Zoeken

Roze fauteuils

De roze fauteuil: stijl & comfort

Roze is een mooie, vrolijke kleur die bepaalde elementen in jouw interieur echt kan opvrolijken. Denk bijvoorbeeld aan je woonkamer of slaapkamer.

Als je op zoek bent naar een echte loungestoel die past bij de romantische inrichting van jouw interieur, dan is een roze fauteuil zeker een aanwinst. Kies voor een subtiel design of een grote, brede troon waar jij alleen in mag plaatsnemen. Maak jezelf king or queen of the mansion! Maar wist je dat een roze fauteuil ook in stoere stijlen een plekje kunnen krijgen? Combineer hem dan met leer, grof hout en elementen van metaal.

50 tinten roze?

Jaja, roze is er in heel veel verschillende tinten. Denk aan fel roze, fluoriserend roze, zacht roze, oudroze, donkerroze, pastelroze... Welke tint kies jij voor jouw fauteuil?

Roze in je interieur

Misschien vind je de kleur roze lastig te combineren of ben je bang dat je huis straks té zoet wordt. Het is dan moeilijk om je roze fauteuil volledig te integreren met je andere meubelen of het behang op de muur. Gelukkig is een overkill aan roze gemakkelijk te voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor een oudroze stof die eenvoudig samen gaat met veel andere kleuren. Oudroze gaat bijvoorbeeld goed met natureltinten, maar ook met felle kleuren. Je roze fauteuil kan dan toch zijn plekje in je inrichting veroveren.

Je eigen troon

Op zoek naar de perfecte kroon op jouw stulpje? Door met een aantal stylingtips rekening te houden, is jouw interieur straks helemaal perfect op elkaar afgestemd.

  • Fauteuils zijn vaak grote, grove stoelen die best wat aandacht opeisen in de kamer. Zorg er daarom voor dat de andere meubels niet te klein zijn, zodat ze niet wegvallen bij de stoel. Je mag bijvoorbeeld best een wat groter tv-meubel neerzetten of een uitgesproken salontafel.
  • De stijl van je roze fauteuil doorvoeren in de rest van het interieur? Ga dan op zoek naar meubels in de landelijke of brocante woonstijl. Dit soort meubels passen vaak erg goed bij de vormgeving van een fauteuil en zorgen ervoor dat alle onderdelen van je interieur goed bij elkaar passen.
  • Uitrusten, een boek lezen of misschien zelfs even een dutje doen in je roze fauteuil wordt nog fijner als je hem uitbreidt met wat sierkussens, een dekentje en een lekkere poef voor je voeten. Of je hem nu in de woonkamer of slaapkamer neerzet of hem gebruikt om een lege plek in huis op te vullen, in deze stoel zal je altijd heerlijk zitten.
  • Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van een rozekleurige fauteuil: voor welke zithoogte & zitdiepte kies je?
  • Heb je al eens gedacht aan een klassieke oorfauteuil ?
  • Ook leuk, een roze fauteuil in de kinderkamer! Ga voor een échte kinderfauteuil.