Zoeken

Grijze fauteuils

Sorteren
42 Producten
Sorteren

De grijze fauteuil: favoriet van alle tijden!

Ben je bijna klaar met de inrichting van je woon-, studeer- of slaapkamer, maar mist er nog wat? Misschien zijn grijze fauteuils wat voor jou. Een grijs fauteuil kan net die ene lege hoek in de kamer zo mooi opvullen. Niet te opvallend, maar wel erg functioneel en decoratief. Dan heb je het volgende dilemma, want de ene kleur grijs is de andere niet. Het kleurenpallet loopt uiteen. Wil je weten hoe een grijze fauteuil weggezet kan worden in verschillende soorten interieurs – van Scandi tot klassiek? Meer over de verschillende kleuren grijs en de kenmerken van een grijze fauteuil lees je hier.

Een grijze fauteuil past altijd

Een grijze fauteuil wordt ook wel een leunstoel genoemd en kan herkend worden aan zijn gesloten of open armleuningen. Hierbij zit er ook vaak enig verschil in de hoogte van de rugleuning. Deze stoelen hebben over het algemeen vaak een stoffen of leren bekleding en is in iedere kleur denkbaar te verkrijgen. Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor een klein onopvallend model of juist een grote robuuste fauteuil.

Het fijne aan een grijze fauteuil is dat je hem kunt aanpassen aan verschillende interieurs. Dus ook als je regelmatig je huis een frisse make-over wilt geven, is de grijze stoel favoriet! Dit is al snel met behulp van een sierkussen gedaan. Heb je een hele specifieke stijl in huis, dan kun je ook al kiezen voor één of meer fauteuils die hierop aansluiten. Denk aan de vormen van een oorfauteuil, die heel goed binnen een klassiek interieur passen, of een clubfauteuil die erg goed binnen een vintage interieur past.

Fauteuils in het grijs: van A tot grey

De ene fauteuil in is de andere natuurlijk niet, grijs is er in heel veel nuancen. Dus om je een idee te geven van de verschillende kleurmogelijkheden, is het volgende rijtje met verschillende kleuren grijs opgesteld: Antraciet, Lichtgrijs, Zilver, Donkergrijs of Leisteen.

Fijne bijkomstigheid: al deze nuancen passen zeer eenvoudig bij de meest uiteenlopende andere kleuren!

Grijze fauteuils in een basisinterieur

Met een basisinterieur kun je jouw woonkamer zo nu en dan een make-over geven, maar waar bestaat een basisinterieur nou precies uit? Het is een combinatie van kleuren en meubelen. De fauteuil in grijs is zo’n basismeubel. De truc zit hem in neutrale kleuren, kleuren die zich makkelijk laten combineren met meer uitgesproken kleuren en die een bepaalde rust uitstralen. Moderne fauteuils of klassieke oorfauteuils in het grijs zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor het naar boven halen van andere kleuren. Ook leuk is om te gaan voor een grijze schommelstoel!

Wil je dus een mooie stoel die niet teveel op de voorgrond treedt, maar wel een lekkere zitplaats biedt in de zithoek, kies dan voor een grijze fauteuil. Ook een erg goede keus voor een loungehoek in jouw tuin. Kies dan voor een robuuste stof, bijvoorbeeld een kunststof relaxfauteuil in het grijs, zodat hij het hele jaar buiten kan blijven staan.

Ben je overtuigd? Grijze fauteuils zijn van alle markten thuis!