Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
palmblad decoratie in een witte slaapkamer met houten kruk, aap lamp en bed

Een absolute hit op sociale media en in interieur land: palmblad decoratie. Hierbij kun je natuurlijk denken aan de palm zelf, de echte plant dus, maar er zijn veel meer opties als het om decoreren met palmbladeren aan komt. Denk maar eens aan gedroogde palmbladeren of palmprints als decoratie in huis, deze kun je op allerlei manieren toepassen. In dit artikel lees je alles over palmblad decoratie. Van verse echte planten tot gedroogd palmblad en palmprints. Laat je inspireren door deze kamer decoratie!

Een palm plant in je kamer

Ben je gék op planten in huis? Mooi! Planten in huis halen heeft namelijk heel veel voordelen. Zo is een palm plant niet alleen heel stijlvol in je interieur maar zorgt deze ook nog eens voor gezondere lucht. Ja, dat is écht waar! Een plant kan namelijk schadelijke stoffen (o.a. xyleen en benzeen) uit de lucht halen. Daarbij zorgen palmen ervoor dat de lucht meer zuurstof bevat én een hogere vochtigheid heeft. Een echte luchtverfrisser voor je huis dus!

Palmen zouden daarnaast ook zorgen voor een betere concentratie en productiviteit én hebben een rustgevende werking. Groen als kleur en de natuur op zich werken al rustgevend, maar planten hebben ook een geluiddempend effect. Wat willen we nog meer? De palm is bovendien heel eenvoudig te onderhouden en zorgt voor een exotische touch. 

Er zijn verschillende soorten palmen te vinden in de palmenfamilie, wel zo een 5000 verschillende soorten. De bekendste is de Kenia Howea uit Australië met donkergroene bladeren. Een andere bekende soort is de Goudpalm, Areca palm. Deze is lichter, heeft smallere bladeren en dankt zijn naam aan de goudgele vruchten.

Palm verzorging 

Palmen zijn makkelijke kamerplanten. Ze zijn eenvoudig te onderhouden. De plant eist namelijk niet veel, behalve een vochtige grond en wat verzorging. Hier de belangrijkste 5 palm verzorging tips op een rijtje:

 • De palm water geven – Zorg ervoor dat de wortels altijd in een laagje water staan. Doe je dit niet, dan kan dat voor schade zorgen die niet meer te herstellen is. Ook is het raadzaam om de palm dagelijks te sproeien met lauwwarm water. Zeker ook in de winter wanneer de verwarming aan staat. Verwijder ook eens in het halfjaar stof van de palm.
 • Waar staat de palm graag? – Ze kunnen overal in huis een plekje krijgen, maar staan liever niet in fel zonlicht. Dan heb je kans dat de bladeren geel kleuren en de plant meer water nodig heeft. Toch heeft de palm wel graag licht om zich heen. Bij te weinig licht stopt de groei van nieuwe bladeren namelijk.
 • Verpotten van de palm – Zet de palm na aanschaf in een wat grotere pot zodat hij meer water kan opslaan en absorberen. Ook krijgt de palm zo meer ruimte om te groeien.
 • De palm voeding geven – Omdat de palm snel groeit, kun je hem bemesten in de zomer en lente. Dat betekent elke keer wanneer je water geeft ook voeding geven.
 • De palm snoeien – Bij bruine puntjes in de bladeren kun je ze bijknippen. Oude bladeren kun je het beste bij de stam afknippen.

Palmblad gedroogd als decoratie in huis 

De palm als plant is dus prachtig als kamerplant. Maar wist je dat ook gedroogd palmblad heel mooi is? Gedroogde palmbladeren als decoratie zien we tegenwoordig overal. Op welke manieren kun je gedroogd palmblad als decoratie toevoegen aan je interieur? Dat lees je hier!

3x palm decoratie in je interieur:

 • Wanddecoratie – Vaak zien we gedroogd palmblad als wanddecoratie. Bijvoorbeeld een mooie palmtak in z’n geheel aan de wand boven een bed of boven de eettafel aan de muur. De kleuren van gedroogd palmblad zijn neutraal en natuurlijk, waardoor ze eenvoudig passen bij diverse interieurstijlen.
 • In een vaas – Een mooie grote vaas op de vloer met daarin een paar grote gedroogde palmbladeren ziet er geweldig uit, bijvoorbeeld als gang decoratie. Je kunt de palmbladeren in je vaas ook heel goed combineren met andere gedroogde bloemen of grassen.
 • Spiegel accessoire – Ook is het heel leuk om een gedroogd palmblad te gebruiken om je spiegel te decoreren. Zo kun je de bladeren mooi naast de spiegel laten staan of ze er zelfs op plakken met een lijmpistool. Zo worden je mirror selfies nog mooier!

Tip! Wist je dat je via de Westwing Club Sales ook mooie palmblad decoratie kunt shoppen? Maar dan met kortingen tot 70%?! Registreer je daarom nu op Westwing om de zomerse vibes in huis te halen.

Voordelen van gedroogd palmblad als decoratie

Nog niet overtuigd van deze prachtige decoratie? Hier nog vijf voordelen van een gedroogd palmblad als decoratie:

 1. Voordelig
 2. Overal te verkrijgen
 3. Stijlvol in elk interieur
 4. Natuurlijk
 5. Ook zelf te drogen

Palmbladeren decoratie: de print in huis halen

Tot slot kunnen we palmbladeren ook nog op een derde manier toevoegen aan onze interieurs. Namelijk door voor prints met palmbladeren te kiezen. Met palmblad decoratie kun je allerlei kanten op. Denk maar eens aan kussenhoezen met een print vol palmbladeren of een behang met groene palmbladeren erop. Deze zorgen gegarandeerd voor een tropische en exotische look! Ontdek onze lijst met palmblad decoratie hieronder:

 • Sierkussen combinaties met palmblad
 • Behang met palmbladeren
 • Gordijn met palmen
 • Poster met palm of palmblad
 • Vloerkleed met palmbladeren

Palmblad decoratie voor speciale gelegenheden

Je kunt palmblad decoratie ook toepassen tijdens speciale gelegenheden. Denk maar eens aan een bruiloft met mooie gedroogde palmbladeren als decoratieve items. Ook kun je op een tropisch jungle of Hawaii feest heel goed voor palmbladeren of takken kiezen. Voor een luxe sfeer kies je voor palmblad decoratie in goud. Voor een natuurlijke, elegante of subtiele look ga je voor gedroogd palmblad.

Als je graag een exotische of tropische sfeer in huis wil halen, dan zit je met de palm, palmblad decoratie of de palmprint helemaal goed. Ook in een Aziatisch interieur kunnen palmen voorkomen. Ben je op zoek naar ander soort kamer decoratie? Lees onze artikelen over het knoopkussen, leisteen borden, de decoratieve vogelkooi of leuke dingen voor je kamer.

Wil jij aan de slag met palmblad decoratie in huis? Registreer je nu bij Westwing en mis geen enkele exclusieve deal!