Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Chroom gasstel met pannen

Originele cadeaus verzinnen voor kookfans is niet altijd makkelijk. Als je iemand een cadeau wilt geven is het natuurlijk wel zo leuk, als dat cadeau ook echt past bij de persoon die het krijgt. Is jouw jarige of degene aan wie je een cadeau wilt geven tijdens de kerstdagen een echte foodie, keukenprinses, creatieve chef of gewoon grote kookfan? Lees dan gauw verder, want hier vind je de leukste cadeau-ideeën voor kookliefhebbers!

Cadeau-ideeën voor kookfans

Veel kookfans kun je natuurlijk blij maken met lekkernijen, keukenaccessoires en kooktools. Maar er zijn meer opties. Zo kunnen ook mooie decoratieve keuken accessoires of items voor op tafel heel geschikt zijn. Ontdek hier onze top 10 van cadeau-ideeën voor kookfans.

10x cadeaus

 1. Ketting met een hangertje in de vorm van eten of iets dat met eten te maken heeft. Denk aan een pastaschelpje, een mesje en vorkje of een bordje.
 2. Bijzondere glazen zijn altijd goed. Er breekt nog wel eens een glas en bourgondiërs zijn absoluut blij met spontane gasten. Mooie wijn- of champagneglazen komen altijd van pas!
 3. Een foodie maak je blij met een kookboek. Bedenk of jouw kookfan het liefst zoete lekkernijen bakt of juist de keuken induikt voor een hartige maaltijd en vindt zo het geschikte kookboek! Probeer wel even te achterhalen of de persoon in kwestie het kookboek nog niet heeft.
 4. Een decoratieve poster in de keuken kan heel leuk zijn! Zoek een grappige of mooie poster die iets met eten te maken heeft.
 5. De kookfan wordt blij van een pakket met lekkernijen. Denk hierbij aan luxe pasta, bijzonder extract of chique olie.
 6. Een dinerbon? Wie van koken houdt, is ongetwijfeld ook gek op eten en dineren. Een dinerbon komt dus zeer zeker van pas.
 7. Een mooie pan of ovenschaal is altijd goed. Een gietijzeren pan is niet heel praktisch en gaat lang mee, hij staat ook nog eens heel mooi op het fornuis!
 8. Een kookboekenhouder is nog zo’n topcadeau voor kookfans. Ze bestaan van hout of metaal en zijn heel handig wanneer je kookt uit een kookboek of van een recept op je tablet.
 9. Zoek een leuk schort voor de keukenprinses die jij in het zonnetje wilt zetten. Als hij of zij vaak in de keuken staat, kan een extra schort altijd van pas komen.
 10. Een mooie vijzel is stevig en zwaar. Een chic cadeau voor de creatieve chef.

4x gepersonaliseerde cadeaus voor kookfans

Een cadeau voor de kookfan kun je ook zelf maken. Wellicht duik je niet direct zelf de keuken in om te gaan bakken en braden, want juist dat wil je nu zo graag aan die kookfan overlaten. Er zijn wel andere leuke ideeën voor gepersonaliseerde cadeaus of DIY-cadeaus voor de kookliefhebber te bedenken! Hieronder laten we je er een paar originele keuken accessoires en kleine cadeautjes zien.

 1. Een schort maken!

  Maak een schort met een foto van de chef erop of print er een leuke tekst op. Je kunt ook iets anders erop strijken, borduren of laten drukken, iets dat past bij jouw keukenprins(es).

 2. Kookboek

  Een mooi kookboek waarin je de favoriete recepten van de kookfan heel mooi weergeeft. Met foto’s erbij en tekst.
 3. Mok

  Een mok met een leuke tekst erop. Koop een eenvoudige mok en laat hier een tekst op drukken.

 4. Koksmuts

  Een witte koksmuts met een tekstje erop.

Activiteiten voor keukenprinsen en -prinsessen

Vaak is het nog leuker om iets te geven dat je (samen) kunt gaan doen. Neem de kookliefhebber bijvoorbeeld (als verrassing) mee naar zijn of haar favoriete restaurant of naar dat restaurant waar hij al heel lang een keertje heen zou willen. Nog iets dat de bourgondiër leuk zou kunnen vinden is een proeverij. Zo zijn er diverse wijn-, whisky- of bierproeverijen waar vaak ook een bezoek aan de brouwerij bij zit. Dit kan heel inspirerend zijn!

5x cadeautips voor een echte zoetekauw

De zoetekauw bereid het liefst zoete gerechten. Hij bakt taarten, muffins, brownies en koekjes als de beste. Omdat jij dat natuurlijk ten alle tijde wilt stimuleren geef je hem een item waarmee hij zo mogelijk nóg meer plezier zal krijgen in het bakken van zoetigheid! Ontdek hier een lijstje van cadeau-ideeën voor de zoetekauw.

 • Muffinvorm
 • Decoratie voor taarten
 • Een kookwekker
 • Een etagère of stolp
 • Koekvormen in diverse vormen

Om lekkernijen te presenteren

Kookfans hebben vaak hun hele keuken en servieskast vol staan met mooie en praktische hulpjes voor het presenteren van hun baksels. Toch sneuvelt er tijdens het koken of tijdens een feestje wel eens iets. Geef hem of haar dus met een gerust hart een mooie schaal, etagère, stolp of taartplateau cadeau. Ze kunnen er eigenlijk nooit genoeg van hebben!

Toch liever hartige kookfans blij maken – 5 cadeautips

Er zijn ook kookfans die meer bezig zijn met hartige gerechten. Verse soepen, heerlijke vis of vers brood, laat dat maar aan jouw kookliefhebber over. Hier laten we je 5 ideeën zien voor cadeaus voor een hartige kookfan.

 • Een leuke citruspers
 • Een messenset
 • Een multifunctionele rasp
 • Een pizzasteen
 • Kaas-set met kaasplankje en mesjes

Het oog eet ook een beetje mee

Echte kookfans zijn zich niet alleen bewust van het koken, de ingrediënten en de smaken. Ze houden ook rekening met de presentatie van het gerecht. Hoe mooier, passender en stijlvoller de gerechten geserveerd worden, des te lekkerder smaakt het! Daarom maak je elke kookfan naast met praktische, stijlvolle keuken accessoires, ook heel blij met mooie serveerplateaus, borden, servies en tafeltextiel. Ontdek onderstaand lijstje voor inspiratie!

 • Een mooi tafelkleed of servetten
 • Bijzondere schalen of borden
 • Elegante opscheplepels
 • Leuke onderzetters voor op tafel
 • Een stijlvolle vaas

Wil je een cadeau geven aan iemand die gek is op koken? Hopelijk hebben onze tips en tricks je geïnspireerd tot het zoeken en vinden van een geschikt geschenk. Wil je ook een praktisch of stijlvol cadeau geven aan een kookfan? Wil je iemand inspireren met een kookboek of weet je dat iemand nog iets mist in zijn keukenuitrusting?

Ben jij nog op zoek naar een mooi cadeau voor een echte kookfan, of ben je misschien zelf nog op zoek naar accessoires voor jouw keuken? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste keukenaccessoires!