Zoeken

Hal & gang meubels

Sorteren
524 Producten
Sorteren

De halmeubel: de eerste indruk telt!

De eerste indruk telt! En de hal is nu eenmaal het eerste wat je ziet, wanneer je een appartement of huis betreedt. De hal is het vlaggenschip van elk appartement en wordt vaak gebruikt om van de ene naar de andere kamer te gaan – ook wanneer het misschien niet zo duidelijk is. Vriendelijk, gastvrij en helder – zo zou een hal en een ingang moeten zijn!

Toch moet je bij een halmeubel op letten dat ze aan een aantal voordelen voldoen. Bij veel mensen is de hal vrij smal en nauw, zodat de halmeubelen niet te veel ruimte in kunnen nemen. De ideale hal meubels zijn:

 • Dressoirs; bij de aanschaf van een dressoir moet je er zeker op letten dat de diepte in de gang past. Dressoirs zijn in de entree en hal erg handig, omdat hun lades veel opslagruimte bieden. Hier kunnen handschoenen, sjaals, hoeden, paraplu’s of andere kleinigheden perfect in worden opgeborgen.
 • Een garderobe is ook logisch in de entree van een huis. Hier maakt het niet uit of de garderobe alleen uit een kapstok bestaat of een compleet meubelstuk is. Het is alleen afhankelijk hoe je het het liefste hebt en hoeveel ruimte er in de gang is. In een kleine gang, kan in plaats van een garderobekast beter voor een eenvoudige en stijlvolle kapstok gekozen kunnen worden.
 • Bankjes; het meest geschikt is natuurlijk een hal bankje die tegelijkertijd opslagruimte biedt. Vaak kun je zulke banken eenvoudig openklappen en er schoenen of andere dingen in stoppen, zodat er geen rommel in de hal kan ontstaan
 • Schoenenkasten; een must-have in bijna elke hal is het schoenenrek of schoenenkast! Hier kun je snel en eenvoudig alle schoenen onderbrengen en de gang netjes houden. Een houten schoenenrek maakt het super gezellig in de gang.

 • Tips voor een raamloze hal of gang

  Veel hallen hebben vanwege de indeling van het huis of appartement geen ramen. Daardoor ziet de hal er erg donker uit en kleine hallen kunnen zelfs enigszins wat deprimerend werken.

  Wanneer je een hal hebt, die helaas geen raam en dus geen dag- of zonlicht heeft, dan moet je daar bij de inrichting op letten. De muren bijvoorbeeld, moeten in heldere kleuren en tinten worden geschilderd. Wie niet van witte muren houdt, kan ook voor tinten zoals beige crème of zachte pasteltinten kiezen. Ook moeten de halmeubels niet te groot en onhandig zijn! Kies lichte materialen, die goed bij de kleurfamilie van de muur passen.

  Accessoires voor de hal of gang

  Veel tijd breng je niet in de hal of gang door, maar hij behoort desondanks tot de woonvertrekken van het huis – daarom mag hij niet worden verwaarloosd – ook niet met betrekking tot de accessoires.

 • Een kussen op het bankje om deze gezelliger te maken
 • Creatieve afbeeldingen die de muren versieren
 • Opvallende kapstokken.
 • Spiegels om te kijken of je haar nog goed zit voordat je naar buiten gaat!
 • Lopers voor een levendige uitstraling
 • Al deze accessoires en decoratieve artikelen fleuren de hal merkbaar op, maar laat ze niet te druk overkomen!

  Waar zijn mijn sleutels?

  Een onmisbaar meubelstuk in je hal of gang is het sleutelkastje. Je sleutels veilig bewaren is waar het sleutelkastje voor is geboren. Leuke trends op het dit gebied zijn:

 • Laat het sleutelkastje als een soort van boekenkast staan op je wandtafel. Deze mini-variant beschilder je op zo’n manier dat het een klassiek en authentiek kistje wordt.
 • Shop halmeubels bij Westwing!