijker in het onderhoud. Afnemen met een vochtig doekje na gebruik en voordat je de set opruimt is vaak al voldoende.

  Heb je een tuinset met kussens? Ook die hebben baat bij goed onderhoud. De kussens hebben vaak hoezen die je kunt wassen en dat raden we ook zeker aan. Zo blijven ze mooi schoon.

  Zitten er vlekken in de hoezen? Gebruik dan vooral geen bleek! Dat kan de kleur van de kussens verpesten, wat zonde is van de uitstraling van je tuinset.

  Westwing heeft een leuke selectie tuinsets voor je klaarstaan. Combineer tuinkrukjes, tuintafels en tuinstoelen om een gezellig buitenhoekje te creëren.